Stendöd med djävul

Hörde ett inslag på radio igår som handlade om döden. Eller det var en tjej som hade svårt att hantera döden efter att hennes mamma gått bort. Hon hade insett att hon sörjde och tillät sig själv att sörja, men hon kunde inte acceptera att mamman var död och aldrig skulle komma tillbaka. detta var för henne väldigt svårt att greppa och det skrämde henne. Anledningen till att jag nämner det här är att jag kan nog tänka mig att jag har lite samma rädsla inför döden.
Okej människor föds och lever för att sedan dö. Men liksom vad är det som händer när man dör? Är det som att sova drömlöst fast att man aldrig vaknar upp igen. Hur kan man veta någonting om något som någon aldrig överlevt? Det känns läskigt att tänka på, att man aldrig mera kommer känna något. Nästintill panikartat eller?

"Jag är livrädd för att leva men dödsrädd för att dö"

Är det så att man kanske inte har förmågan att leva sitt liv 100 % varför man känner en rädsla inför att avsluta och lämna in för sista gången? Det känns som om det skulle kunna vara en relevant förklaring till dödsrädsla eller dödsångest. Om man inte lever fullt ut och gör allt som man vill göra kanske man känner sig ofullständig och rädd för att inte hinna med allt man vill. Det enda säkra vi vet är ju att vi en dag kommer att dö och aldrig mer få möjlighet att göra de saker vi missade i livet. Eller finns det andra liv som gör det möjligt att verkligen göra allt  vi åtrå och längtar efter?  Jag skulle gärna tro på spöken och andar men jag har en för låst hjärna för att kunna tro på något som energier och liknande. Jag har nog inte riktigt det där öppna sinnet än, men jag jobbat på att få förståelse för vad vi egentligen gör på jorden och vad vårt syfte här är...










Och naturligtvis :
Grattis Helene på 18-årsdagen!!
Och Grattis Scotty till teorin :D 

image289

Badhus bus & reunion

Åhh om man fick vara barn igen och ha samma outtröttlighet och odödlighet! Har varit barnvakt åt mina små tjejer under två dagar så i tisdags var vi på badhuset i fyra timmar. FYRA TIMMAR! Och jag kan lova att flickorna kunde ha fortsatt i många till om jag inte hejdat dem. Jag var helt slut efter två timmar, men de är så underbart att se hur de bara leker och leker timme in och timme ut. Undrar vart all den energin tog vägen när man blev äldre? Var ett badmonster jag med en gång i de forna dagarna men det börjar gå utför numera, det är ett faktum..

Under kvällen i tisdags hade Zara bjudit hem mig på en fika och Krasse och Frida dök också upp. Har inte skrattat som jag gjorde då på mycket länge. Alla gamla minnen och allt vi gjort tillsammans. Herregud det är verkligen nostalgi när man tänker. Var helt underbart kul att se dem igen och jag hoppas på att hinna med att träffa i alla fall några av er någon gång till innan jag far tillbaka till Karlstad.

Idag har jag varit i stugan och ridit Brightan lite. Hon var piggare idag än igår så det var ju en lättnad. Igår var hon som en drönare och inte alls sådär pigg och glad som vanligt, men idag var hon på hugget igen. Dock var det väldigt kallt då det rev i som sjutton uppe på berget så blev ingen längre tur idag.  


Sorgligt

Då var påsken över.. Känns lite jobbigt, då även andra börjar jobba igen men ska hålla mig sysselsatt under dagarna så att jag inte blir så rastlös under dagarna. Imorron ska jag vara barnvakt åt tjejerna under dagen och sen ska jag träffa Öhman imorron kväll vilket är efterlängtat!

Har hänt massvis under påsken och jag har partat och varit på middag överallt . Jag har dansat till sena natten
& jag har legat i sängen tills sena eftermiddagen. Har bara känt lugnet vilket har varit lovely. Snart måste jag återvända till verkligeheten vilket just nu känns lite bittert, men saknar ju mina Karlstadbrudar och brottningen så handlar nog bara om att jag är lite avlagd för tillfället . Bäst att shape up lite så kanske det inte blir så hårt som jag inbillar mig.

Sitter och ser på tv just och ser ett program som får mig att nästintill gråta. Det är så hemskt och jag förstår de människor jag tittar på. Jag vet vad de tänker och jag vet hur de tänker. Allt handlar om ett massivt kontrollbegär och det är bara så sorgligt. De är bara barn, det är inte rättvist det som de går igenom.


