lets fly away



Packat och klart! Imorgon flyger vi neröver och hoppas hoppas att det blir det vädret som de utlovat!

Formen känns fin och jag är taggad!!!

Jag ska försöka hålla er uppdaterade med vad som händer där nere i Lissabon ;)





Spänning



Då är det bara de sista förberedelserna kvar. Tvätta, packa, skriva ut biljett och åka . Börjar ändå kännas bättre med nervositeten nu. Vad mer kan jag göra än det bästa ? Lite rädd för att man får kasta på huvudet men det är ju inget som inte hänt förr..
Jag har alla förutsättningar för en god sista uppladdning:

Vikten är lite låg varför jag kan äta utan att fundera över något som heter deff
Dräkten är ny och jag gillar den som bara den
Jag är stark och utan skador

Kan det bli bättre? Nej troligtvis inte.


Vad gör vi? NU KÖR VI!




Om fyra dagar!


På onsdag klockan 10 lyfter flyget emot Portugal och igår var jag och fick min nya dräkt. En blå vulcan-Gi :) Dock ska den få besöka tvättmaskinen och 60 grader en sväng men den är i överdrivet mycket bättre kvalite än mina andra två slitvargar till dräkter. Kan det vara en ny favorit dräkt tro?


Det är 16 st anmälda i min viktklass nu och 40 st i den öppna klassen . Jag har kört på "Train hard, fight easy" och hoppas att jag nu är så toppad som jag kan bli. Har ju känt mig lite små-seg och trött hela veckan, men efter en god natts sömn inatt och bra mat känner jag mig mera i balans. Dock blir det inget mera brottning nu bortsett från mitt eget och Matildas pass på söndag. Lätt jogging på schemat nu och inget ansträngade. Vikten ligger lite lågt så kan gott unna mig att lagra in energi inför tävlingen och samla kraft.

_________________________________________________________________________


Jag måste påpeka att jag är grymt facinerad över hur man gjort Twilight-filmerna. Alla bygger på mycket pinsamma senarion och är det något som jag tycker är underhållande så är det när det blir awkward och lite taskig stämning varför jag nästan vill sätta drama/komedi som titel på denna fantasy-serie (?)

Är också godkänd i kursen kirurgi efter vad jag skulle kunna påstå var den "minst smärtsamma" tentan i världshistorien . Me like :)





Orkeslös!!!

Uscha vad TRÖTT jag känner mig :(

Igår  blev det morgon-brottning, lite skola och milen på 46 minuter på löpbandet. Utan någon musik över huvudtaget! Mina öron har börjt bli bulliga och hörlurarna går inte in i öronen längre.. Så fick köpa en nya variant idag. De är riktigt små men de passade och för 70 kr får de duga tills vidare. Och då kan jag ha musik i öronen då jag löper igen :)

Stukade fingret ordentligt tydligen för nu ser ringfingret ut som en prinskorv.. Men det är smällar man får ta. Ska vila idag och hoppas att orken återvänder och imorgon är det brottning på schemat igen. 06-07 samt 16-17, men då bara för tjejer :)

Nej sova lite sen tvätta och kanske löpa en sväng?




När ska det bli sommar igen...?

back in school


Då är skolan igång igen och det startades upp med en halvdags föreläsning. Mjukstart tack för det !
Var även uppe med tuppen imorse och rullade med grabbarna men efter gårdagen har jag ett stukat finger och svårt med greppandet av Gi'n samt att jag känner mig lite orkeslös.. Har blivit mycket sparring senaste tiden så tänker därför vila från brottningen två dagar och hoppas att kraften kommer tillbaka.
Sedan är upplägget för EM att vila 5-6 dagar från brottning för att verkligen ha det där suget lagom till tävlingen.


Nu när skolan dragit igång igen är det också dags att ta tag i lite rapport-ändringar som jag skjutit på lite för länge... >Time to do some work!




Finbesök..


från sthlm fick jag igår minsann! Tove och Karin från Prana och Hilti sthlm kom och sparrades lite med mig, matilda, wictor och jens. Samt att jag fick lite tips då min hållning i det stående gamet är lite halvbra :P
Så nu ska jag typ börja dansa lite för att få in rätt stegkombo, men det är inget jag ser som ett hinder ;)

Hade planeringsmöte och bastu-kväll med alla tränare i fredags och vi fick in ett till tjej-pass på schemat. Onsdagar klockan 16-17 :)

En dansant natt ute igår med cola och funlight blev det  med och idag har jag : INTE GJORT NÅTT
Vaknade, lagade olika sorters matlådor till den kommande veckan. Såg ett avsnitt dead like me och började känna mig sådär seg och trög så tog en prommis bort till ica, köpte godis och bytte ut min kolsyrepatron.
Ätit godis och sväljt ner det med en kopp kaffe samt packat väskan. Ska bege mig ut i vansinnes-halkan bort till klubben för lite sparring. Efter det väntar tårta och mys då kajjan fyllt år. Kanske värt att packa ner en matlåda med så att man äter någon riktig mat idag med :P


Har känt mig så himla trött nu i slutet på veckan, jag hoppas att det ska vända nu i samband med rutinerna som vardagen ger. För imorgon börjar kortkursen på 3 ½-dagar . Tenta på fredag i kirurgi, jippie ...





sedär...

