Sommarlov


Uppdatering var det! Men när man är ledig såhär blir det inte så mycket sitta som en död fisk utan snarare göra allt som jag prioriterat bort tidigare. Och detta innebär städa och fixa hemma, handla nödvändiga saker, mysa med polare och träna. Även om tränandet legat lite av då en förklylning stoppat mig lite, men tillbaka på mattan idag för lunch-passet som jag också blev ansvarig för nu just .


Gör direkt reklam för torsdagen då jag bjuder in alla tjejer som vill till våran matta i Uppsala. Två pass blir det mest på skoj och inte så strukturerat men endå ;)

10-12 rullande
12-14 lunch
14-16 rullande

Alla tjejer som är Sw-eller BJJ-nörd (även judotjejer) är varmt välkommna!








Var på shoot-challange i helgen tillsammans med Lisen och jag blev allt lite pirrig.. Har funderat och dividerat lite med mig själv fram och tillbaka om för och nackdelar med att kanske lära mig boxas lite och göra upp ett mål inför sen-hösten / vintern. Att gå en shootfighting match.. Dock bara en tanke än så länge. Vet inte riktigt om det är ett förhastat mål bara för att det såg sjuk kul ut och för att jag hade någon form av adrenalinpåslag under större delen av matcherna . Jag var lika inne i matcherna som de som fightades ibland :P

Efter slöt jag upp med en bekant fighter från Hilti Sthlm och en vän.  Vi käkade och hade en mycket trevlig kväll i huvudstaden .

Nej göra matlåda, åka och gymma innan passet 12,30 på HiltiFightcenter. Tänker mig lite bröst och triceps eller rygg...


Tills vi ses!


Lila


Så mycket som jag hunnit med i helgen, ni ska bara veta!
Kommer fullständig uppdatering inom kort men en sak ska ni veta:

Inte längre blå-bälte i Braziliansk Jiujutsu, nej nej numera ett väldigt grönt lila-bälte :)

Vårrus!

Målet nåddes: Bland de 10 bästa. För att vara exakt: en 5e plats i årets vårrus som gick av stapeln i Uppsala.

Resultat:


  • Tid: 20,01 min (enligt min pulsklocka)
  • Snitthastighet: 15 km/h
  • Medelpuls: 170 slag/min
  • Maxpuls: 180 slag/min

 

Vinnarklungan var ett gäng mycket trevliga friidrottare och Peter Sipen gillade mina armar så jag är mycket nöjd med loppet!
Att sedan ha picknick i Parken med de andra tjejerna gör kvällen fulländad. (Även om det kunde fått vara lite varmare)

 


Ottan


Vad gör du uppe denna tid kvinna?! Det är ingen morgon-träning (vilket jag eller inte medverkat på de senaste veckorna!) Jag kom hem sent igår efter träningen och kom inte i säng fören efter middag no 2 och då var klockan way past bedtime. Vaknade imorse av fågelkvitter och solen och bara kände mig väldigt vaken. Funderade snabbt över om det var någon brottning idag då jag endå var vaken men gjorde snabbt konstaterandet att det är torsdag idag och att det är vårruset ikväll. Jag borde sova mer, ladda. Jag har ett mål som inte kommer uppnå sig självt på ren tur. 
Men icke! Istället gick mina tankar emot en kopp kaffe och en proteinshake... Och här sitter jag nu med koppen och shaken och funderar över om jag ska ta och steka lite pannkakor till senare eller eventuellt ta med något fika till våran grupp idag. Lite knäpp : Svar Ja.
 
Kanske en morgon-promenad då det inte blåser Djävul idag? Det finns så mycket tid :P





Nästan slut..

Sommarlovet är i princip här och jag har fått mitt schema.
Allt bara passar in och funkar!

  • Danmark BJJ och SW tävling 18-19 juni
  • SM i SW första helgen i juli. åker med sthlm som styr upp boende och resa !
  • Läger 21-24 juli Åland

Allt bara känns klappat och klart! Succe!



virus..


Uscha, jag har gått och dragit på mig dunderförkylningen :( Visserligen hade jag mina tankar på det då jag på fredagen började känna av det, men jag valde att ignorera det tills EFTER tävlingen. Såhär i efterhand känns det ändå värt det, men halsen är sur och näsan täppt . Men nångon dags chill på det kanske kan reda bot.


