Nyårsafton

Ja då är det bara timmar kvar på det gamla året och ett nytt år är på intåg. ska man se över vad man är stolt över så är jag stolt över mitt jobb som jag fått, samt att jag är stolt över de betyg jag lyckats med att åstadkomma med mitt slit i skolan.
något jag är mindre stolt över är att jag inte har gjort allt som jag skulle viljat. jag är dålig på att hålla kontakt med folk som jag tycker om och jag skulle vilja kunna känna mig mera bekväm till vardags. men det är sånt man får jobba på och hoppas på att jag inte ignorerat gamla godinga alltför mkt.

Överlag är jag nöjd med året och nya utmaninagr väntar nästa år. man ska ta studenten och bli vuxen. skaffa ett jobb och börja betala räkningar. Flytta ifrån mina bästa vänner.. ja det är mkt som kommer som ett brev på posten bara för att man ska ta studenten.

jag önskar alla ett gott nytt år och ett god start på det nya året!

Juligt

Då vart julen slut och dags att börja fundera ut vad man skall göra nästa år med sitt liv. men vi hoppar över pessimismen nu och så ska jag berätta för er vad jag fått för braiga grejer i julklapp :D

  • En plattång m tillhörande skyddsspray
  • Två vinglas
  • en brödrost
  • Soda streem
  • en tröja
  • hudcreme
  • en bok
  • en skål
  • En biltidning

Massor av bra grejer som kommer väl till pass för framtiden. för nu har jag allt som krävs för ett fungerande kök, dock ingen mat att laga man det är ju inget man direkt lagrar.
Sen var jag på lyset och dansade loss igår med några skvadare, jessica, ellertz, JANSSON. mkt trevligt var det kan jag lova. sen blev det en promenad genom stan med viktor, mattias, bullis och foppa eftersom de kände att de kurrade i magen. blev en väldans promenad nu när jag tänker på det i efterhand men efter all god blåbärsdricka kändes den inte alltför besvärlig.


sen var jag och viktor ju på middag hos farmor och farfar igår då vi åt en delikat kalkon !


vackert

Underbara kvällar och mysiga mornar. det är vad mitt lov hittils har bestått utav och jag trivs som fisken i vattnet med att vara hemma igen. Eller vad vi nu ska kalla det:P jag vet inte om jag är "hemma" riktigt än men ska allt börja vänja mig vid tanken så går det nog snart till sig :D

Igår gjorde jag och viktor ett amitiöst rus och stack ut och sprang vid åttatiden på kvällen, och som tur var hängde jag på ganska bra men nåde vad fort han ska springa då. jag är en brottare inte distanslöpare så flåsade ganska bra när vi trappade ner på takten för att bege oss hemöver.

Imorron är det julafton och då ska jag försöka ta mig till stugan för at rida brightan innan farmor och frafar kommer över på jullunch runt två . blir till att stiga upp i tid imorron minsann om allt ska hinnas med!


image159

Städa i massor!!

Imorgon får jag äntligen fara hem efter många veckors hårt arbetande! Är verkligen förtjänt av ett lov nu , mkt som händer just nu och jag känner att jag behöver komma hem igen för att komma tillbaka på banan. sliten i kroppen och KNOPPEN framförallt...

Städat en massa nu sen jag slutade. hjälpte helena lite med köket och dalarna med vardagsrummet för att sedan städa i källaren, men nu har jag paus innan jag på allvar tar tag i att packa och städa rummet. Vi har krossat vårt pepparkakshus med och då gäller det att vara snabb om man vill ha de goda bitarna med godis på ;D

Längtar massor till imorron!!!

dagen i korthet

vaknade upp imorse och släppte ut och mockade åt acke eftersom norsk har magsjuka efter ett julbord. sen gick jag till stallet och red ett pass dressyr med cale, och insåg att min sits inte alls är vad den varit,det gör mig lite ledsen men anna bättrade på mitt mood så det känns inte så hemskt längre.
sen var det julklappsutdelning på mentorstiden medan vi väntade på julbord och då bestämde vi att vi inte ska åka till london . det gjorde mig lite ledsen, men samtidigt är det kul att vi ska gå på fin restaurang istället allihopa och unna oss massor för vi har sååå mkt pengar i vår klasskassa:)
sen åt jag gott julbord innan jag for till CCC och hade möte med restaurangchefen om hur vi ville anordna med balen och maten osv. det känns fint att det verkligen händer nått:)
sen gick jag på stan och gjorde ett bus innan jag med halsont och hungersnöd for tillbaka till lillerud och käkade.
Om ni undrar vad buset är, så märks det när vi ses:)



image158
Vi hade roligt ute, japp det hade vi :)

en saga


En dag var vi väldigt trötta när vi kom till skolan, så på första rasten gick vi till H och gav varandra lite dundermassage så vi skulle piggna på oss
 Sen blev vi mkt piggare och alla var fit for fight igen
. Då var det dags att vara seriös och plugga en massa matte, och ojoj vad seriösa vi var och vi pluggade en massa och löste en rad problem tillsammans. men efter ett tag blev jag så trött och jag tappade fokus, så vi gick och åt istället. Helene tyckte maten var jättegod och åt med gott mod. jag gillade också maten ganska mkt men scott och helena tyckte mest den smakade skunk. ida var neutral och ville mest prata om hur mkt hon tyckte om Escort. Anna hade räknat alldeles för mkt matte där på förmiddagen, så hon var alldeles snurrig!