     

     


K1

Då var Påsken igång och det är redan långfredag. Mamma och pappa var just här på middag. Menyn ser ut som följande:

Toast m rödlök creme fraische och rom
Till detta ett  vitt mousserande vin

Ugnsabakad lax med ädelost cremefraische på grönsaksbädd
Ett rött chilenskt vin

Ost och kex med päron och vindruvor
Ett lätt rött vin

Förutom att laxen drog ut på tiden så blev det gott och middagen blev lyckad. Ganska roligt att bjuda igen mamma och pappa med tanke på alla gånger de bjudit mej och viktor på mat.

Igår var det studentfest på oscar och jag joinade Jessica & Co på dansgolvet största delen av kvällen. Hade riktigt roligt och fick träffa massa folk från högstadietiden. Tänk att vi verkligen tar Studenten nu, det är galet att det var tre år sen man gick i högstadiet.. Fick träffa Ellertz vilket var toppen och snacka gammalt groll med Rönnbäck, en helt lyckad kväll helt enkelt!

Telen ringde just och Kleve ringde och tyckte jag skulle komma och dicka grogg med dem, men ganska långt till Karlstad så inte det för mig idag. Dock skulle det vara ganska kul att supa med tränan Micke hansjälv;) Får hoppas på att erbjudandet återvänder ! 
Till min lycka ser jag nu att det är K1 på tv så ska slå mig ner i soffan en stund innan det blir godnatt. Kanske jobba lite med PA-rapporten....?

GOD KVÄLL

Rubriken

Idag steg jag upp vid nio eftersom magen kurrade något helt otroligt. Jag funderade en stund på vad jag ville ha för frukost för har ganska mkt att välja på för tillfället i skafferiet.
Efter ett tag kom jag fram till att det fick bli havregrynsgröt med kanel och massvis med russin och  rostade solrosfrön. Och en rostad macka till  var fasligt hungrig :D Och så ska vi inte glömma den obligatoriska koppen kaffe där på morgonkvisten .

Sedan tog jag tag i påskstädandet av lägenheten och tvätten som stod och luktade unket på balkongen. Så nu är det skinande rent här och tvätten tvättad. Och solen har naturligtvis skinit nästintill hela dagen idag bara för att jag inte har ridit någon häst idag, men tog mig ut en stund på eftermiddagen i det härliga vädret och fick lite D-vitamin på mig. Det var skönt.
Nu funderar jag på om det är läge för en dusch och sen ner på Moodoch köpa en biljett till  studentfesten imorron som Therese propsat på att jag måste besöka, vilket jag mer än gärna gör!
 
Sedan bär det av till Alnö eftersom vi är bjudan på middag idag igen. (Vi är ett par lyckans ostar)
Jag har också kommit på vad jag ska göra med laxen på fredag. Eller nästan i alla fall. Jag har en ide som jag tror kommer bli toppen, blir till att handla imorron bara.

Nej duschen nästa!!


image280

En liten bild på syster Cattis & Holger

Baka baka liten kaka

Har just varit hemma och hälsat på pappsen lite medan Viktor var och tränade på westhagen. Kan inte riktigt med att vara ensam i lägenheten, är för skadad av livet på elevhem skulle jag tro. 
När jag kom hem till Granlo  var pappsen just på G att börja baka tårta tills imorron. Min pappa fyller år imorron så det var ingen välgörenhet. (Han fyller samma dag som Ingmar Stenmark för övrigt). Han gjorde sin favorit tårta och det gör han rätt i, man ska ju ha det man själv gillar när man fyller år. Dock fick jag inte rör något eftersom min far gillar att göra saker själv, men jag satt och tittade på medan han mixade ihop smeterna och vispade äggvitor och pratade med honom om framtiden. Ganska mysigt med tanke på att min pappa nog är ganska klok i grund och botten, han hör bara lite illa ; )

Sedan for jag och hämtade Viktor och kände mig lite småbaksugen. Inte sötsugen, utan bara sugen på att göra något så jag erbjud mig att göra pannkakor, men det gillades inte. Därimot kom en önskan om en kladdkaka som just för tillfället står i ugnen och gräddar till sig. Några minuter kvar på den men det ser lovande ut. Är verkligen busenkelt att göra med, få ingridienser och snabbt gjort i ugnen.

Imorron har jag tid för min efterlängtade topp till tå behandling. Jag vet inte alls vad den innebär, men jag har en dröm och det är att de kanske masserar min rygg och fixar till mina tår respektive fötter. Men innan dess ska jag till Allsta för att svänga runt Brightan några varv så ingen sovmorgon imorron, utan upp med tuppen och låna bilen så slipper jag onödiga bussresor.



  image279

påsk påsk påsk-mat?