Sista veckan i skolan nu, klar med det som skall göras så nu avslutar vi med lite gruppseminarium och egna lektioner. Sedan är det sommarlov :)


Dubbelt upp

Bilder säger mer än 1000 ord ;)

 
Öppna klassen


Blåbältesklassen

nämen

Lite småont i halsen idag, men bättre än igår. Hoppas det bara är en påhälsning från helgens bravader...


Tävlande på G i Bålsta i helgen, tävlar 10kg över min egen vikt men det skiter man väl i ;) Alternativet är inte tävla alls och det är INTE aktuellt. Slåss gärna med de andra blåa tjejorna :)


Nej plugga lite och sedan försöka styra upp mitt VISA-kort som vägrar fungera... I kombo med påhälsning hos kär vän .




See ya!

Blåsen


Blev ju fin utdelning för Uppsalas lag i helgen. Svenska Akademiska Mästerskapen avgjordes och Uppsala tog hem Mixen hoppning/dressyr, Vinst i lag och individuella hoppningen samt en andra plats i dressyren lag och individuellt. Mycket har vi att tacka våran Super- Sanna som red hem förstaplatsen i hoppningen och andraplatsen i dressyren.


Jag fick träffa Ida, Adam och Anna i helgen också och det var verkligen inte igår. Det var nog det bästa med Lund. Och dialekten förstås ;)


Sitter just i denna stund på blåsenhus och pluggar samspel och kommunikation. Hade tänkt fara ner och lunch-rulla lite på klubben men mitt samvete sa mig att jag nog inte kommer plugga så mycket hemma som jag borde så bättre att sitta kvar och plugga till klockan två i alla fall... Efter det tänkte jag mig ett ben-pass på friskis innan kvällen bjuder på tvätt och matlagning. Kommit på att det är himla smidigt att ha färdiglagad mat i kylskåpet, blir mera uppstyrd mat då ;)

Nej en kvart effektiv pluggning till nu innan benen skall få sitt!




Törstig!


Igår var det världsrekord i svettningar  på klubben och värmeböljan och trycket var så otroligt obehagligt och i våran lilla lokal blev det syrebrist och kvavt på 5 minuter och alla var som halvdöda sillar. Ja alla utom "pappa" Jimmy som var på G igår ;)

Dock vaknade jag idag och kände mig bakis :O Vad hände egentligen på Stocken igår ?
Eftersom jag endå har en viss kroppsförståelse/uppfattning kom jag fram till följande:

För mycket vätska ut utan kompensation = Vätskebrist! 

Tänkte ta och göra mig en smoothie och ta med till skolan som jag kan suga på. Two in one ;)


Nej emot BMC!




Produktiv!


Bra dag idag, effektiv har varit ledordet!

  • Interseminarium med sjuksköterskor
  • Gjort brochyr om inhalation
  • Gjort upplägg för kurs om trycksår
  • Handlat
  • Gjort matlåda för kommande vecka
  • Skrivit rent protokoll, skrivit ut och signat

Nu är det snart dags att åka bort emot säbygatan för lite pyamasbrottning innan det blir klackarna i taket på Stocken ikväll ;)



När sommaren återkom..


..drog alla  sjukgymnatster av sig kläderna och fläkte ut på gräsmattan vid Blåsenhus ! Vid lunch igår var det 25 grader varmt och solen sken som aldrig förr! Underbart!

Har haft världens träningsvärk i kroppen sedan måndagen, och kände igår att det var segt då jag och en vän begav oss emot gymmet, men efter några övningar var jag med i matchen igen dock blir det helt vila i helgen då vi åker till Lund för Svenska Akademiska Mästerskapen i hoppning och dressyr. Gissa vilken gren jag skall glänsa i :P


Idag är vi instängda i skolan till lunch tyvärr, men därefter är det uppstyrd beach-volley med klassen. Får dock se om min instats på sin höjd blir att ligga på sidan av och hejja-ropa ;)


Utstyrseln

Bildbevis från helgens stora event



Jag och Erik (the gladiators) 


I dare you!


