Mitt i naturen

Idag har jag spenderat förmiddagen ute i den djupa skogen. Vi har nämligen letat efter nyckelisotoper. Det har varit en lärorik dag och jag har med mig en massa nya begrepp som jag i en svävande framtid kan berätta för mina barn om.


Nyckelisotop - Ett område som är relativt orört av människan där det finns en stor biologisk mångfald
Sockler - Upphöjningar och små kullar som finns vid fuktig mark och vid träd
Vitmossa - Har en helande effekt
Renlav - Det som de använder i Ronja Rövardotter när hästen blivit attackerad av en björn och kallar det för vitmossa
Våningsmossa - Bygger i våningar årsvis
Lågor - Liggande träd som fallit av sig själv
Torrakor - Träd som gått av på hälften
Högstubbar - Stubbar som är högre än de vanliga stubbarna


Tänk vad man får lära när man är ute i naturen med favoritläraren Anders Westlund! 



Sommartider

Äntligen har solen återvänt med sin värme och man kan springa runt i shorts och bikini om man så önskar utan att frysa för fem öre! Det är bara så underbart. Kanske man äntligen kan börja jobba på sin hudcancer inför studenten?

Idag har vi haft programridning och det var så himla roligt! Red ett LA program på Leo och han var så duktigt, och jag med ! Som alltid var han som bäst på framridningen och dog lite grann inne på banan men han var så himla fin emellanåt och det kan jag leva länge på.
Har verkligen saknat att rida dressyr sådär inför en domare med knoppar och hela köret. Det är himla skoj och det känns som om man verkligen rider för hela slanten bara för att man så gärna vill ha de bästa poängen. Tävlingsmännikskan i mig vaknar till liv helt enkelt ;)

Har drivit runt på stan idag med Helena och Ida istället för att plugga till tråkiga fysik-provet som endå kommer gå åt skogen, och jag fann mig allt en ny vit Behå som dessutom är miljömärk då den är utav OrganicCotton. Bra grej och tummen upp för det!
Vi var också med Ida för att ta måtten till sin underkjol till balklänningen det var roligt det med .

Allt verkar även falla på plats inför våran stora Studentbal på CCC. Betalade in för maten igår och pratade med Malin om hur borden skulle stå. Nu är det slutspurten kvar och det endå orosmomentet nu är Toastmaster, men förhoppningsvis så ringer någon mig från Studentkåren imorgon...
När jag tagit studenten och kommit hem ska jag också på arbetsintervju klockan 10.00 på Max. Visserligen bara en extratjänst men inte fy skam det om jag lyckas att charma till mig det !

  

GodMorgon

Det är dagen D för våra unghästar idag. De skall visa upp sig på treårstest och bli bedömda med avseende på hur de hoppar, går och ser ut. Jag har jobbat natten fram till kvart över fyra och eftersom att vi ska fara runt sjutiden kändes det dumt att gå och sova. Har istället suttit i telefonen med Viktor närmare en timme och lyssnat på hans funderingar och tankar. Han är ganska duktig på att hålla låda han med när han haft en trevlig utekväll :)

Ganska roligt att en som jag träffade på krogen i lördags letade upp mig inatt på jobbet. Stackars du som inte fattade vinken med att få tomma sms.. Jag kan bara säga; De var inte från mig .

Nej om man skulle ta och klä på sig ordentligt och traska iväg till stallet snart, är ju som sagt snart dags att åka iväg på visningen .



fullspäckat

Idag har jag haft en effektiv dag och gjort massor av saker. Och endå är den inte klar än då jag om cirka en timmes far iväg och ska jobba sex timmar. Japp det stämmer, blir inget sova för mig fören runt fem inatt och sen treårstest på söndag morgon runt sju, men jag har valt det själv så jag klagar inte. Är ju bra OB på natten.