Brevinkastet proppas med reklam från olika matbutiker som skriver om vilka fantasktiska priser de har på all påskmat. Det är allt från lamm till kyckling de propsar på att man ska äta. Jag får ett klirr i kassan av en vänlig familj för att kunna köpa påskmat, men jag vet inte alls vad påskmat är. Visst ägg, det vet ju alla men sen då? Jag vill bjuda hit kanske mamma och pappa eller farmor och farfar eller "svärföräldrarna" på någon slags påskmiddag som tack för alla gånger vi fått äta hos dem men vet ju inte vad man ska bjuda på!
Man kan ju koka ägg som sagt, kanske någon "äggig" förätt, följt av något fjäderfä till middag för att avsluta med en sorbet? Men då är ju frågan, vad för fjäderfär? Vad för tillbehör? Jag är ingen superkock och enkelt känns ju som det bästa för att inte misslyckas..
Dock måste jag säga att jag var ganska nöjd över middagen igår. Det tog drygt en timme att tillaga, men ack så gott det blev. Fetaostfyllda nötfärsbiffar (Recept ur min egen bok "Ekosmart & lite mat) i ugn med marinerade klyftpotatisar och morötter samt en brunsås. Ganska enkel mat kan tyckas men det var ett projekt i sig. Långt ifrån de mest fulländade men ett steg i rätt riktning.

Var och såg MelodyClub i fredags på stadshusverandan med en kär vän . var ganska trött och hade ont i kroppen efter en ("hård")  vecka men den korta tiden de spelade var lätt värt det. De är ett bra band och med tanke på att de bara spelade hittar så kunde det ju inte bli annat än bra.
I lördags var jag och trimmade Joker, och han är verkligen samma häst som alltid. Jag älskar den hästen! Han kanske inte är den snyggaste eller vackraste hästen, men oj vad jag trivs med honom. Man blir nästan nostalgisk när man rider honom, jag har gjort allt och lite till med den hästen och han har lärt mig allt jag kan!
Sen blev det krogen igår med Therese & Frida och några av Fridas polare eftersom Frida fyllde 19 år igår. Var ganska dåligt med folk ute men vi shakade loss på Liquid tills de stängde. Dock bestämde jag mig också för att avsluta kvällen där eftersom Viktor slutade och jag då kunde åka med han hem. Bekvämt och bra :)


                

Stalltjej 2000

Jess, nu känns det sådär jättebra i själen, och varför kan man ju undra? Jo jag har nämligen städat i lägenheten och just i denna stund ligger tvätten i maskinen och är snart klar för torkning. Men vi måste verkligen köpa något riktigt putsmedel till alla speglar här i lägenheten för det funkar inte med vim, så speglarna har jag lämnat idag för att återkomma på. 
Jag har varit så duktig dag, gått ut med alla gamla kartonger och reklamblad, dammtorkat och dessutom har jag ringt till SJ eftersom mina biljetter som jag bokade här om dagen verkar vara spårlöst försvunna... Det tog en bra stund innan hon kom på hur vi skulle lösa det, men nu ska jag istället resa biljettlös med två papper och körkortet. Tack för kundtjänst :)
Har också äntligen fått svar från Tommy som jag önskat ska toasta våran bal. Inte en dag för sent för måste börja ta mig i kragen med balen. det närmar sig och alla bitar är långt ifrån på plats.

Ska starx stoppa någon lunch i magen och sen bär det av till Kungsnäs för att rida ut på Joker en sväng i skogen. Har massor av hästar att rida nu om dagarna och det känns bra att ha något att göra. Har ridit Brightan några dagar med och ska så fortsätta med imorron igen. Dock blir min projektrapport lite lidande av att jag inte tar mig tiden att sätta mig vid datorn någon längre tid, men den formas sakta men säkert. Kommer nog inte att bli färdig denna vecka, men ska försöka att få den klar under nästa vecka. Har i alla fall börjat och det känns som en bra start.

Förresten, om någon är intresserad så finns min projektbok om ekologiskt jordbruk nu att köpa för 70 kr. Bara att höra av sig !

image273         image274

image275




Gjort det igen

Då var det söndag och idag har jag inte gjort mkt. Började med en långdragen morgon i sänghalmen innan det var uppstigning för att ta emot lite folk på fika. sen vidare ut på alnö eftersom vi var bjuden på middag hos Gun. Fick smaka en mkt god nötstroganoff måste lära mig hur man kockar sådär bra alltså, det var riktigt gott.
Sedan tog jag mig hem på egen hand eftersom Viktor skulle spela match. Strax före sju rullade Gun in med två blommor och så åkte vi tillsammans föratt se Alnö IF i spela mot Granlo/(Stockvik) i värmecupen på Westhagen. Eftersom Alnö förlorat alla matcher som jag vart på tänkte jag att man kanske skulle förvänta sig en förlust, men ack nej de tog hem segern med 1-0. Rättvist då jag tycker Alnö var det bästa laget största delen av tiden. Visserligen tappade de mot  slutet men blir lätt så om man var så bra som de var där ett tag.

