Flyttångest?

tänk då har jag bara en vecka kvar i sundsvall.. guud vad tiden rinner iväg för mig känns det som! jag hinner ju inte känna in mig ordentligt fören det är dags att fara igen! men den enda anledning för att vara här är ju praktiken, annars hade ja vart kvar i värmland. jag undrar jag vad som händer till sommaren. kommer jag att vara kvar i värmland eller blir det att sorgligt nog återvända till sundsvall? det finns ju nån som lockar mig hit, men kan man leva på bara en person? nej det är nog en omöjlighet en stor en!

SysterDissen

hej och hå, här har man ordnat med bil heela helgen, och jag har inte druckit vin på fleera veckor nu så den geniala iden att hälsa på min systeryster i ramvik slog mig som en blix från ovan . då kunde jag ju åka och hälsa på henne lite imorrn kväll, men ICKE ! nej hon jobbar hon minsann så därmed blev den trippen inställd. och i stugan får jag inte vara mer än fram till kvällen då det är fullt hus eftersom alla sängplatser är uppbokade.. livet är bra hårt på en pinne ibland..

idag är dock planen att vara med viktor, men det verkar vara galej på G, frågan är bara vad det blir? kä'nner mig inte sugen på något speciellt så bara att komma med muntra förslag på saker att hitta på. dock blir det nog jag som sitter bakom ratten, FAST jag är livrädd eftersom det börjar bli halt ute, och jag har då aldrig kört i halka mer än på halkbanan.. vanligtvis har man ju vinterdäck när det är halt, men det är lite väl tidigt för byte till dem än... men man ska väl lära sig någon gång I guess...


valpish!

började praktiken i måndags, och trivs som bara den på smådjurskliniken! visserligen är det mkt tid som bara blir till att stå och se på när andra jobbar och sliter, men det är faktiskt helt okej. känner att jag kommer nog ha mkt kunskap med mig när jag går därifrån.

idag hade vi ett akut kejsarsnitt på en stor bamsehund, en båtsman fast svart . hon hade lyckats trycka ut två stycken själv men sedan var de stopp. men med lilla kniven fick vi ut ytterligare sex små underverk som behövde lite första hjälp i den nya världen och ni kan bara gissa hur fin de är när de är sådär alldeles nykläckta! och en sak kan jag ta och berätta: herreguud vad mkt det kan rymmas i en livmoder :O

upptäck dej själv

Höstmörkret börjar bli allvarligt påtagligt nu.. det är kallt på mornar och kvällar och man känner sig bara allmänt frusen för det mesta emellanåt. tur i alla fall att solen skiner om dagarna och värmer en annars vette tusan om humöret hade hållt. det är ju inte ens oktober än! brukar det verkligen vara såhär kallt innan september ens är över??


Tog en runda runt norra berget och känner att jag lär känna mig själv under mina turer. måste vara väldigt nyttigt att vara ute sådär och rensa huvudet lite. idag kom jag på följande: 

1. jag är en  tänkare/grubblare
2. jag är en tävlingsmänniska
3. jag är min bästa vän
4. och min största fiende



jag känner att det fortfarande finns en liten du i mig som inte släpper greppet


image69


home sweet home

efter en resa på cirka 8 ½ timme så är jag tillbaka uppe i norr igen. blev upplockad av en snygging på tågstationen och sen ut till stugan för en middag med mor och far. åt en mkt välsmakande kycklinglåda med ädelost och lite annat välsmakande. kvällen fick ett väldigt bra avslut då jag for hem till stan med viktor och sov gott natten lång.

Nu är dock frågan , vad ska jag göra fram tills eftermiddagen då pappa kommer tillbaka med bilen? jag är överväger starkt att ta mig en joggingrunda i de fina (?)  höstvädret . gäller att hålla konditionen uppe nu när brottningen är igång igen. och så ska jag ringa ellertz och therese samt att sedan ringa jessica för att komma fram till en passande tid då det är grays maraton i kolta ikväll:) och vad vore ett greys maraton utan popcorn och choklad? inte mkt värd, så det får bli en sväng förbi någon affär, och passande nog har jag ju bilen efter klockan två.

nej men om man skulle ta tag i den där joggingturen så man kan duscha med gott samvete sen?

