BlekingeTillbaka i Karlskrona efter en resa som startade 0400 imorse då väckarn pep argt och sa att det var dags att stiga upp. Tio över satt jag på cykeln och 04,40 gick tåget emot söderlandet. Var framme halv elva och hann med i alla fall med någon patient innan lunch och lite journal på det. Eftermiddagen bjöd på ytterligare mobilisering och gångträning med en mycket trevlig man med protes.

Efter lite journal-skrivande rev jag och Gurra av ett pass på gymmet innan vi for hem för middag. Bröst/mage/triceps var väl ledordet även om jag tog lite biceps emellanåt bara för pumpets skull och drog av någon intervall på roddmaskinen.

Imorgon skall jag vara med på operation hela dagen och se bland annat en axel operation och ett underben/knä. Mycket spännande, hoppas inte att jag gör något dumt som svimmar eller nått;)
En Klassiker för tjejer: Check!


Igår stakade jag mig fram sista etapen av min klassiker för tjejer, och det med nya skidor som aldrig tidigare sett eller känt av snö. Men ojoj så fint de gled fram på en något bakhal snö (enligt vissa). Tycker jag hade ett gott grepp av snön och jag kan nog ärligt säga att jag njöt till största del av loppet. Under tre timmar klarade jag med: slutade på tiden 02.56 vilket innebär att jag snittat milen under en timme och med tanke på hur mycket folk man slungats förbi och hamnat bakom kan jag inte säga annat än att det var över förväntan!

Idag kan jag dick knappt lyfta mina ben då höftböjaren vill ha ihjäl mig eller nått, men trots detta är man sådär härligt slut i kroppen. Kommer sova gott inatt det kan jag garantera!Var på klubben en  sväng och brottades med tjejerna, och finbesök från stockholm hade vi med. Dock kan jag inte säga mycket om min prestation då jag kände att det inte fanns så mycket gas i kroppen just idag men det vilar vi upp tills på fredag då det är tjej-läger och Girls Only i NackaDojjo.


Såhär mysigt hade vi det efter den låånga färden på skidor. Dock trodde jag aldrig att jag skulle sluta äta, blev aldrig riktigt nöjd trots 2 påsar nötter och en brakmiddag. Men så kan det gå då man skidat runt i 3h :)


Goda besked!


Jag har klarat skriftliga tentan i lungsjukgymnastik och ortopedi! Oh Yes alltså!

Sitter för tillfället på tåget som är försenat men som så småningom skall ta mig till Stockholm och förhoppningsvis även uppsala såsmåningom. Risken finns att det blir vääldigt sent hem, men tänker då inte banga på lite brottning imorgon. Har inte rullat på över en vecka snart och praktiken har tagit mycket på krafterna. Fick dock till ett relativt bra benpass igår med både utfall, knäböj på 80kg och marklyft på 90kg kombinerat med lite triceps/biceps mellan pauserna. Dock fick jag och Gurra leta ett tag innan vi hittade gymmet som är till för oss "anställda för blekinge landsting".


Imorgon bär det av emot dalarna och Mora med. Blir mycket tåg-åkande för mig just nu (men det genererar ju prio-poäng som jag kan handla för så why not.) Vasa-loppet enbart för tjejor går av stapeln och det är sista etappen i min tjej-klassiker satsning.   Efter 3 mil på skidor på lördag ska jag ha lyckats att genomföra en tjej-klassiker. Vad ska man då ha för nästkommande utmaning? Jo det skall jag berätta:


GRAPPLING- för HELA pengen ;)

Karlskrona & praktik


Efter lite för få timmars sömn natten mot söndag efter lite vinpimplande med Johan och hans polare och ett snabb-packande inför resan söderöver inför praktiken i Karlskrona kom jag och Gurra iväg och fram i tid (!) till Blekinge län. Här nere är det vår-känsla nästintill då det knappt finns någon snö. Fast små-kyligt är det, någon minus sådär men mycket mindre än -20 grader som vi lämnade bakom oss uppe i Uppsala.