Är du TJEJ och sugen att pröva på kampsport?

 

Från och med söndag den 23 januari finns möjligheten att komma till Säbygatan 5 och köra Braziljansk Jujutsu och Submission Wrestling på Hilti Fightcenter tillsammans med Matilda och Sophia som aktivt tävlar i dessa två grenar.


Det är helt gratis att träna och passen är till för dig som tjej. Brottning är perfekt allsidig träning som inkluderar hela kroppen och både ger styrka och kondition.


BJJ och submission wrestling består till största delen av markkamp, det vill säga brottning med olika slags lås och strypningar. De två olika stilarna liknar varandra och innehåller inga typer av slag eller sparkar.

Ett träningspass brukar innehålla uppvärmning, teknikträning och  brottning.

Så ta med en kompis och kom till Säbygatan 5 (ingång via vårdcentralen)

 

Tid: 16.00-17.00 från söndag den 23/1

För mer info besök: www.hiltifightcenter.se

 

 


Nedräkning..

har startat och sakta närmar sig EuropeeiskaMästerskapen i Braziljansk JuJutsu i LIssabon Portugal. Och mitt namn finns med på startlistan tillsammans med 12 andra tjejer i min vikt och bältesklass. Om 13 dagar händer det och jag brottas så mycket kroppen pallar för att bättra på detaljer och slipa bort brister.

Dock är det frågan vilken dräkt som ska få följa med.. Tur jag har Wictor som hushåller med kunskap och dräkter.
Idag står det sparring x2 på schemat samt leverans från Ikea. Men just nu är det kaffe-intag och fundering på om kanske dammsugan ska få gå ett varv i lägenheten.. Kan nog vara succe bara jag kommer till skott ;)

__________________________________________________


Var och körde ett rygg-pass på gymmet i tisdags, och det har jag inte gjort sedan mitten på december då armen krånglade lite med mig och jag kan säga att kontakt var det och det har resulterat i att mina latsar känns vart de sitter och min ländrygg hävdar sig i varje steg. Gott :)




Skidat

I söndags tog jag mig i kragen och packade in skidorna i bilen och for emot sidsjön för att åka längd-skidor för första gången på mycket länge. Skall ju åka Tjej-Vasan om 48 dagar så är helt klart dags att känna på hur det känns. Tog ett spår och stakade mig iväg. Mycket uppför, lite vilse men efter lite över en timme var jag illbaka vid bilen och väldans nöjd över att ha spräckt ångest-bubblan inför första åket. Var inte alls så hemskt som jag minns det :)

Igår var många töser tillbaka på kvälls-passet och det blev mycket sparring. Svettig och flåsig som aldrig förr, men ojoj vad roligt det var !


Idag står det BodaBorg på schemat med gänget. Jag hoppas att min tjuriga/tävlings- sida inte tar över och gör att jag blir tjurig efter 30 min .. Det har hänt förr ..:P





18.. av 18

Det är nu bevisligen gjort igen: Jag tar minus poäng när jag ska hantera vapen samt att jag anföll en av väggarna i laserhallens mörka gångar varför min näsa idag är vääldigt ömmande.. Men man ska inte vara bitter då jag och Sofia rev av en dunder-kväll i Sundsvall ganska stillsamma nattliv :) Mycket dans och det blir då aldrig tråkigt med den bruden vid min sida :)

Middagen förflöt smärtfrittäven den och om jag inte tolkar något fel så var maten mycket uppskattad :)






Sundsvall

Efter att ha rullat med Åke på morgonen och fått mig nya insikter i vad halv-guard innebär, samt ett hejdundrande benpass som gör sig väl känt i hela nedre extremitet idag är jag på plats i Sundsvall för att umgås med mina gamla arbets-kamrater.