image68


Goa glaA gubbar

återvänd från göteborg som jag är idag så kan jag beskriva våran lilla tripp dit lite i korta drag:
Bussen avgick 0725 i tisdags morse, något försenad eftersom idag den busen glömde sin hjälm. Därefter en ganska okej resa med till största delen sömn och film. sen lite snabbfika innan vi fick träffa på en katolik och vara med på en mässa . jag har respekt för andra människor och deras tro, men det var lite väl segt.
sen bar det vidare mot universitetet där vi fick en toppengod lunch för att sedan bli guidade runt i de olika försöksdjurhusen . det är ingen myt, de använder faktiskt även hundar i sina försök...
När besöket var över hade vi fritid i gbg. ida blev shoppingtanten och jag blev trogen följeslagare men jag hittadede inget med den rätta it känslan så det blev inget nytt. sen satt vi oss alla och tog en fika, för att sedan vandra vidare till donken där det blev en middag och en till fika. det jobbade även en liten läckerbit (?) i kassan som jag pratade lite med till de andra brudarnas höga nöje.  sen buss till vandrarhemmet för lite godnatts sömn.

Söndagen började fint med frukostbuffe innan vi for till volvo och fick en 2 ½ timmes guidad tur med en go och glad göteborgare som lätt skulle kunna byta från sin nuvarande karriär som tekniker till ståuppare. han var helt klockrent:) lunchen blev även den på volvo innan vi for till en moske för nån musliminriktnings, ja va det nu var. ganska intressant, men blev lite väl långdraget innan vi slutligen fick sätta oss i bussen för våran 3½ timmes resa hem igen.

 och sen vill jag bara berätta för er alla om en sak som scott sa i helgen under vårat årjängbesök:


 

"Men, jag vill bli raggad på!"

image67


Söta sms

Finns det något bättre än att sådär på kvällskvisten få ett sms som bekräftar att du faktiskt betyder något för någon annan? att man har gjort en inverkan på en annan person så ens bild och glada lynne etsat sig fast i den andres minne? Måste vara höjden av bekräftelse om man bortser från att få höra orden direkt från någon annans mun. men när man skriver så kan man formulera sig på ett så fint och sött sätt, för då har man ju verkligen haft tid att komma på hur man vill ha det för att få det att låta sådär extra.

Nej jag tycker verkligen om bekräftande och söta sms.


Helt och fullt utsliten

Efter att i tre dagar klivit upp tidigt för att fodra, ligger jag 5 ½ timme efter i sovschemat, och det var redan efter i början på veckan efter helgens stalljour, så idag är jag bara så himlans görtrött! imorse var ingen hitt kan jag lova. hade matte första lektionen och mitt morgonhumör är inte alltid på topp vilket ledde till ex antal mindre trevliga utbrott... men som tur är är mina kära vänner ganska härdade med mig numera, så redan nästa lektion kunde vi skratta gott åt utrotten :)

sen på hästkunskapen fick vi se på blackbeauty och det slutade med att alla satt och snyftade.. vilken hemskt mysig film måste jag bara säga och den är så fin med ett så fint budskap: )

efter skolan blev det till att slumra en timme i soffan och efter att ha ätit lite korv så fick det bli en timmes bonusmatte eftersom jag verkligen inte hade haft hjärnan på skaft där på morgonkvisten. sen bar det ut i blåbärsskogen för att plocka på mig en liter blåbär såhär inför helgen. sen satte jag och adam oss med liite kemi sen råkade jag visst hamna här. :P tokigt, jag som egentligen skulle behöva skriva fysikrapport  : |






Underbara, efterlängtade träningsvärk?

Shiitpommes vad jag vart stelbent idag kan jag lova! var nämligen och fightades för första gången på MKT länge igår och det var så underbart! jag älskar verkligen att känna adrenalinet pumpa när man får brottas och känna att man faktiskt är med i matchen mot klumpiga 80 kilos karlar. HELT FUCKING LOVELY!!!
dock kan jag säga att det kändes idag att det var ett tag sen musklerna fått jobba. dagen startade helt okej men gradvis under dagen så har stelheten ökat och därmed också smärtan. och då tänkte jag: "Men om man går ut och joggar lite i skogen så blir det ju varmt i musklerna och då känns det nog bättre"  javisst du, först och främst så kan jag lova att det gjorde så förbannat ont att komma igång och när jag sedan joggat klart var det ren smärta i låren och rumpa! Det var inte ens kul :(

