Återvänd


Då är jag tillbaka i Sverige sedan måndag lunch-tid. Blir ingen resa till Abu-Dhabi för varken mig eller Karin. Jag är lite bitter men hon som vann är en superduktig norska som jag tror kommer göra sitt jobb där borta .

Jag vann första matchen på poäng  emot en spanjorska men förlorade andra emot en tjej som helst ville ligga upprullad på rygg, vilket jag lät henne göra. HELA matchen! Utvärdering av den matchen: Blir låst och klarar inte av att passera en öppen guard. Samma problem som i Lissabon.. Så öppen-gurad-drillande it is!


Hälsenan gjorde sig bekant men jag tror ändå det är påväg att gå bort. Kände av det lite igår på tjej-passet så skall nu helt undvika hopp och studs samt jogg en vecka och utvärdera hur det känns. Istället blir det spinnande och gymmande. Och grappling förstås ;)


_________________________________________________________

Hur var London då?
Så himla mycket som jag har strosat runt kan jag inte minnas sist jag gjorde, men man ville bara inte gå tillbaka till vårat något "primitiva" hotellrum. Solen sken och värmde och parkerna hade grönt gräs. Byggnaderna var fantastiska och jag har äntligen fått se BigBen for real! Karin har varit den uppstyrda reseguiden och jag har upplevt London på alla sätt man kan då man har 2 dygn på sig.
Mycket kaffe och jordgubbar har det blivit, det kan jag lova, men vi hann även med att hälsa på och rulla lite på en klubb i London :)

Summa kardemumma: Jag kommer åka tillbaka!


 

NEJ!

Symptom

Tidiga symptom är morgonstelhet och smärtor. En del upplever även att det krepiterar (knastrar) om hälsenan.

Smärta är det vanligaste symptomet och kan delas in i fyra olika stadier:

1) smärta bara efter aktivitet - ja
2) smärta under aktivitet som inte begränsar aktiviteten - nej 
3) smärta under aktivitet som begränsar aktiviteten - ja
4) kroniska smärtor som består även i vila. - till viss del


Oftast sitter smärtan i den mellersta delen av senan, men i de fall där smärtan sitter mot hälbenet ser man även ofta en retrokalkanär bursit, dvs en kronisk inflammation i den djupa Akillesbursan och efter en tid även sk Haglunds deformitet (utväxter vid sidan om hälbenet). Vid bursit i djupa Akillesbursan är patienten ofta trycköm vid hälsenefästet, och ofta varm, röd och svullen (vanliga inflammatoriska tecken) i detta område.


Hos patienten ser man ofta en förtjockning kring själva senan/senskidan. Ibland även en förtjockning i hälsenan. I enstaka fall kraftig förtjockning. Senan eller senskidan är som regel ömma vid beröring. Smärta vid belastning stående på tå. Vid achillestendinos i mittenpartiet är man ofta trycköm i mitten på hälsenan, vid achillestendinos i den nedre delen är ofta infästningen mot hälbenet känslig för tryck.

Orsaker
Orsaksmekanismer är överpronation, mycket löpning på hårt underlag, kallt klimat, ej fotriktiga skor, skor utan tillräcklig dämpning, felaktig biomekanik i fot/ben, tidigare skador, benlängdsskillnad, ålder, kön, genetik, cirkulation i senan .


http://kroppscompagniet.blogspot.com/2010/05/achillodyni-halseneinflammation.html

Långdistanslöpningen och all löpning under praktiken verkade inte vara så poppis av min hälsen...Time to fly

 

  • Skrivit ut flyg-biljetter
  • Skrivit ut bussbiljetter
  • Tagit ut både dollar och pund
  • Fixat med försäkring i utlandet

Det mesta praktiska är fixat inför London-resan. Bara packande kvar och på torsdag lyfter jag och Karin emot England och London. Ska bli så himla spännande!!!!
Har kört med dräkt 2 pass nu sedan jag kom tillbaka hem och tro mig: Jag må se välbevarad och tränad ut, men man blir bra på det man tränar och träningsvärken i underarmar och nacke är inte att leka med efter några veckors frånvaro från mattan...


