Massage i mängder!
Då är kursen avslutad och när jag masserat 10 helkroppsmassager och lämnat in tentan blir jag
Dipolmerad friskvårdsmassörAlltså, när mamma och pappa blivt masserade finns 8 platser kvar för gratis-massge i en timme. (Ni är givna för att bli masserade mamms och papps )
Massagebänk är inköpt och finns i Uppsala, så först till kvarn 8 Gratis-massager :)


Sugen på att hjälpa mig att bli diplomerad?


sommar


Det är vaket och full rulle. Frukost 2 på nedtåg och Xantal koppar kaffe har svepts.
Jag kan bara säga : Jag älskar brottning och endorfiner is the shit !

Likasom då jag blir glad i hågen och pratar i falsett av ett glas gift pratar jag lite för mycket i ett tonläge för högt då jag  slingrat mig runt på mattan ;)


_________________________________________________________________________________


Jag har skickat in sommarjobbsansökan. Vi hade det ganska roligt tillsammans på Donken endå :)Första koppen


Det bästa på morgonen är när det nybryggda kaffet porlar ner i muggen, späds med en skvätt mjölk och därefter när lämplig temperatur uppstått får första smutten ner i kistan. Det är min bästa medicin mot sömndrunken-het!

Uppstigning idag söndag då massagekursen fortsätter idag. Igår var det rygg för hela slanten. Klassisk massage och special-grepp stod på agendan och jag tror på att jag kommer bli en greeeat massör så fort jag inte behöver tänka på vad jag gör utan låter allt komma naturlig;)

Idag är det sätesmuskulatur varför några innesitter en viss ångest, men inte jag inte! Ge mig rumpor och jag ska ge ger er min ;) Är ju grymt skönt med sätes-massage med så det här tror jag kan bli roligt .


I veckan är det fullspäckat schema:
Måndag
0600 - brottning
8.15 - Skola och praktisk övning
1700 - massagekurs
21.30- hemgång

Tisdag:
8.15 - skola
17.00 - massagekurs (examination)
21.30 - hemgång

Onsdag:
8.15 - skola
16.00 - ÅKA TILL SUNDSVALLMassage-Kurs
Då var det ÄNTLIGEN fredag och jag har just varit och handlat massor utav mat och godsaker som jag ska snaska på under helgens kurs som består utav Massage-teknik. Blir en fullteckand helg med kurs från 09-17 lördag-söndag, samt 17-21,30 måndag och tisdag men efter det är jag bara ett test och 10 massager ifrån ett certifikat på att jag är utbildad massör. Och det ska jag marknadsföra i sommar kan ni tro! Massor av massage till alla i Sundsvallsområdet, där jag kommer jobba i sommar.
Norge-tankarna har jag lagt på hyllan då det skall cyklas vätten-runda och simmas vansbro-sim. Jag gör ett nytt försök nästa sommar då jag har lite mera kompetens inom sjukgymnastiken.

Hur mår  då foten? Jo, svullen men smärtan är borta (endast då jag går nedför trappor som det känns ytterst lite)
Ska ta till mig ett tips jag fått och "studera" lite BJJ-tekniker på YouTube och verkligen TÄNKA. Se, tänka, känna & Lära måste vara visdomsorden inom kampsport... Är på hugget på måndag igen!
Dock har ju inte foten hindrat från att besöka gymmet. Axlar, Biceps, Triceps och magen har fått sitt i väntan på heeling-processen ;)
Kan det vara ett april-skämt?Tänkte i måndags: Nu, NU är jag på G igen. Nu ska brottningen få Prio 1 och jag ska se till att utvecklingen ska följa med. Vad händer då? Jo jag är på nedtagningspasset i tisdags och blir fälld. Inget konstigt såhär långt. Problemet är att jag faller på min egen FOT. Kände inget under träningen, (Precis som med armen) så fortasatte passet ut och det kändes bra. Väl hemma käkade jag och hoppade därefter i säng.