Idag vaknade jag runt tolv av fågelkvitter utanför fönstret. Efter någon liter vatten för att återställa vattenbalansen efter gårdagens utekväll gick jag och Helena ner i stallet och mockade och gjorde mat åt hästarna. Sedan tillbaka till elevhemmet och städa rummet och vädra sängkläder. När det var gjort slog jag igång tävättmaskinen och tog en kaffepaus. Sedan tog jag tag i balen-ekonomin igen och inser att den nog börjar stämma, äntligen!
Runt fyra begav jag mig sedan till stallet igen för att rida Chap och Charesse i den härliga vårsolen. Väl tillbaka hemma slog jag igång grillen och duschade och ordnade med tvätten för att sedan grilla alaskafileer och avnjuta en god lördagsmiddag i gott sällskap med mina sambos.

Så nu sitter jag här med min stora kaffemugg och laddar inför kvällen. Gäller att hålla sig koffeinhög för att orka hela natten. Som tur är får jag låna Idas bil så att jag kan åka när jag vill och sen sova i min säng. 

 

Glosor

Jag och Helena pluggar glosor så att det står ut genom öronen och endå så sitter de inte. Att det skall vara så svårt att trycka in lite glosor i huvudet är ju absurt! Men nu är det paus tid så tog mig en morot för att sätta mig här och läsa mejlen. och vad ser jag då?
"Tack för din ansökan men tjänsten är tillsatt av någon annan"
Jag blir tokig! Jag bara söker och söker men allt jag får tillbaka är just den där meningen. Jag ska väl inte klaga alltför mycket då jag i alla fall har en månad i sommar, men det kommer jag då inte långt på om jag nu ska utomlands och grejer. Vill ju kunna leva i sommar med. får äta pasta och havregrynsgröt varje dag helt enkelt

Är sugen på en utgång imorgon och svänga runt på dansgolvet en stund. ska hålla tummarna för att det imorgon blir fint väder så att vi kan sitta på en uteservering någon stans och njuta. Skulle inte vara helt fel att grilla heller då jag har god och miljövänlig fisk från alaska att grilla. Hoppas Hoppas att solen skiner imorgon.

Fysik formler i all ära, men inför fysikprovet på onsdag och fredag så känns det som om varje formel i hela formelsamlingen ska användas. Man ska böka runt dem och hitta nya formler, men visst tålamod  är en bra grej har jag hört .

Som avslut vill jag bara säga att den 31/5 är det party  ute på loftet på Mässvik och alla är välkomna som anmäler sig! Vad sägs om att grilla lite och gråta en skvätt inför Studentens lyckliga dagar innan vi hunnit förtära alltför mkt rött vin och blir spralliga och glada ? ;D


kryssningen!!!

såhär en fredag kväll är ju datorn extra snabb varför jag ju bara måste lägga upp lite bilder från KRYSSNINGEN
Njut :D 

Först åkte vi buss och busade massor 

   

Äntligen framme i sthlm !
        

I väntan på terminalen var vi förväntansfulla 
       

Äntligen på båten och partyt startade direkt!
           
         

Sen fanns det många konstiga snubbar där med, men vi gillar dem med ; D

     


Roligaste 23 timmar på vääldigt länge

Studentkryssning 2008

Då var man tryggt hemma i sin lya igen efter 23 timmars kryssning exklusive busresa sthlm tur och retur. Tänkte berätta lite om den galna kryssningen som var helt underbart rolig. jag säger bara ojoj det här rekomenderar jag alla att göra MINST en gång i livet.

Började med att vi satte oss på bussen som avgick klockan ett från Karlstad järnvägstation. I bussen blev det som alltid en massa shooande och shimmande samt filmmys. Fick se filmen solstorm som handlade om en rent utsagt insnöad by uppe i kiruna. Bra för att vara svensk men ingen topp att rekomendera kanske. När vi väl kom fram fick vi våra biljetter och sedan var det bara att invänta boardingen. Då passade jag och LInnea på att försöka sälja våra matbiljetter som vi fått över med blandade resultat.