Men då kom min räddande ängel, och jag tror nog allt att han tagit över rollen som min skyddsängel. vår alldeles unika Adam (Förädis) Rääf , så efter en 35 minuters massage med aloe heat lotion över hela bålen och armarna, och en rejäl stretching så känner jag mig faktiskt riktigt fräsch i kroppen igen. Så kan inte göra annat än att tacka adam, du gjorde underverk som vanligt med din massage :D

image65


Blåbärsskogen

idag har jag minsann tatt mig en sväng i blåbärsskogen och plockat på mig lite blåbär inför den stundande jour helgen. Ska nämligen ha min obligatoriska jourhelg i elevstallet med anna, helene och norsken och så misstänker jag att det är en försynt etta den där sista bruden som ska vara med. men det visar sig nog troligast på fredag.

Imorron ska jag i alla fall iväg och brottas igen efter ett vääldigt långt uppehåll:D ska bli helt greeat att köra igång igen och jag har anna med mig även i år:) vi är ett riktigt radar par hon och jag. och vi är de stenhårda brudarna som vågar ta oss an de stora och tuffa grabbarna. men vi är stålkvinnor vill jag lova och ingen tafsar på oss ostraffat!

Ett lyckat 18-årskalas

Då har jag och Ida verkligen genomfört vårat efterlängtade 18-års kalas, och vilken succe måste jag påstå. alla verkade ha trevligt och vara nöjda med det vi hade fixat, men jag kan lova att det spökade rejält i hjärnan timmarna före. man tänker nog alldeles för mycket ibland helt enkelt, för jag föreställde mig alla misslyckanden som kunde ha skett och fick verkligen kalla fötter. men som tur va så hade jag ju ida hela tiden och det är verkligen mycket skönare när man är två!
    har verkligen blivit expert på att baka paj också , det kan jag garantera! Gjorde massor av matpajer igår; tacopaj, köttfärspaj, lökpaj och jag har nog aldrig smällt i mig så mkt pajdeg i hela mitt liv, men ojoj så gott det är!

Resume; Fredag : jag och ida storhandlar inför det stora kalaset. Menyn skall bjuda på olika kex och bröd med olika dippsåser och till det en fördrink med fruktsoda, vodka och limeextrakt. Huvudrätten skall vara olika matpajer med grönsallad till. efterätten är (eftersom det ju faktiskt är kalas) Olika tårtor! Nattamaten skall vara korv med bröd och frukosten dagen efter är mackor med ost och skinka, juice och mjölk
på kvällen drar ida och jag igång med att göra pajdegen som ska ligga kallt några timmar. sedan görs de flesta dipperna och så ordnar vi med våra fiina sånghäften.

Lördag: uppstigning klockan nio sen går vi och ordnar på loftet och dukar och gör det mesta klart . sen hem igen för att baka en massa pajer som jag berättade o
m tidigare. klockan tre är det vila till fem och under den tiden rullar helene och anna in och vi gör oss iordning. kvart i sex återvänder vi till ladan och fixar det sista med bordsplacering och fördrinkarna görs. Sen är det PARTY!!
   Så idag har jag världens träningsvärk i kroppen och känner mig allmänt mörbultad eftersom jag råkade "ramla" i trappan, men till saken hör är att det var markus som ramlade över mig och därav att jag föll handlöst;) sen dansade jag heela kvällen igår kan jag lova! jag älskart verkligen!! sen hade jag ju sällskap nästan hela tiden av alla möjliga så jag behövde aldrig känna mi ensam! :D

Söndag: Markus sov som en stock medan jag och ida var uppe med tuppen och röjde efter kalaset. några glas hade strykit med men det hade vi nog räknat med. sen hade vi hjälp av idas farmor Dott så allt gick smidigt och bra och runt elva vaknade också markus så då fick vi hjälp med lite manlig styrka så vi hade städat klart till klockan tolv. 

SHIIIT jag hade verkligen en toppenkväll och jag hoppas att alla som var där känner att det var lika kul! och så måste jag ju passa på att tacka för den fina presenten från BonnpÖjkerna. en helt underbar kosta boda skål, så min samling ökar sakta men säkert i storlek:)

TACK alla för en underbar kväll!!!