nattetid

Klockan är natten och alla dörrarna är stängda. Elevehemmet är mörkt och alla ligger i sina sängar och laddar batterierna eftersom det imorgon är en ny dag i skolan med nya utmaningar. Men här sitter jag vaken och skriver, för jag har sovmorgon imorron. Det är år och dar sen vi hade en sovis och jag ska utnyttja den till fullo. Imorron är en stor dag för mig och jag måste vara utvilad, men det är ett bus så det avslöjas inte hur som helst.
Det kommer märkas med tiden helt enkelt .

Var dunderkul på träningen idag för övrigt, jag gillart verkligen så mkt! Markus är den ultimata att köra med för först och främst får man ta den tid man behöver för att göra något ordentligt, och sen när man får till det öser han på med beröm, det gillar jag :D


Nej nu ropar nog sängen efter mig endå! SOV GOTT, sleep tight





Säterpartaj

Idag fick jag en inbjudning till Dalarnas 19-års kalas! Den 23/2 i Säter är det partaj på stadshotellet och det ska bli oootroligt roligt att äntligen fara hem och se hur Dalarna ter sig när hon är i sina hemtrakter, samt att massor av annat skojsigt folk kommer att komma med så kan ju inte bli annat än roligt! vad som kan bli lite problematiskt kan vara hur jag tar mig dit, men om nu viktor vill följa med så kanske vi kan ta en bil... men vad vet jag ; ) Annars får jag helt enkelt bo en extra natt på skolan och fara till dalarna innan jag far hem till sundsvall. det spörs helt enkelt.

Idag har varit en ganska konstig dag, för jag har känt mig sådär lite halvt på G emellanåt, för att sedan bli gör trötter, mycket konstigt, men kan ju ha att göra med att jag inte sov optimalt inatt. Jag tror strakt att jag har en inre inbyggd stress, men jag kan inte skylla den på så mycket annat än mig själv och det är lite jobbit emellanåt...
But I keep on :D

Skryt

Åter en helg förbrukad, och tre kvarstår innan det bär av hem till Sundsvall igen. Har varit ganska duktig på att aktivera mig i helgen och jag kan inte påstå att jag låtit helgen passera obemärkt.
I fredags var jag, Ida, Johanna och Emelie in till Arena en sväng innan jag skulle börja jobba. Där i dörren möts jag av Jani och ingen mindre än Christoffer (!). känns bra att man känner de flesta av vakterna på krogen i Karlstad måste jag påstå, och att jag kramas med dem emellanåt är ju ganska tufft ;D Innan jag skiljdes från de andra var vi in en sväng på Score där det var en hård bowlingmatch som skulle avgöras. Jag tror om jag inte minns fel att Emelie gick segrande ur striden. När jag sedan jobbat mina timmar tog jag min väska och begav mig för att mysa ner mig i sjuklingen Helenes säng.



sedan hade jag förtroendet att rida lite hästar i lördags vilket gjorde mig på toppen-humör eftersom Charesse och jag var ute och busade i skogen vilket var dunderskoj, och sedan tog jag med mig Chap och red i ridhuset och jag ville bara inte sluta rida! Det var så fasligt roligt och han vara bara så underbar . Till middag hade vi tänkt att avancera nu när det var lördagkväll och allt, så vi gjorde klyftpotatis bearnaisesås och kött med en latte och choklad till efterätt. Mycket mumsigt vill jag lova. efter ett antal koppar kaffe till hoppade jag på bussen och for in och jobbade. eftersom Robert var och hälsade på fick jag också hämtining mitt i natten av han och Ida så att jag fick sova i min egen säng, och det var mycket uppskattat!


Idag är det söndag och jag sov länge länge. När jag vakande gick jag upp och gjorde en god frukost med min nya favorit musli och en stor latte. Eftersom solen sken så vackert begav jag mig ut i naturen en stund innan jag satte mig här för att göra klart inför kemiredovisningen, och här lär jag nog sitta ett tag till. fast duschen verkar väldigt lockande måste jag påpeka...