Och det var ytterligare en dag på Lillerud med vi6-gänget :D
 

...

Utgången igår blev lyckad och jag hade roligt. vi var hemma hos brathen först och shiit vad han var förändrad. var väldigt länge sen vi såg kan jag lova! sen var även annat trevligt folk där och när alla hade vågat sig ut ur kökshörnet så blev det en lyckad förfest..

.. som bar vidare till score där mark var vakt, och han bekräftad för alla att jag strypt ut honom en gång, vilket gjorde att jag fick stråla. där var också lite värmskogingar som jag glatt hälsade på.

..sen blev det att gå in på arena och sejka massor, och vem var inte vakt där om inte jani, (min halv-idol) och hans polare . sen var naturligtvis stockholmarn och norrlänningen ute så gav dem en utskällning för att de aldrig kom och red som de hade lovat att de skulle. kvällen rullade vidare men tvåbussen tog vi hem allesammans plus två gäster till två av brudarna... ;D


image145

utgång

Jaha man föll för lite smicker och gjorde sig iordning för en kväll med vin. efter att ha jobbat några futtiga timmar mitt på dagen bar det hem för att rida lite western och sen raka vägen in i duschen eftersom jag, johanna, hanna och elin ska ut ikväll. om bara våran skjuts skulle kunna tänka sig att komma någon gång;D


snart!

Äntligen är det helg igen, och inte vilken helg som helst! det är sista helgen innan jag får komma hem !! På torsdag halv tio far jag hem igen . om allt går som det ska så kommer jag att rulla in på sundsvalls centralstation 17.49:D
Förhoppningsvis står det någon och väntar på mig där då.. : )

imorron skall det jobbas lite på donken och sen lutar det år utgång på kvällen, men inte mer än nått glas vin för min del. vill mest bara känna lugnet såhär i juletid. har inte riktigt börjat med julklappar än. eller jo, två har jag fått till och en är bara så bra:) sen har jag fixat två julklappar till mig själv också, man måste ju unna sig lite skönsång till sommaren så det blir massor av Lasse :)

Åhh jag hoppas att alla har sett MQ reklamen med Måns och hon, Agnes heter hon. den är bara så fin och jag älskar den! "All I want for christmas is you" den är mysig och får mig att tänka på dig

Antivecka med lucia

Vilken vecka det har varit. Har vart på botten av allt som heter amitiös med skolarbetet. har verkligen rent av struntat i allt som jag borde göra och jobbat istället. sju timmar i måndags på donken 6 timmar CCC onsdag och tre timmar på skolan idag. visserligen har jag ju i alla fall tjänat pengar åt mig själv och åt klassen så  jag har inte bara degat av tiden, men grejen är den att jag gnäller på att jag är så dålig på att agera, men det faller ju i slutändan endå bara på mig själv..

Imorse fick vi på frukosten se ett underbart vackert luciatåg. det höjde verkligen graderna i kroppen på en när man fick äta pepperkakor, dricka glögg och lyssna på mysig sång sådär på morgonkvisten. Alla var så fina och jag fällde nog en tår där när stämmorna tog i:) Ida var en toppenlucia med vilket hon skall ha massor av cred för
(vi ska inte glömma att nämna att JAG faktiskt är en av lucians bästa vänner, gör det mig till blande de populära på skolan då?:P )

Sen på eftermiddagen var det julshow. helt okej om det inte hade vart så kallt i ridhuset så att mina fingrar och tår vart istappar:P