______________________________________________________Gjorde ett konstaterande nyss: Min bästa frukt är äpple och bästa rotsak är morot. Men hur många äpplen kan man äta utan att det blir tarmvred? Jonagold är favorit-sorten just nu och tryckte precis 3 ½ st... ;)
Sedan hade Willys väääldigt billiga morötter och med dipp till är det ju så sanslöst gott så har även knaprat minst ½kg gulerot. C-vitamin och karoten bombad, men man skall väl äta det man tycker är gott ? Äpplen och morötter. Häst-genen har nog inte helt lämnat mig ändå... :P


Resultat

Gameness är avklarat och man kan konstatera att det går att VILA sig i form:

Första matchen = Vinst och vidare

Andra matchen = Vinst på kimura och vidare

Tredje matchen = Vinst på kimura och VINST!


Gick finalen emot ett lilabälte och är väldans nöjd med min prestation. Jag hade sänkt kraven då jag inte tränat brottning på närmare 4 veckor och känslan, lyckan eller vad man nu skall beskriva det hela med var bara fantastisk! Det kan inte bli en bättre uppladdning inför London nästa helg och AbuDabi pro!

Tyvärr hände det sig att en av killarna gjorde illa sitt knä, varför mina planer om grillpremiär i Uddevalla på lördagskvällen blev omstrukturerade. Deras bil hade endast en chaufför och efter vädjande blickar och förfrågan om jag kunde tänka mig att köra hem dem till Uppsala så körde jag dem hem och kom hem en dag tidigare än planerat. Men jisses vad skönt att komma hem efter 4 veckor på vandrarhem. Att sova i sin egen säng, vara i mitt hem!


Söndagen har fördrivits med handlande, promenader och jogging i solen samt att jag hade passet idag på klubben. Mättade ut hur långt jag löpt idag med. Använde jogg.se och enligt dem har jag "sprungit runt" 15km idag :O Dock känner jag av en hälsena nu, men det var nog värt det för solen gav mig så mycket inspiration!Imorgon är det tillbaka till skolan igen och jag längtar! 


Frozen


Det är galet men jag är konstant i frysläge nuförtiden. Ända sedan första dagen på praktiken har jag frusit och kännt mig sådär isande kall att fingrarna är blåa och näsan röd. Har till och med utvecklat mera hår på underarmarna. Jo det är sant! Är inte riktigt byggd för kortärmad längre perioder i tempraturer under 20 grader...


På lördag är det tävlingsdags igen, och det står submission på schemat: Gameness i Uddevalla. I like alot!
Var himla länge sedan det var SW-tävlande nu, var SM sist och det var ju september! :O
Kanske jag måste erkänna mig som konverterad till BJJ ändå...:P Inget ont i det dock , är ju London helgen efter och då skall Gin på igen. Är massor av folk anmälda nu med så jag ser verkligen fram emot resan!

Vikten ser inte ut att vara några problem heller, trodde att 3 veckors frekvent gymmande skulle trycka upp vikten lite men inte mer än 1 kg har det genererat så verkar inte bli några som helst funderingar inför fredagens invägning på - 61kg. Blir att vila sig in i form nu de sista dagarna. Eller nästan i alla fall, lite jogging kan tänkas att jag trycker in för att fördriva de sista eftermiddagarna ;)


Imorgon är det lite stadsvandring inplanerat med en av arbetskollegorna på sjukhuset och på torsdag är jag och Gurra inbjudna till våran handledare och hans fru på middag som en liten "avslutning". Mycket trevligt initiativ av dem. Det uppskattas!

Är för övrigt vääldigt vårigt här i Blekinge med nästintill snöfritt och sol. Dock blåser det Djävul - JÄMT!


Växjö


Då är helgen åter avverkad och den spenderades i Växjö hos familjen Dahlström på Lillebov.4
När jag kom dit i fredags bjöd Sven, mästerkocken på tre-rätters. Mycket uppskattat, och med ett glas rött till var kvällen fulländad!