It's essential

Jag är ganska beroende utav saker och ting för att jag ska kunna känna mig glad. Jag ställer ganska stora krav på min omgivning ibland, men det är så jag fungerar och jag vet att de som finns runt mig ställer upp när jag behöver för de vet hur jag är och det är något som jag uppskattar högt.
Tänkte därför göra dagens inlägg till ett ego-inlägg och skriva om de saker som får min värld att gå runt.
  • Känslan av att vara behövd
  • Ida och hennes gitarr
  • Hästarna
  • Anna och hennes tålamod
  • Mitt jobb som jag är stolt över
  • Helene och hennes ständiga leende
  • Bekräftelse
  • Scotty och hennes bus
  • Känslorna för Viktor
  • Brottningen
  • Helena och hennes humör

Gillar att jag är omringad av galna brudar som accepterar och respekterar mig för den jag är, även om jag är surare än pH 4 ibland.


Fjärilar i magen

Idag har vart en helt strålande dag då jag verkligen vart på topp. Jag har vart på fnisshumör hela dagen och solen har skinit och allt hara bara vart toppen idag. Jag misstänker att mitt goda humör har att göra med alla komplimanger jag fick igår på träningen och mitt snack med Shanna. Saker som "Du har bra balans", "du har en bra teknik och kan få till dina grepp" "När ska du tävla börja tävla då, till helgen kanske?" Jag menar att bli proppad med komplimanger och smicker gör ju att man lättar från jorden helt enkelt! Samt att det har fått mig på tävlingstankar... jag är en tävlingsmänniska som mer än gärna visar för alla att jag är en tuffing och ingen vekling. att ha brottats i två är med stora muskelpojkar har visserligen gett mig mycket stryk, men också en hel del självförtroende. Skulle vara en kul grej att göra för vem vet, det kanske visar sig vara världens roligaste grej? Och att ha en motivation att träna för att man ska kunna bli bättre på tävling är ju alltid bra.

SOV GOTT

image218
By Anderas Danielsson

sova sova sova

jag är såå trött, det är verkligen hög tid att sova . jobbat hela helgen + ett lillerudskalas och det tar på krafterna! Vill bara dela med mig av vilken disney figur jag är :)

Disney Princess Pocahontas.

Pocahontas, the beautiful daughter of Chief Powahatan, is a playful free spirited young woman who knows every tree waterfall and wild creature in her forest home. With a name that means little mischief. Pocahontas loves adventure and excitement. Her curiosity and independance make her a strong girl whose passionate spirit touches and changes all those who know her.




Lillerudsparty

Igår var det våran tur att ta över stafettpinnen och organisera ett Lillerudskalas. det hände sig att Scott och Karlsson hade hittat ett perfekt ställe i Väse, en bygdegård, och det var där vi höll till igår.
Vi började kvällen med att Piffa till oss på H. Vi har här våra egna stylister: Hanna (makeup) och Johanna (frisör) som hjälpte oss att komma i ordning.



Temat var rosa och för att få det att bli sådär överdrivet valde vi att klä oss lite 80-tals inspirerat och det slutade i höga frisyrer, tuperat, liter med hårsprej, benvärmare och ögonskugga upp till ögonbrynen. Vi var helt enkelt bara så heta.



Sen for vi till bygdegården där Anna och Helene hade köpt med sig mat från en pizzeria. Mycket gott var det och innan vi hade ätit upp anlände de första partysugna. Jag som hade tänkt vara nykter blev såklart bjuden på en grogg och då var det ju endå kört och alla vet ju att riktiga bönder dricker öl, och massor av öl dvs. och de är ju ett generöst folkslag så slutade med att även jag surplade lite under kvällens gång.



Ida hittade en pudding där i folkskaran och de hade det mkt trevligt hela kvällen igenom. Jag dansade större delen av kvällen vilket resulterade i att jag idag har lite ont i fötterna, men det var det värt ! jag blev lycklig när mina Kilskompisar kom för dem har jag inte sett på Väldigt länge. tänk att de tog sig enda bort på våran fest! så jag försökte lära Joel lite nya buggsteg så till Kolsnäs är han fit för fight! 
sen kom ju förstås våra favoritjordpojkar (förra årets årgång) och det höjde stämningen till taket!