Våran SuperIda som vi Älskar
 image144

image139


Söndagsmys

I helgen har jag vart väldigt duktig och jobbat en massa! vikarerat som mattant fredag och lördag, sen donken lördag natt och på CCC för klassen idag. Jag har inte legat på latsidan alls vill jag lova. Helgen har dock fått ett mysigt slut. vi har tagit in en julgran som hanna pyntat med emelie och vi har druckit glögg och myst ner oss i soffan. sen gick jag in till Ida som satt och klinkade Winnerbäck på sin gitarr och stämde in i lite sång.
Jag trivs på mitt elevehem



image138


En Spännande lördag

Tänka sig alltså! Började dagen med att sververa frukost till hungriga kursare och det rullade på fint. Lagade lunch åt dem och sen lite eftermiddagsfika därefter så städade jag och sara matsalen. när jag sedan gick tillbaka till elevhemmet för att dra med mig Hanna ut i skogen för att hugga en gran möttes jag av att alla dörrar stod på vid gavel men elevhemmet var helt dött, var inte en själ någonstans. Jag gjorde en macka och bestämde mig sen för att gå till stallet och se om de möjligtvis var där alla var. Då möts jag av nyheten att Calle (Dalarnas häst) har vart på rymmen ute på E18!! han hade sprungit emot trafiken och det enda som hade hänt var att han repat några bilar och fått några småsår på benen. visserligen var han ganska utmattad och lite halt, men tänk vad mkt mer som skulle kunnat hända! det är ett mirakel att ingen blev skadad!


Igår kväll hade jag en sån där mysig kväll med "vi sex" gänget. Vi var hemma hos anna och bakade pepparkakor (åt deg) färgade håret på helene och scotty och såg idolfinalen. jag älskar verkligen er brudar det ska ni veta har alltid roligt med er :D



Här hemma på elevhemmet var det också full aktivitet. nämligen dags för den årliga julpyntstävlingen, så här bakades det också pepparkakor för fulla muggar. vi kommer lätt att bli det finaste elevhemmet när ambitionsnivån är såhär hög!



Mardrömmar och sömnproblem

Jag har aldrig varit den som har haft det svårt att somna. jag brukar snarare vara den som däckar bara jag lägger huvudet på kudden. men den tiden är över för just nu är det så mkt att tänka på och så mkt saker som ska göras och som man ska förstå sig på. jag klarar inte av pressen, och det resulterar i att jag inte kan sova. igår låg jag vaken och vände och vred på mig och kände hur ångesten över allt bara fyllde min kropp. engelskaläxa, kemiprov, projektarbete, hästkunskap, matteprov, träningslära prov svenska uppsats! Bara jag tänker på det nu får mig att gråta, jag vill hem hem HEM! jag vill ha lov nu och komma tillbaka med nya krafter om några veckor. dessutom har jag börjat få ont i benen igen och jag vill inte! Kan inte nån bara vrida fram klockan en sisodär 14 dygn?


En avsittning

Idag hade vi uttagningen till skolmästerskapen i hoppning. eftersom jag inte är en fena på det där med hoppning så fick jag en snäll häst som hoppar allt som man i princip bara behöver styra upp mot hindren på. När vi red fram kändes det ganska bra och pulsen var normal. Allt kändes också väldigt bra när jag började hoppa banan, men så blev han skrämd av tomten Karin som stod i hörnet, och efter det gick de utför. det gick fortare och fortare, men jag tog mig runt banan, men tog det stopp för då började Östen minsann och bocka. satt kvar en stund men när tredje brallen kom så insåg jag att jag skulle ramla av så jag gjorde en vacker avsittning. Hoppning är inte riktigt min grej alltså:P

Jag har börjat att räkna dagarna till det att jag kommer hem nu, så idag är det bara 15 dagar kvar dvs. två helger som är fyllda av arbete. bästa sättet att få tiden att gå är att ha saker att göra och det kan jag lova att jag har! massor av skolarbete och jobbande på skolan och på donken. men man får utdelning på det mesta så bara att bita ihop!

Så på helgerna brukar jag ibland parta till det med dem som jag gillar allra mest och i fredags så var vi hos helene igen och hade glöggprovning och åt pepparkakor med ädolst. en toppenkväll som alltid!



Stora planer

Har varit väldigt kluven på sistone om vad jag egentligen vill göra efter studenten. Jag har alltid vetat att jag vill flytta från Karlstad för det är inte en stad för mig. den har mkt att erbjuda visserlogen men inget som lockar mig. Så frågan har alltid varit vart ska man ta vägen sen? Sundsvall över sommaren och jobba som en tok för att sedan kanskle flänga runt i världen. ja det är ett mkt bra alternativ, men sen kom nästa fråga, ska man börja fundera på något eget place eller ska jag bo kvar och sakta kvävas av att inte få vara helt oberoende? saken är den att jag inte behöver fundera längre. jag har fått ett erbjudande som inte kan nå upp på någon annan nivå. Jag känner bara en massa fjärilar i magen när jag tänker på det. Jag älskar Dej

Efter ytterligare en helg så är det bara två kvar innan julen och jag har jobbat och gjort rätt för mig. eller okej jag skulle kunna ha pluggat mera men det kan man alltid. jag drar det lasset i veckan, man måste ju få tid till annat med. som party hos helene och långa pratstunder i soffan:D