Här kommer vändpunkten! Vaknade upp efter cirka 1h efter att jag gått och lagt mig med en FRUKTANSVÄRD smärta i vänsterfoten. Det gjorde så ont att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Så jag grät och tyckte synd om mig själv. Övervägde mer än en gång att ta cykeln till Akkis för såhär ont kan det bara inte göra! Men tog mig samman och ringde sjukvårdsupplysningen. Piller, högläge och en linda. Lindan fick jag dock skippa, det pulserade så mycket i foten att när jag lindade stasade det något så fruktansvärt.
Lyckades vid 04-tiden somna igen, men jag lovar att jag nu fått en ny syn på smärta!


Foten är svullen som en mindre köttbit och det gör ont att gå nedför trappor, men om jag undviker att belaste det borde det vara återställt till veckan. Klev upp 05,20 idag och tänkte känna efter om det kanske möjligtvis skulle gå att brottas idag på morgonrullningen. Jag fick Tji... Så har legat och läst om supinationsvåld på talocrularleden (fotleden) istället. Förena Olycka med nytta kallar jag det .

Tjurig är jag dock och det här ser jag bara som en möjlighet till att studera, undertiden det läker ihop och blir SuperStarkt igen :)


Det :


....... blir inte bättre än såhär! Vaknade vid 0415 och var pigg och taggad som tusan inför morgonrullning. Har varit borta alldeles för länge, men armbågen behövde kurera sig till 100% för att inte gå sönder igen och det kan det ha varit värt, för idag bara spritter det i kroppen! Jag är så fjolligt alert  och glad, nöjd, PIGG!
Som sagt, vaknade av hunger och förväntan och då en timme hit eller dit inte är mycket att spekultera i gick jag upp och värmde en matlåda med pasta som jag smaksatte med olivolja och soya. Det mättade fint och perfekt uppladdning med kolisar inför brottningen.


Det blev jag och Åke som kramades morgonen igenom och jag börjar sakta men säkert få in tänket. Inte helt 100 jämt då min hjärna inte hinner med att koppla riktigt vad som händer men jag har börjat akta mig för strypningar så nästa steg nu är att akta mig för svep ;)


Nu är jag nyduschad och frukosten är påväg ner. Börjar inte förens klockan tio idag så gjorde mig en lyxar-frukost idag med: fruktsallad m kesella samt äggmackor. Solen skiner och jag känner att inget kan rå på mitt Goda humör !
Akta jag är vass idag ;D


Anteriolateral-rotartion


...i talocrular-leden kan man få om man sliter av sitt FTA (anteriora talofibularligamentet) vilket innebär en sk stukning. Och Visste ni förresten att man kan få knäproblem om man är plattfot eftersom det ger en konstant liten vridning utav knät?
Tenta-pluggandet har smygstartat då tentan närmar sig snabbare än man tror och jag känner som alltid inför en tenta lite stress då jag inbillar mig att alla vet mer och bättre än mig. Men idag blir det till att sitta av några timmar på BMC eftersom går dagen bestod utav 0,0000% plugg.

Istället bestod den utav 4kg äpplen, en löptur i värmande vårsol, möte på ridklubben X2, ett pass på SATS med Kajjan, ROSEN och Markan och en hemmafest med gänget + charlotte. Effektiv dag eller vad?
Dagen idag har inletts med en fin molande träningsvärk i rectus femoris (u. SIAI f. patellasenan) Och en lite smärtande Gastrocnumius (u. Mediala och laterala femurkondylerna f. Akillessenan) men det kan en gott ha, då känner man att man lever :)
Dock tror jag att jag avböjer benpasset med grabbarna idag och tar igen det på torsdag. Mycket ben den senaste veckan, samt att jag ju också vill hinna med att löpa när solen är framme.  Anteckanar alla? :P


Igår blev det en flarra rö-tjut mot alla odds. Och jag blev såklart inte besviken då gott sällskap och lite dans är allt som behövs för att göra mig lycklig och sprallig . Jag gillar hemmafester :)
Nu ska jag sno ihop en fruktsallad med äpplen, päron och kiwi samt massa kanel och kesella. Är det helg-frukost så är det helg-frukost!

Imorgon bitti hittar ni mig på brottarmattan 0600 SHARP!Form-checkDet har hänt saker under det här halvåret :) september 2009 Mars 2010

Nedtagningar


Jogging i solen och ett Härligt rygg-pass på gymmet. Våren gör mig bara såååå lycklig och alert! Unnade mig en massa gotta igår och energin var på topp fram tills nattens intrång. Jag fick till och med lite (ytterst) plugg gjort hemma igår!