Jag fick också en ny Bästis igår. Erik AKA Halvan heter han. vi gick i samma klass i ettan men sen dess har vi inte pratat mkt med varandra om vi ens gjorde det då i ettan (?) han är en riktigt trevlig prick och jag är glad att vara en av hans bästisar :)



Det kom massvis med folk och det blev ett helt lyckat kalas tycker jag! Det gick smidigt att städa och inget mera väsentligt var sönder. vi hade kontroll på kvällen och KANSKE att vi till och med vågar anordna ett till kalas i framtiden?
 

Jag gillar att våran klass kan göra saker tillsammans. tyvärr var ju inte alla med, men de flesta och det är det som räknas! 


 

Rubriken, det viktigaste

Imorgon ska jag på studiebesök på Al Control. jag ska få vara med och se hur det går till när de analyserar dricksvatten. Jag måste påstå att jag känner mig ganska väl förberedd. jag har läst på massor om hur det går till och med lite hjälp av min underbara kemilärare Christoffer kunde jag också tolka all information och få det någolunda klart för mig.
Idag har jag också varit duktig och skrivit nästan en hel argumentation för EMU och pratat med Maria om balen. det kan komma att bli ett ganska dyrt kalas det här, så hög tid att börja ta tag i det hela så att folk inte behöver betala skjortan av sig, för det skulle inte vara någon hitt..
Vi har också bestämt att vi ska använda våra pengar i klasskassan till att fara på Studentkryssningen, så nu behöver man inte längre lägga ner en massa pengar på det. Bara drickan förstås, men drickas ska det ju endå göras så det är ju ingen oförberedd utgift direkt.

Imorgon är det Lillerudskalas med klassen och det ska bli kul. Bara inte det blir ett KilParty ll för då går jag och hänger mig! Jag ska se till att folk sköter sig imorgon och så ska jag utnämna mig själv till utkastare vill jag lova!
På lördag ska jag förmodligen med Helene på ett AuPair möte och sen jobbar jag natt.. och sen börjar jag igen  klockan 12,30 på söndagen men det är bra med pengar och det kommer behövas om den här våren ska gå ihop ekonomiskt.

För övrigt har jag ordnat med en praktikplats i Sundsvall och jag kommer vara på Akzo Nobels kemilabb :D Så veckan nio och tio blir det praktik för att sedan ha lite lov och projektrapportskrivande vecka elva, tolv och tretton. 
och jag tänker mysa med min pojkvän så mkt jag bara kan förstås! 



Fika paus

Egentligen ska jag ligga i sängen om exakt 2 minuter med religion boken och anteckningarna, men jag fick ett sånt blogg-behov att jag endå slog på datorn för att skriva en liten kommentar såhär innan natten faller in och sömnen tar över.
Imorse red jag Esterella och till en början gick det verkligen inte bra. jag drog och slet i henne, men eftersom jag nu faktiskt har börjat med att analysera min ridning och leta efter felen jag gör så att jag kan korregera dem och rida bättre så hittade jag en lösning till problemet och innan lektionens slut kändes det riktigt bra:)
Ikväll har jag också vart på Waynes och fikat med Träff som jag verkligen inte sett på länge, och som jag har en något underlig relation till egentligen. men måste säga att han överraskade mig och det var en mkt trevlig återträff.

Nej nu ligger jag fyra minuter efter i plugg- och sov schemat så tid för lite religion!


senaste


Helgen har passerat och imorgon återgår vi alla till vadrag igen med uppstifning och allt annat vad en vardag innebär. Men jag tänkte berätta lite om min helg för er för jag har gjort massor av saker denna helg, och det har vart en supermysig och trevlig helg. I fredags så åkte vi in till score på ren spontanitet och spelade lite bowling. det var Ida, Hanna, Johanna, Helena och  jag som for in och tog en match. det började riktigt bra med en strike från min sida men sen dalade de iväg och jag misstänker att jag kom näst sist eller nått, men det gjorde inte så mkt för det var väligt trevligt och det gör jag gärna om igen: )