Kårfest


Gårdagens kårfest blev labil men bra (som linneorna uttryckte). Jag fick brottas med diverse hårda gladiator 6or då mitt misson inför kalaset var att ha lite kläder i silver och utmana "gladiatorerna". Och vinst i alla mina "matcher" då :P


Jag har idag också tränat mina pedagogiska skills och haft 17 10-åriga fotbolls-tjejer som prövat på brottning. Duktiga tjejer och duktig sophia som bara pratade lite för fort 70% av tiden. Mitt stora dilemma, tagga ner och andas mellan raderna. Fick dock en känga in the face då jag skulle instruera arm-lås på tjej-passet och fatalt misslyckades! Men som tur var hade Lisen bättre koll än mig .  Tänk att man aldrig blir full-lärd:P

Nu blir det grillade hamburgare på Studentvägen!




Välkommen åter!


Solen och värmen är här igen och igen behöver man inte oroa sig för att frysa djävul så fort man skall ut. Såklart måste denna värme utyttjas så startade den här lördagen med en jogg i morgonsolen. Gott! Inhandlade också lite saker inför dagens spektakel, dvs KÅRFEST som äger rum på Göteborgs nation ikväll för alla sjukgymnaster i Uppsala. Det är fortfarande hemligt tema för våran del så ska inte säga mer än att jag kommer vara lite i mitt esse i början av kvällen för att bli lite mera diskret framemot kvällningen ;)


Jag prövade igår på något nytt: POLEDANCE . Summerat kan jag säga att man blir väldigt snurrig av att hänga runt stången och jag är ju mera atletisk än dansant så mina sexiga headbangs är väl under all kritik, men hänga kvar runt stången, det var jag banne mig bra på ! Dock nog inget för mig...

Kvällen fortsatte sedan i rödvinets tecken med tjejorna - Matilda och Linnea. Blev kladdig kaka ala Ida och massor av utbytande av erfarenheter. Jag och Ida är ju alltid lite dans-sugna så vi begav oss till BJ för att skaka lite rumpa innan det var dags för att sova, men måste haft för låg halt av vansinne igår för jag har aldrig känt mig så provocerad på dansgolvet som igår och heller aldrig förr har de spelat så dålig musik (om jag får välja)



Men pigg och fräsch idag och hur kan man inte utnyttja det mer än med lite Ju-jutsu och pyamas-brottning på klubben innan spektaklet till kårfest drar igång? ;)


Take Care!



Spräckt


Då har jag blivit av med oskulden här på klubben då det kommer till MMA. Körde en träning med Lisen igår efter tjej-passet och summeringen av detta blev:

  • Jag gillar att slå
  • Jag gillar INTE att bli slagen

Kan helt klart säga att det var roligt även om nedtagningar är mitt värsta/sämsta, men train hard fight easy säger man så får kanske se till att följa det kloka ordspråket... ;)


Efter passet var det en snabbdusch och iväg till Kinna för att fira Gurra och äta supermums-tårta och hembakta drottningsmuffin. Ett gott avslut kan man säga !



Ta i trä..


Ida är min krigar-amazon, men ibland blir hon lite het på gröten ;)
Har fått förklara mer än en gång under Valborg att jag håller på med kampsport, inga konstigheter ...






Valborg

Valborg är över och jag tror att även jag är över.. Så himla sliten idag att det är galet! Men samtidigt var det värt varje sekund (förutom då jag frös så jag grät) för Valborg är något alldeles unikt här i Uppsala. Det är människor överallt och man vet knappt vart man skall vända sig då man alltid stöter på folk som är glada och törstiga. Parken är ett enda stort slagfält med filtar och folk som njuter av sol och gott sällskap. Kvällen och natten är ett virrvarv av fester överallt och igår styrde jag upp dansgolv och shakade och avslutningsvis visade jag och Kajjan hur man river av ett dansgolv inne på Norrlands Nation. Och sent blev det med.. Och tidigt upp efter bara 3 h sömn då kroppen låt säga inte var i sin bästa form...

Men som sagt, det var lätt värt all den leda och värk som gått genom min kropp idag . Superhelg verkligen!