Igår körde jag första passet i SW efter sjukdom och jag var pigg och alert under passet. Kul att komma igång igen, dock var jag på nedtagningspasset och jag är ju ingen stjärna direkt men sparringen var desto roligare!
När jag kom hem blev det eatt snabbt klunka proteindrink och efter det popcorn och frukt framför lite för många Two and a half men-avsnitt. Man är så uppe i varv efter ett sent träningspass så kudden närmade sig inte förens halv tolv! :O

Dock vaknade jag och vansinneshostade någon gång under nattens gång och enligt charlotte har jag hostat konstant hela natten :S Så idag blir det nog vila för min del så kroppen får en chans att återhämta sig lite. TYckte att jag kände mig lite seg när jag vaknade, inte så konstigt om jag hostat omedvetet hela natten ...Idag är det gång-test och pluggande för hela slanten! 15/3


Kalla mig ElitI sjukgymnastikkursen idag fick vi gå igenom hur man utför ett cykeltest som mäter bland annat syreupptagningsförmåga. Jag skattade mig själv att ha God kondition men ack !

Vilopuls (innan test): 44slag/min
Min syreupptagning: 4,8 l/min
Värde: 64
Klassas som: ELIT!

Tack för den ! :D

Förkylningen börjar ge med sig och förhoppningsvis ger hostan snart upp med !


week-end


Söndag med strålande sol och underbart värmande vårVäder. Det spritter i benen och jag kunde gett mycket för en löptur idag! Men ack, kroppen vill inte riktigt samma som mig. Hostan håller i sig och bihålorna håller tätt.. Men nu går jag all in på tillfrisknande då nästa vecka endast innebär 2½ dag i skolan med lektioner. Visserligen pluggande, men det styr jag ju själv över.


Sofia var här i helgen och det ger mig lika mycket lycka som vårsolen! Snyggare, goare och bättre tjej får man allt leta efter! Min partyPolare i hjärtat och aldrig har jag känt mig bitter i din närvaro. Kommer snart och hälsar på dig i stora staden :)

Fredagen bjöd på födelsedags-kalas a' la Rosen/maria/carro. Riktigt roligt med nytt folk, men även gamla klassiker. Natten avslutades på BJ med vansinnesdansande på en köttmarknad utan denna värld. Jag har aldrig känt mig så omringad, men Hey; Why not? ;)
Gårdagen blev staden med grabbarna och kajsa i vårsolen och avslutades med hemlagade Burgare och melodifestival. Dock så tog sömnbristen från föregående dygn ut sin rätt och jag såg ut som ett lik där vid elva snåret, men kröp ihop på en kudde tills kajjan drog med mig hem.

Idag blir det plugg på BMC med Biomekanik och Funktionell anatomi. TÄnkte ta en promenad dit och lapa sol, men först frukost! Ha en WonderBRA dag!


         VurpaVåren i all ära! Solen skiner och fåglarna kvittrar samt att det är varmt på dagarna. Men när solen tittar fram tinar också snön på vägarna och det medför en säkerhetsrisk när man framför sig på ett fordon som bara har två hjul, varför fallolyckor är ett vanligt förekommande fenomen. Jag har klarat mig i flera månader nu, men igår kunde även jag tillskriva mig i statistiken. Dock hade jag goda fallrefelxer och tog emot mig med höft och armbåge.


Förkylningen har hållit mig på sträck och har varit hostig och seg hela veckan. Känns dock som om det är påväg åt rätt håll, men inte hundra riktigt än. Armen är nästintill helt återställd och bara lite musklelvärk kvar att läka ut så på måndag tror jag att jag är tillbaka i brottartrikå eller pyjamas-dräkt ;)
Införskaffat en hel drös med kosttillskott med så nu är det byggar-månader fram till sommaren. Ett litet eget projekt som jag ska lura med.