image185


Sen blev det lördag och då tog jag mig en tur på Chap i det regniga vädret eftersom jag hade fått förtroendet av adam att motionera honom lite. det var helt okej, men kunde ha haft bättre väder. sen efter det for jag till skolstallet eftersom jag och ida skulle ut med systrarna Lillika och Lilja på en skritt-tur. sen hem igen för att äta lite mat innan jag bekvämt somnade en kortis i soffan.
Friden varade dock inte länge eftersom det snart ringde en lite beskviken helene som ville gå på restaurang med vi sex och käka gott, men det löste vi fort genom att hoppa upp från soffan och sminka till oss lite för att sedan fara in till stan och gå på den Glammiga restaurangen Fontana de trevi. där blev det en latte och en tryffel för mig, helena och scott medan de andra käkade en utsökt pizza. Sen satt vi och bara snackade en massa strunt och myste med varandra och det var en helt lyckad kväll, som alltid när VI är tillsammans. 





Sedan när kvällen led mot sitt slut begav jag mig till Mc Donalds eftersom jag skulle jobba nattskiftet. sedan har jag ju en pärla som heter Helene som låter mig klampa in mitt i natten och dela säng med henne eftersom jag började igen klockan tolv dagen därpå. Så slutade fyra och kom nyss tillbaka till elevhemmet och känner att jag är i behov av en välförtjänt dusch och något extra gott efter mitt hårda arbete idag:)


Studentkryssning

Den 11/5 är det minsann en stundetkryssning som hägrar! Den blir verkligen av och det ska bli så superkul så ojoj du kun aldrig tro. 24 timmar på en båt fullastad med alkohol och pool, bad, kareoke och en massa ungdomar från Sverige som dessutom ska fira att man snart går ut skolan och tra studenten. kan det bli bättre tro?
Vi ska åka bed silja line båten liksom. helt sjukt kul vi kommer ha tror jag:)

Har även skickat in min bok för upptryckning idag så känner mig riktigt nöjd med livet för tillfället. kommer förhoppningsvis innan jag far till sundsvall på praktik för annars kan det uppstå komplikationer...

Nu ska jag ta och betala min studentmössa så att jag kan ta studenten också, sen ska jag invänta adam som ska få ge mig en ryggknådning som är välbehövd efter första träningen igår efter uppehållet! Kan säga en sak och det är att min armbåge är alldeles vätskefylld efter gårdagens rullande och den gör ONT!

Åter i rutin

Då var förta skoldagen avklarad och jag är tillbaka i värmland. Här finns det numera en hel del snö som för tillfället håller på att töa bort vilket gör att man bli väldigt blöt om fötterna.
Har fått den stora äran att städa hygienhallen nu två dagar så har jobbat in en liten timpening extra, men eftersom jag ska jobba alla helger denna månad så kan jag nog räkna med att få en välbärgad februarimånad, men det kan behövas.
Har dessutom lyckats med att slarva bort räkningen för studentmössan, jag är en sån klant! Var verkligen supernoga med att hålla koll på den på engelskan men sen dess är den spårlöst borta:/

Uscha, var då inte alls lätt att fara ifrån dej i sundsvall och jag saknar dej redan massor. men som tur är så har jag fem gyllene stjälar som lyser upp i min tillvaro och gör den till något alldeles speciellt varje dag.


skolstart ångest

då var det sista kvällen i sundsvall innan tåget imorron 08,33 rullar mot de värmlänska skogarna igen. det är en hel del blandade känslor kan jag säga. på ett sätt är det skönt att komma tillbaka till rutiner igen, men på ett nnat så kommer det att vara en ångestfylld vecka att vänta eftersom jag kommer sakna den som betyder massor . alltid jobbit i början får då saknar jag det så mkt, men vet ju att det blir lindrigare med tiden så får hålla ut.
Ska jobba hela januari så ingen tid över till att sörja på och förhoppningsvis så kommer det att vara en bra grej.

Har i alla fall haft ett bra lov även om jag som vanligt inte hunnit med allt jag velat gjort, men jag har i alla fall fått bo med min favorit och det har varit det bästa med hela lovet!

Nej nu ska jag äta min ytterst smakfulla kladdkaka och försöka att dämpa min resångest


Nyårs uppdatering



Detta är nyår 2007-2008
i Matfors