Vi hittade fter inte en alltför lång promenad till vårat vandrarhem som ligger starx utanför stan. Det är inte alltför långt till sjukhuset och man kan lätt ta en promenad om man bara kliver upp i god tid. Det finns ett stort och fräscht kök och jag har så många TV apparater runt mig just nu ! Det kommer inte bli allrför tungt att bo här i 4 veckor, och jag tror helt klart att jag och Gurra kommer klara av varandra perioden ut ;)


Första dagen idag, lite snurrigt då man ska springa fram och tillbaka på olika avdelningar, hälsa på folk och svara på samma frågor om igen om vartifrån man kommer och vilken termin vi går men det känns endå helt okej måste jag säga. Träffat lite olika patienter med diverse frakturer och en amputerad och jag tror nog det kommer bli en givande praktik då våran handeldare verkar rutinerad och villig att lära oss allt han kan.

Jag lovar att hålla er uppdaterade med vad vi roar oss med här nere i söderlandet !

Endags-läger


'Då är frukosten intagen och helgen till ära fruktsallad och protenin-fluff, kaffe och saft. Väskan står packad och klar och om 20 min kommer Lisen och hämtar mig för ett träningsläger i Sthlm idag. 2 pass med BJJ & Submission. ROOOOLIGT :)

Väldigt tacksam idag att jag bad att bli hämtad här hemma idag då termometern visar på -24! Dock ser det ut att skärpa till sig till nästa helg då Tjej-Vasan skall genomlidas. Om väderleksrapporten stämmer klarar vi oss med en -5 till -10 grader.


Hilti Stockholm nästa! 


Klart och betalt!


Ibland har jag ju bara lite för mycket flyt med de människor som omger sig runt mig. Igår ringde Karin och sa att hon kunde ordna med allt bokande inför våran Londonresa och 30 minuter senare får jag ett SMS om att allt är bokat och klart. Hotell, flyg rubbet!
En pärla helt enkelt! Tusen tack!


Hade ett pass med Matilda och Åke idag på förmiddagen då vi gick igenom några öppna-guard passeringar samt den djupa halvguarden. Mycket matnyttigt känns det som jag fick med mig därifrån så är mycket nöjd :)


Efter övervägande har jag valt att skippa DanishOpen då det är extremt tunt i mitt startfält och det känns helt enkelt inte värt resan ner. Istället får det bli träningsläger i Sthlm på lördag och resa neröver till Karlskrona på söndag. Boendet är betalat och på måndag 0800 börjar en 4 veckors lång praktik tillsammans med Gurra. Pirrigt!Nej då det är tenta imorgon är det nu hög tid att dra på sig täckbrallorna och rulla bort emot Flogsta för lite socialt häng/plugg/UFC med mr. Dahlström.


Effektivt


Då är det check på följande:

  • Skidor, pjäxor & stavar
  • Boende Karlskrona
  • Anmält och betalt Girls Only
  • Anmält och betalt Gameness
  • Anmält och betalt Abu Dhabi Pro trials
  • Klarat praktisk examination
  • Skickat in rapporten för granskning (förhoppningsvis sista gången)

Känns ju ganska fint att det mesta ordnat sig inför praktiken och att det nu på måndag är Karlskrona för hela slanten och jag faktiskt har tak över huvudet. Det enda som gnager  nu är det kommande vasa-loppet med 3 mils skidande i ett isande vinter-land den 26e, men får hoppas att min envishet och galenskap ska styra upp det där så det går relativt smärtfritt.


Dagen har idag startat med lite BJJ och en mega-frulle av RANG. Hungern verkar aldrig riktigt avta men det är väl bara att fylla på depåerna. Eftersom förra veckan var extremt seg och jag kände mig mest trött hela tiden kanske den här hungern är det signerade vykortet från dåligt näringsintag från förra veckan? Bara att göra som kroppen vill.

Nu blir det tenta-pluggande på BMC hela dagen innan tjej-passet ikväll 16,00 på Hilti !


Praktisk examination


Strålande sol, -18 grader i luften.

Och TENTA No. 1 / 2..


Anmäld!
Abu Dhabi Pro Trials UK - anmäld och klar!
Gameness 2011 - anmäld och klar!

Bara resa och boende kvarstår att fixa med och then more training :)


Bastu

Fredag och sista dagen på arbetsveckan för vissa, början på helgen för andra. Jag valde att starta upp med sovmorgon då det blev relativt sent igår efter att jag var borta i Ulltuna igår och bastade med brudarna från klubben samt Jake, Linus och Jon.