Halv sju fick vi gå på båten och då var det raka vägen till en milslång taxfree kö som gällde eftersom vi var tvungen att införskaffa lite förfest material. Därefter bar det av till hytten för att göra oss i ordning och börja våran kryssning.
Halv tio var det middag i matsalen och den var gudomligt god med tusen olika saker att välja på. Dock var det också fri dryck till maten varför kan förklara att jag inte kom längre än till halva varmrätten ;)
Där i restaurangen träffade jag på min arbetskamrat Emil och hans polare så efter maten bar det av till deras svit för ytterligare lite festande innan vi besökte alla dansgolven och shakade loss.
Eftersom  jag hade sånna skavsår på fötterna beslöt jag mig för att det var somrigt att inte ha skor så kvällen förlöpte utan någonting på föttern, men det gick ju bra det med, fast de blev ganska mosade där ett tag på dansgolvet ;) Vi tappade dock bort Helena ett tag och sprang runt och var orolig för att hon blev våldtagen i en hytt, men vi hittade henne i tryggt förvar hos en av emils polare och tur var det!
När natten började bli dag och folk sakta men säkert började slockan ut gick jag på frukosten och surrade gärent efter några goda drinkar i sviten och baren. Sedan blev jag lite ensam för alla kändisar jag visste hoppade i säng, men jag beslöt mig för att den här kryssningen får man inte somna ifrån, så jag var vaken hela morgonen och gick från hytt till hytt för att efterfesta . Hittade bland annat en gitarr och lite winnerbäck trubadur blev det allt. underbart mysigt.

Vid nio släppte jag in lite vimmelfotografer i rummet och fick upp de andra så att jag fick gå och bada och basta men där avstod jag från gratis öl. nej då började jag sakta få nog av alkoholen och insåg att det var dags att börja dricka vatten istället.
Vid ett blev det lite mera vågor på havet och lunch samtidigt var ingen bra kombination, men det var en god tacobuffe så länge som det varade.
Eftermiddagen ägnades sedan till att städa hytten och till att lyssna på kareoke och köpa godis i taxfreen. Bussen hem sen varen mera dämpad historia och jag sov till största delen.
En sjukt rolig kryssning med många härliga minnen kan jag lova !

Bilder inom kort :)

Uteservering

Igår fyllde allas våran Ida år och det var vi tvungen att fira tyckte vi. Vi beslöt oss därför att göra oss lite småsnygga och åka in till Karlstad för att sätta oss på en av alla uteserveringar och ta ett glas och titta på folk. Jisses vad folk det var ute igår vill jag lova, det var proppat med folk på alla serveringar och innan vi fick ett bord hade klockan passerat tio och vi hade fixat oss en stämpel på arena så att vi närhelst hade lust kunde gå in och dansa loss lite. Efter att ha surrat gärnet ett tag dansade vi in på arena och förgyllde dansgolven där, mest det största för det var så galet varmt på det lilla på övervåningen. Mina favorit vakter jobbade
I vimmlet av glada krogbesökare stötte vi på ett fotbollslag från uppsala universitet som var där och spelade SM-fotboll för studenter. Mycket trevliga killar som dansade grymt bra:) Sen träffade jag också Rosell och vi tog oss en match i armbrytning eftersom jag en gång vunnit över honom varför han varje gång måste utmana för att se om han kan vinna tillbaka sin heder. Men det unnar jag honom gärna .

Idag har varit en galet varm dag men jag har solat med huvudet först och smörjt in mig och till och med satt på mig tröja efter halva dagen. Mitt svenska sin är ganska känsligt så gäller att passa sig. Sen vill jag ju inte se ut som en kräfta inför Kryssningen imorgon. Klockan ett bär det av mot Sthlm för en båt full med massor av studenter som kommer att vara på sina allra bästa humör I hope :)
Jag lovar att jag inte kommer gå ovan däck och vi håller oss inomhus under största delen av färden. Ingen ska trilla i och behöva simma till Åbo .