Nu sitter jag hemma med värmekudden och försöker få upp lite värme i fötterna och får höra om helgens bravader i Karlstad av Hannalängtar efter er brudar och det känns i hjärtat

när ni har kul utan mig, men jag får helt enkelt överleva det I guess ...


          


Kärlek för alltid?

Mm det var gott med lite lunch. En exeptionell lax med en grönsakswok med ris. Inget är väl bättre än farmors matlagning det är till och med gott dagen efter. Fast det är inget fel på Viktors matlagning heller fast där kommer jag nog inte att kunna få någon fisk den närmaste tiden. Får helt enkelt jobba på att konvertera honom åt att laga mera mat med havets läckerheter.

Sitter nu med kaffekoppen inne på mikrosfär labb på akzo. Det är min näst sista dag och det känns faktiskt ganska trist. Jag trivs bra här. Trevligt folk och jag får springa runt i min vita labbrock och känna mig som en äkta analytiker. Gjort vattenanalyser idag och jag har  kollat upp hur dricksvattnet är här och det är helt klart Godkänt. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag kan få ett jobb här under sommaren, det skulle vara kanon!

Hade en riktig myskväll med farmor igår då jag både blev kliad på ryggen och fick höra om när farmor var ung och träffade farfar. Kan ni förstå att under den tid han pluggade i Sthlm (vilket var cirka en termin)  så skrev de brev till varandra varje dag! Farmor var verkligen kär, fast inte till en början nej nej för då tyckte hon mest att han var kort och nördig, men ju längre tiden led ju mera kär blev hon i honom och sen dess har de varit tillsammans. Vistt hade det funnits andra killar men ingen hade varit som farfar .
De träffades som 18 och 19 åringar, förlovade sig som 20 och 21 åring och har sen dess delat sina liv med varandra, i nöd och lust. Helt galet men ack så underbart :)



                Expancel


Förgiftad

Idag har varit en ganska seg dag på praktiken. Känns som om största delen av tiden gick åt till att sitta vid datorn eller att väga prover, och väga prover börjar bli lite väl drygt nu, men visst hellre det än att stå och glo.
Solen sken ute idag och var ute en snabbis på fikat för att känna på lite härlig vintersol. Helt underbart väder, lagom med snö och friskt och soligt. I alla fall ute på Akzo, friskt alltså.

När jag slutade for jag in och lämnade bilen till Viktor för att ta mig hem själv i det härliga vädret. Dock måste jag bara säga en sak: Fy för en lede vad det stinker avgaser i sundsvall och vilket buller! Visserligen var det härligt med solen, men man känner verkligen hur dålig luften är. Har blivit van den härlit friska lantbruksluften i värmland jag och så kommer man till den här dalgången som förmodligen borde vara förgiftad av både det ena och det andra. Det är tung luft fylld med avgaser och man måste gruva sig ett bra tag innan man tar ett djup andetag. Jag förstår verkligen varför folk inte vill bo i staden.

Imorgon ska jag bo med farmor två dagar då farfar far iväg på lite jobb. Farmor har brutit foten och behöver lite assistans i hemmet, så jag far dit och tar lite kvalitetstid med min älsklingsfarmor :)


image270

Sprill

Det måste vara första lördagkvällen på månader som jag sitter hemma och bara känner lugnet. Hade jag varit i Karlstad hade myrorna varit framme i kroppen och arena hade inte varit långt borta, vilket resulterar i att vi på H-huset far in till krogen och dansar oss igenom kvällen tills två bussen snällt rullar hem igen. Idag är annorlunda för nu sitter jag i lägenheten ensam.. Kom just hem från att ha varit hemma en snabbis och hälsat på och fått lite popcorn och nötter i magen :) Är lite halvseg efter gårdagens bravader.


Dagen började bra, men ju klängre tiden har gått ju mera bakis har jag blivit. Vaknade imorse och kunde inte somna om så gick upp och drog igång med tvätten och städning efter gårdagens klasande. Hade en mindre förfest i lägenheten och Jessica och Therese var ett av de käraste återseendena. Känns bra att vi fortfarande har varandra :) Det gillar jag, jag är inte helt utelämnad här i Sundsvall. Sen blev det att fara ner på Lyset och dansa natten lång.
I alla fall, sen skulle det ju komma folk över och äta tårta så bakade en tårta där på morgonkvisten med, men efter det vände det sig i magen och sedan dess har jag känt mig lite sisodär. var nog det att jag höll igågn i morse som gjorde att jag inte kände av så mkt, men när jag andades ut en sekund insåg jag att jag nog var lite bakis även jag. Men det var det värt och nu känns det mkt bättre :)


Nu ska jag hoppa i sängen och sova natten lång och sova ut imorron för det har jag förtjänat!