I veckan har jag pluggat biomekanik och funktionell anatomi, varit på födelsedagsmiddag för Rosen och börjat på den nya sjukgymnastikkursen. Innehållet ser lovande ut i den kursen. Allt från hur man tejpar, till smärtproblematik massage och en hel del mera. Spännande!
Börjar sakta men säkert att anpassa mig till BMC, men vänja mig helt kommer jag nog aldrig. Stället är ett fort!

Ikväll är det MEGA_DUNDER_SUPER party för Rosen och två andra tjejer i klassen och på det kommer Sofia och sover över. Tonight's gonna be a good night ! :D


   

ArmBar sträckning=Ingen sträckning?Uscha idag är det synd om mig. På riktigt!
Halsen är slemmig och hostig, (dock inte ond) Jag är seg i kropp och knopp samt att jag EVENTUELLT har en blödning i ett ligamnet i armen efter tisdagens SW-pass... Åkte på ett armbar som då inte kändes så mycket. Visst det gjorde ont men inte mer än vanligt så jag körde passet fullt ut och det var inte förens jag kom hem som jag kände hur det gjorde lite ont. Men som ´sagt det gör det ju ibland så tänkte inte mer på det.
    När jag vaknade i onsdags hade jag en konstig känsla utav att inte kunna räta ut armbågen, men eftersom solen sken och jag kände mig relativt pigg skängde jag på mig kläder och for till gymmet för att köra ett litet blandpass innan skolan. När jag försökte lyfta vikter började jag nästan gråta helt oprovocerat utav den konstiga smärtan som spred sig i armen. Försökte med allt möjligt men det gick bara inte att räta ut armen och det tog musten ur mig. Försökte med några ben-övningar men kunde inte koncentrera mig, så jag gick hem istället.


Idag är det mera svullnad över leden och smärtan börjar sakta flytta sig längst med underarmen. från den mediala epicondylen på humerus. (insidan utav armbågen)
   Frågade en föreläsar idag om vad han trodde det kunde vara. Han svarade BLÖDNING i ligament.
Det innebär att jag ska vila men försöka att avlastat sträcka ut armen. Om det inte går blir det vårdcentralen till veckan. Jag hoppas det bara är en sträckning! Men ingen brottning för mig på ett tag, det var den klara diagnosen :(Stackers Mig !

 

Vanlig "hel" arm                                        Trasig ond arm :(

Nötter+FruktJag undrar vad min hals vill säga till mig då den hostar och kliar och har för sig. Ingen förkylning skulle jag säga för är inge snorig eller har några övriga symptom. Bara lite småseg men det har nog mera att göra med min mardrömsnatt inatt då jag drömde om min egen död.
Och vad handlade den mera om? Jo att jag kaxade upp mig inför en kille på en madrass i en kal lokal. Jag visade honom vart skåpet skulle stå men det fick jag igen då han besökte upp mig hemma och riktade en pistol mot mig.
Efter det vakande jag svettig och förvirrad och insåg att jag bara drömt. Kan det ha att göra med att när jag gick och la mig igår kom jag ifrån brottningen? (förmodligen)Nu på eftermiddagen har jag suttit och pluggat på BMC med Kinna, Kajjan och David och försökt att förstå hur axelledens olika rörelser påverkar skulderbladet skapula och hur det förflyttas i olika plan. Svårt, så jag förtjänade att få staNNA på orient-livs påväg hem och köpa lite nötter och torkad frukt:) Som jag har intagit under resten av eftermiddagens gång tillsammans med mackor med bregott och köttfärsbiffar/ägg. Gottans, men just nu är jag liite för mätt för mitt eget bästa, men det kan behövas då det idag står SubMission på schemat och möte med AkademiRidklubben .


Vid halv sju tar jag cykeln bort mot BMC för möte och halv nio är det SW för hela slanten fram tills klockan tio. Är en Brasse på besök och gästtränar hos oss så måste helt enkelt dit och svettas men lovar att kliva av om halsen krånglar för mycket med mig. Körde kombo igår med med 30 min crosstrainer och knäledsmuskel (På pappret framför mig) efter det ett ryggpass med fokus på övre delen och kvällen avslutades med ett teknikpass BJJ Basic stuff. Full rulle igår varför det får räcka med SW idag. ;)


Have a nice Day!