MvH Sophia

         

                                               

Attans!

Inget sommarjobb på Akzo Nobel för mig inte.. Här trodde jag att jag hade halva inne redan men skenet bedrar snabbare en man hinner ana. Åhhh vad less jag blir då ska det sluta med att jag inte får jobba hela sommaren?  Hade ju varit helt ultimat att få jobba på Akzo.. Har visserligen en månad på kyrkogården men med det kommer jag ju inte långt.. Var skall jag få pengar till livet i allmänhet? Mat & boende? Bara att hålla alla tummar som finns för att jag i alla fall kan få jobba på McDonalds. Innan veckans slut vet jag...

Idag har det varit galet varmt och jag har solat mig och såklart fått en liten rodand i huden, men jag var duktig och smörjde in ansiktet i alla fall, så där är det mest fräknar just nu. Sen klippte Johanna mig igår så nu har jag lugg igen. Rak, sned You name it för den är flexibel :) Man kan ju undra vad vår frisör gör på ett naturbruksgymnasium bland kor och grisar ; )

Studentkryssning hägrar och på söndag åker vi!! Säkerhetsinfo imorron, kanske bäst att lyssna ordentligt så man vet vad man skall göra ICE .


image306


Äntligen finished

Idag har jag gjort det sista matteprovet någonsin och det känns skönt att ha avslutat alla mattekurserna. Visserligen var det ett svårt prov och jag hade inget med de högre betygskrävande uppgifterna att göra, men jag är nöjd med min prestation och ett G ska jag nog ha uppnått.

Igår hade vi möte med CCC men som alltid så hade inte alla sålt färdigt sina biljetter varför det numera officiellt är förlängt till måndag. På tisdag ringer Maria från CCC och vi bokar det sista sen ska vi bara hitta en tid för när hon och jag ska gå till banken och ordna med betalningen.
Skönt att det äntligen händer något nu, men det är mkt kvar att ordna med och vi har inte rott det hela i land än på några meter. Bara att hålla tummarna nu såhär i slutfasen men So Far So Good!

Våren är på riktigt här och träden knoppar och slår ut hela tiden. Ljumma vindar blåser in över oss och man känner sig ganska bekväm i bara linne trots denna tidiga majmånad. Börjar att se slutet på tunneln nu och det är ännu ljusar där framme, men ganska mörkt innan jag kommer fram. Mycket att göra och att stå i men bara att bita ihop. Jag fixar det!

         

valborg

ojojo nu var det länge sen jag uppdaterade så hög tid att berätta om veckan som gått.
I tisdags hoppade jag på tåget som tog mig hem till Sundsvall och hem till Viktor. Har längtat massor efter den här hemfärden och den var jag förtjänt utav efter mkt hårt arbete från min sida i skolan och på jobbet. I onsdags gick jag till Mcdonalds och fixade en tid för intervju och kollade in studentklänningar på stan samt köpte ett par nya skor. sedan mötte jag upp viktor och vi for och handlade för att sedan fara till Spikarna (sundsvalls skärgård) och grilla och dricka gott i trevligt sällskap.

Sen första maj fyllde ju min kära syster yster år så då for vi till söderhamn och grattade henne och pussade på att gulliga valpar Cajsa hade fått. Så söta så man blir ju nostalgisk;)

Igår for vi runt hela Birsta och jagade balkongmöbler och bytte microvågsugnar. efter en välsmakande middag kom sedan Mattias över och vi tog oss ner på krogen för att lyssna på en massa hiphop på stadshuset. Inte riktigt min melodi om vi säger så ;)

Idag hade jag min intervju på donken och det låter ju lovande. Men man ska inte ropa hej fören man är över. Sitter just nu och myser i solen med en cafe au lait på balkongen. dock siter jag på gamla vardagsrumsbordet eftersom vi aldrig hittade några möbler igår, men det går lika bra det. blir fint att sitta här och plugga känner jag.
Nej dags att ta tag i saker och ting! Ajöken!