Lördagen bestod av stadsvandring i Växjö där jag fick se slottsruinerna, någon form av Borg samt centrum. Lite lunch på ett Thai-ställe och så kom Gurra vid fem. Kvällen bjöd på fru dahlströms tre-rättersmiddag och en mycket god kött med kött och korv gryta och avslutades med svens super kaka ( en chokladig kaka) och surrande tills mina ögon inte kunde vara öppna längre.


Summa sumarum: En toppenfin helg!
Enligt plan!

  • Lämnat in journal-uppgift = CHECK
  • Lämnat in etik uppgift = CHECK
  • Gymmat ben = CHECK
  • Löpning 1 mil = Check


    Veckan går enligt plan och till och med lite bättre. De uppgifter jag hade att göra denna vecka är klara så nu är det bara att njuta av våren som kommit till karlskrona. Solen är vaken redan vid sju och den går inte och lägger sig före sex, det finns så gott som ingen snö kvar på backen och gräset är "mjukt" som Gustav uttryckte det idag samt att det är asfalt på vägarna. LOVELY!

Nu blir det en dusch, lite mat och sedan tror jag nästan att det blir en liten tripp in till staden .Tuff-tuff tåget


Då var lägret över och jag sitter åter på tåget emot Karlskrona. Har varit ett läger med ledordet: Teknik, och då väldigt långa pass då vi bara drillat tekniker och jag har saknat sparringen i slutet av varje pass. Jag personlig tycker det är svårt att hålla fokus i 2h på enbart teknik, men hoppas att lite fastnat i alla fall och att jag inte glömmer bort allt nu innan jag hinner testa på det i sparringen. Lördagen bjöd på 3 pass varav 2 av passen enabart teknik och det tredje med situations-sparring från djup halvguard och några 3 min ronder som avslut.

Middag ute på en krog i stockholm då jag åt ungtupp. Smakade som kyckling fast var torrare, men med massa krydda på samt vansinnes hunger gick det snabbt ner. Jag och Matilda smet också iväg för att handla choklad och nötter till efterrätt då vi endå inte var riktigt nöjda. Väl hemma igen blev det också att äta matlåda då magen inte var riktigt nöjd trots det konstanta ätandet. Det tar på att jujutsa 5-6h!


Kan lova att jag sov gott inatt efter många timmar med Gin på och känner mig fortfarande inte helt utsövd, dock ganska skönt för kroppen att inte maxa idag då tåget gick vid 14.00 och brasse som Leticia är, sprack tidsplanen och schemat och jag hann inte med sista 30 minuterna. Dock hann vi med 2 h 15min teknik innan jag hoppade in i duschen, och packade ihop mina prylar för avfärd.

Nästa gång det blir rulla av är då det skall tävlas i Uddevall den 19e och då är det Submission som står på schemat. Blir fint som uppvärmningstävling inför London som är helgen efter :)Nu till veckan blir det att se till att få in de skol-uppgifterna som skall skrivas samt att gymma, löpa och praktisera för att sedan nästa helg hälsa på familjen Dahlström i Växjö ;)
Operatör nästa?


Igår var jag med på operation hela dagen. Gick med en underbart härlig läkare som på ett bra sätt lät mig komma till försåelse för hur operationerna utfördes och hon berättade hela tiden vad hon gjorde och varför. Sjuk endå hur man kan skära i en människas kropp på det viset. Inte konstigt att de kommer till avdelningen sen och inte vill röra sig då man faktiskt med en kniv skurit upp och fixat till diverse ting INUTI kroppen. Jag fick vara helt steril även jag varför jag kom väldigt nära och kunde se exakt vad som hände. TUFFT!Annars flyter dagarna på, uppstigning starx före sju och bussen går emot sjukhuset halv åtta. Jobbar åtta till fyra och efter det gymmet för aningen styrka eller kondition. Hem runt sex, duscha laga mat och därefter sätta sig vid datorn och nörda lite innan jag vid halv tio - tio kryper till sängs. Saknar Uppsala och framförallt brudarna mina.. Men till helgen blir det tjej-läger för hela slanten så då kanske jag förhoppningsvis får mig en dos av girltalk ;)