tågresa

Tåget rullar emot sundsvall efter en dag med tema grappling och sol i goda vänners slag.
Började med att teknika med Ida och Åke vilket resulterade i aha-upplevelser och världens bula efter att Idas knä träffat lite för bra i pannan , men det som inte dödar härdar ;)

EFter det blev det lunch och chill i solen med kajjan och kinna. Vi var stöttande supporters och hejjade på Rosen som spelade vollyboll-turnering (och vann) uppe vid pollax, men att surpla sol och vara aktiv hejarklack var en mycket fin kombo. Jag måste säga att jag blir lika lycklig varje gång jag går ut och solen skiner och värmer. Hur bra kan det någonsin bli?


En snabb visit hem för mellis ala nötter och banan innan grapplingpass på klubben. Mycket butterfly-guard och mycket sparring innan jag slutligen hamnade på tåget. Och här sitter jag nu, just ätit middag och pular med Idas tränings-upplägg.
Valborg på lördag med, hoppas på massor av sol och vansinne ;)


Take Care !


Godmorgon

Vaknade upp av att jag grät i sömnen! :O Drömde en mycket skum och sorgsen dröm om att jag hade ett barn och att pappan stuckit, men så kom han tillbaka för att lämna två speldoser åt henne . Tyckte jag tydligen var sorgligt :S Men detaljerna kring det hela är ju bortblåsta så hade säkert mina skäl att fälla nån tår. Galet hur mycket ett påhittat senario kan påverka .


Idag är jag leeedig och det vankas pass med Ida och Åke innan lunch vid ån i stan med Kinna och Kajjan. Jag skall åka hem och provjobba inför sommaren så klockan 19,07 går tåget norröver men tillbaka i Uppsala igen på lördag för vanisnnes- VALBORG. Tänkte dock gå och rulla lite innan tåget går, finns risk att vaborgs-helgen kommer lämna lite tid över åt högkvalitativgrappling...

____________________________________________________________________________

En av mina största laster eller vad man säger är all denna saft jag klunkar i mig..
Men vad kan jag säga mer än att jag gillar saft ?



Underbara morgon

Då värmeslag är mitt nya vaknar jag väldigt tidigt då solen lyser rätt in i rummet. Men inte bitter, snarare tvärt om! Startat dagen idag med en joggingtur på ca 9km . Underbart att njuta av solen på morgonen då den inte värmer ihjäl utan bara gör att man vaknar till liv . Sedan det bästa efter att jogga på morgonen är att man kan laga till sig en god brunch som idag får bestå av kesella-limekyckling med grönt och mina favvo shake ;)

Efter maten blir det en prommis till stan för att inhandla en solskyddsfaktor då mina axlar efter gårdagen är allt annat än bleka :P



Super


Då har jag käkat sill av olika slag, letat påskkycklingar (och vunnit), grillat och partajat men också tränat. sammanfattningsvis: haft en väldigt härlig påskledighet !

Solen skiner massor på oss här i Uppsala och man kan inte vara hemma för det blir så himla varmt i lägenheten varför jag har varit och flängt runt på diverse ställen. På klubben, i stan, i joggingspåret, på gymmet hemma hos folk ja överallt vilket jag måste erkänna känns himla fint. Dock känns det som om jag måste börja engagera mig lite nu så tog mig i kragen och skrev ut allas arbeten inför seminariet på fredag om olika folksjukdomar och hur man bör rekommendera dem fysisk aktivitet. Så dessa tar jag med mig och sätter mig i parken i stan tänkte jag.

Ikväll är det Flogsta som gäller och lite grillning i gott sällskap (igen) men först tjej-passet klockan 16 och kanske kanske passet efter det beroende på om det dyker upp några idag. Får man välja borde man nog vara ute en dag som denna istället för att rulla runt inomhus, men det är ju svårt då det ju är fantastiskt roligt att kramas med svettiga människor ;)



Just ja, ny frisyr med som Johan fångat på bild i fredags så den kopierar jag rätt av från hans facebook :)


Värme


Idag är första dagen då jag promenerat utan tröja utan att frysa ett endaste dugg! Har varit upp emot 20 grader varmt idag och det har varit fantastiskt. Började dagen med att cykla och promenera i 1h 15 min för att sedan bege mig emot lunch-passet på klubben.  Tyvärr dökl det inte upp någe folk och det blev inställt, så får istället bli Wictors pass vid 17 idag. Men framförhållning som man har hade jag med mig friskis-kortet så istället blev det att löpa bort dit, ta någon intervall som uppvärmning på löpbandet för att sedan köra några övningar axlar och bröst. Inte så avancerat utan mest lagom. Därefter en jogg bort till ica för att posta lite brev och fylla på saft-förrådet. Nu tror jag minsann det är dags att koka ihop lite lunch innan passet och ikväll är jag bjuden till Flogsta på blåbärspaj hos paret Czifrik :)




Blev bjuden på middag igår av Sven, mycket trevligt och jag måste nu själv börja testa på att göra kycklinggryta. Supergott och superenkelt ju ! Blir bara bjuden runt, men jag gillart ;)


Stockholm open 2011




En bild säger mer än 1000 ord.