Efter gårdagens träningspass styre super-Ida upp en bastu som vi satt och mös i otaliga timmar. Kan lova att det rann ner mer än 1 liter vatten igår kväll och när vi steg ur bastun kunde jag konstatera att jag hade värme-utslag över hela kroppen. Men trevligt var det och lätt värt ett rött skin ;)


Himlans trevligt att ha Karin här på besök , det får du helt enkelt göra om! Och så ska jag försöka komma över till er sthlmare efter praktiken.


Just nu är det vansinnes-väder ute och masssssor av snö men det ser jag inte som ett problem, jag vet bara att det nu kan komma mer än en groda ur min mun då jag ska ta mig till BMC ...
Finbesök !


Från Hilti stockholm idag: Karin Gren var med och rullade på tjejornas nedtagningspass och på passet ikväll. Och hon sover hos mig inatt.

Nice !


Helg


Sista helgen i frihet innan tentaplugget tar till och allvaret gör sig påmint.
Igår bjöd våra underkursare på tack-fest och det innebra snittar, godis, lekar och teater. Detta i kombo med att de nya nollorna hade sin sittning, så finklänningen var på igår minsann. Bilder kommer nog då vi alla blev fotade på "röda mattan" vid ankomst. Kvällen avslutades på ÖG relativt tidigt men jag hade en trivsam och dansant kväll :)


Dagen idag har bestått av lite sparring på klubben, UFC och matlåde-cooking, första rygg-passet sedan en månad tillbaka och nu sitter jag och tar en kopp kaffe och funderar på om det är utgång tillsammans med några från klubben eller om det är lugn myskväll hos Rosen. Är ju inte den som är den då det kommer till partaj... Tanken var väl egentligen att käka Svens manliga "ribs av stål", men klockan har lite sprungit iväg idag och har ingen lust att stressa. Det är ju faktiskt helg.


Ryggpasset idag var lite en besvikelse även om jag var peppad och på G så var det svårt att få kontakt och fick sänka vikterna rejält. Man tappar fort om man inte håller det kontinuerligt det märktes tydligt. Men samtidigt är det väl en liten trigger till att peppa igång för lite byggande igen. Även om juijutsun kommer i första hand just nu ;)
Invertera runt..


Hemma i vardagen och börjar få koll på vad som förväntas av mig. Tenta om lite mer än en vecka och jag började tentaplugga igår så smått. Styra upp med frågor och dylikt. Ska nog kunna lära mig andningsdelen trots hög frånvaro från föreläsningar. På fredag börjar vi med ortopedi och undersökningar igen ! Äntligen lite praktiska lektioner igen, det gillar jag :)


Hemma igen betyder tillbaka till Hilti och nu har vi besök av en Jake MacKenzei som är en grym grappler. Jag slutar inte bli förvånad varje gång då han slänger upp tusen detaljer man aldrig tidigare tänkt på, olika variationer och sätt att göra en viss teknik. Jag försöker vara svamp och suga upp så mycket som möjligt samt att verkligen pröva allt i sparringen. Det som fungerat bäst hittlis är när man misslyckats med en omoplata och tar om till en triangel. Vet dock inte riktigt hur jag gör, men det fungerar på något vis :P
Vi tjejor körde även ett nedtagningspass igår innan, och Hulda visade sitt favvokast och det känns inte helt omöjligt att lyckas med detta kast... ;)


Nu ska väskan packas och BMC väntar på mig med öppna armar för en dag med "slem studerande" och patientfallsseminarium.

På klubben


Sitter här i vårat lilla bås på klubben och kontrollerarar att våra medlemmar betalat in årets avgift. Inte sådär superspännande, men skolböckerna är med och mellan passen görs patient-fall och lite annat som bloggande och facebookande :P


Tillbaka i Sverige igår efter 6 dagar i Lissabon fyllda med grappling och massor av bra Ju-jutsu. Summan av kardemumman för mig belv 2 vinster och två förluster. Och känner mig tillfreds med min instas, men jag ska kämpa vidare med halvguraden och den öpnna guarden. Train more and get better :)
Mycket turbulent resa med skulle jag också påstå med vansinne och dålig karma från min sida... Men idioti och dumdristighet får stå för mig tyvärr..


Fick min praktikplats idag med... Inget Karlstad för mig inte utan istället Karlskrona efter lottning! LÅngt ner i ingenstans. Men det ska vällan gå det med, jag är ju anpassningsbar. Förhoppningsvis finns en klubb där som jag kan träna med, annars får det bli en period av gymmande igen. Någon som kanske kan tipsa om en klubb där nere i skånelandet?