Eftersom Nisse styrt upp med laserhall kände jag att jag inte ville vara sämre så bjuder på en massa mat. Då folk ibalnd är ganska kinkiga tänkte jag såhär idag:

  • Kantarell/ost/skink-paj
  • Tacopaj
  • Kycklingsallad

Samt fyra sorters såser/röror ;) jag har fixat och donat sedan elva imorse så hoppas att det finns något som kommer falla alla i smaken :)






Händig

Då har jag för första gången lagt upp ett par gardiner a`la IkeaStyle. Och trots att jag i vanliga fall är väldigt handikappad med nål och tråd i hand gick det här projektet helt över förväntan och lyckades. Tack Ikea :)

Blev en sväng med Kinna bort till Ikea, Stadium och net on net idag efter en förmiddags-löpningstur. Kinna handlade som vanligt allt man kan behöva från Ikea och lite till medan jag nöjde mig med lite till samt att hon även gjorde en storinvesteringa på en LCD tv. Själv gick mina största utgifter inne på Stadium där jag inhandlade två nya  par leggings . Väl behövt då de jag har antingen är nästintill genomskinliga och de andra så nötta att resåren inte längre håller sig uppe. Tack syster Malin, elsa, anton och mats för en bra julklapp :)

Ikväll är det lite partej borta hos Kinna, kanske med en ny tv installerad om man har tur ? 


 
Blåmärkena fortsätter att breda ut sig men vad gör väl det? Man ser ju hård ut ;)


Blått/Lila


Efter X antal jujutsu pass kommer resultatet: Rejäla blåmärken på diverse ställen som till exempel ansikte, armar, underben med mera. Inte för att jag har några skönhets-komplex men det blir ettproblem så fort någon passerar över mina underben eller håller om mina vrister varför det imorgon blir till att vila från brottningen. Får hitta på något annat istället. Som att köpa nya leggings och tagga inför termin 6:s utspark imorgon ;)




Passade på i eftermiddag att laga supermumsig lunch och jag är ju en tjej som gillar röror.. Starka röror. Så jag gjorde två varianter "röror" och toppade detta med lite neutral keso. Fint i kistan efter diverse omtag ;)
Efter det blev det lite bröst och mage och nu i denna stund väntar jag på att tvättmaskinerna ska bli klara. Mycket tvätt blir det, framförallt illaluktande träningskläder och bakteriehärdar till dräkter...

 


Träna som en ..

..idiot för att det är så himla himla roligt!! Kan inte riktigt ens se hur grapplingen går under synonymet träning då det bara är fantastiskt roligt. Det  förtjänar inte att kallas träning. Nöje och det av rang är vad jag kallar det!

Idag vid ett-snåret rullade jag med masse, erik, oliver och david. Mest sparring och positions-sparring och jag är fruktansvärt oklar på vad jag ska göra när jag hamnar underst i mount. Åker på diverse styrp utan att jag ens hinner tänka någon tanke alls. Dock börjar mitt guard-game förbättras men svepen sitter fortfarande inte , trots en höst av drillande på olika varianter. Men skam den som ger sig!


En snabbis på gymmet och därefter hem och koka massor av pasta, för att sedan bli uppring av Mattias som kör till träningen och mer än gärna hämtar upp mig. Så ett snabbt intag av middag för att sedan riva av ett till grappling-pass i SW-kostymen då dräkterna numera luktar kloak och förmodligen bär på smittor. Lite triangeldrillar och efter det sparring and must I say that I just Love grappling? :D




Hemfrid

Det är så skönt att vara tillbaka i Uppsala igen. Uppstyrda rutiner och matlådor är min melodi och det blir så styrit när man är borta. Ingen ordning och jag är ju en skadad vane-människa varför rutiner är vad som gör mina dagar till funktionella.

När jag varit i Sundsvall har jag också haft väldigt svårt att somna och varit vaken långt in på nätterna, klistrad vid tvn som har mer än en kanal och om nätterna kan man bland annat se fighting eller tv-serier och då är det svårt att slita sig.. Här hemma somnar jag ovaggad i mina egna säng så fort huvudet närmar sig kudden .
Borta bra, men hemma bäst ;) Åker dock hem igen en snabbis på fredag-måndag för att träffa några vänner som inte riktigt hanns med under mellandagarna. Men har man massor av tillgodo-resor på SJ samt ledig tid fram till den 17 januari känns det som om desto mera jag kan förgylla min ledighet med desto bättre.

__________________________________________________________________________


Just nu håller jag på att styra upp ett litet bakprojekt. En äpplekaka a la moi:

 

Innehåller havregryn, äpplen, proteinpulver, fullkornsmjöl, kesella, bakpulver och massor av kanel


Vid två idag är det lite sparring på klubben planerad, äntligen med Gi efter att ha kört mycket SW i Sundsvall. Rullade också lite igår och det är bara med ordet lycka jag kan beskriva känslan att få rulla runt :)