Fightades jag bra då?
Med 5 matcher i ryggen där jag njöt varje minut och vansinnig träningsvärk i konstiga muskler man inte trodde kunde ömma: Det var succe och SUPERROLIGT! Kunde nog inte varit bättre, Eve (no1) är snäppet vassare ;)
Men vänta bara :)


Frånvaro, massa annat!

 när man inte orkar plugga...


 

Vårstädning!



Stora fixardagarna har varit igång under någon dag här hemma.
Jag har städat och sorterat vårat förråd, städat mina köksskåp, gjort 7 (!) matlådor, slängt alla fun-light flaskor, gått med soporna, packat inför helgen och dammsugit lägenheten. Känner mig rikgtigt hurtig!
Har till och med hunnit med en prommenad nu på morgonen :)

Var och gymmade rygg igår och känner av att ryggen fick sitt. Och formen då? Kan den bli bättre? :D




Nu är det examination för hela slanten, önska mig lycka till!


Start

Starten på dagen är kaffe som alltid, men tror också det blir en liten rensning av vårat lite överfulla och kasoartade förråd... Saker ligger huller om buller och det finns inte en chans att hitta det man vill ha om man inte öppnar alla kassar och väskor..


Imorgon styr jag och tre andra kosan emot Värmland och Karlstad för ett träningsläger med Renato Tavares de Moraes ! En uppladdningshelg inför Stockholm open den 16-17 april så hoppas på mycket bra BJJ.


Nu tar vi tag i förrådet en sväng innan skola och fysisk aktivitet i grupp;)


Känslan


Ni vet den där känslan av seghet och trötthet som ibland kommer över en och nästan bryter ner ett annars så starkt driv och vilja att prestera? Den gör att man helst av allt bara gör inget istället för allt som man planerat att göra och hinna med. Igår efter en halv-kul dag på BMC kände jag att jag bara ville sova och aldrig mer göra något alls.
Med den dåliga inställningen bestämde jag mig för att trycka en banan och ta lite axlar på gymmet och ev brottas om energin och lusten kanske kunde lockas fram.

Efter några set frivändninar började jag få upp värmen och när jag körde igenom axeldelen började pumpet i armarna och endorifinerna flöda ut ända i tåspetsarna. Blev triceps och och mage bara av farten och jag vaknade till liv.
Hemma snorde jag ihop en god middag som tankade på depåerna för ett pass BJJ på klubben. Och vilket pass! Erik la in sparring för HELA slanten kan jag lova . Vi lila och blåa bälten fick ligga inne och bli "utmanade" under nästan hela passets gång. Varje gång Erik bad om nya fanns alltid: "Sophia du orkar en till va?"
SÅKLART! Kändes som om jag aldrig skulle bli trött trots att svetten sprutade och värmen var kvävande. Dock kan jag lova att efter att ha kommit hem igår vid halv elva kändes det att kroppen hade används.

Så nöjd, trött och belåten med livet kan man nog bara bli med BROTTNING!



Ny vecka!


Tävlade dressyr igår. En liten klubbtävling ute på Akka som vi anordnat med akademiska ryttare i uppsala. Gick väl sådär skulle jag vilja sammanfatta det med.. Lite sådär med känslan mellan hand och skänkel, samt att jag nog glömt hur man ramar in och håller koll på yttersidan av hästen, men blir ju sundsvall i sommar och förhoppningsvis blir det lite hästande och ridande :) Jag och RobRoy skarapade i alla fall ihop till en gul-rosett ;)


Åker hem och arbetsprövar nästa måndag-onsdag. Hoppas hoppas att allt går vägen för det är ett toppen-jobb som jag VERKLIGEN vill ha !



Bild från UARK.se


Underbara lediga helg!


Fantastiskt fri känner man sig då man avslutat en kurs och då helgen bara bjuder in till trevligheter kan det inte bli bättre!
Gårdagen var helt fulländad och är det något som jag älskar så är det att brottas, skaka-loss och dricka gott vin i trevligt sällskap. Och alla dessa komponenter fanns med igår! 

Värmlands bjöd på härlig människor och dansandet medan jag stod för vinet. Kvällen avslutades sent men i gott sällskap och var skönt att vakna upp till en helt oplanerad lördag.
Rejäl och god frukost, roligt och uppstyrt rullande på klubben en sväng innan lunch-paus som just avslutats. Nu väntar lite "bakis"-häng med Kinna och Kajjan och ikväll lutar det åt middag med gänget. Behöver man säga  något mer?  :)

Känns topp!