återkommer imorgon...



Usch och blä och fy vad jag är i oform idag! Massor av drickande, massor av mat, dåligt med sömn, dåligt med träning bra med plugg.
Har i alla fall gjort en bra sak den här helgen: Pluggat ordentligt med Robban och tror mig nu fatta hur man räkanr ut vinklar, momentarmar och dylikt. Men över det mår jag inte särskilt då kroppen är i lite för många stycken idag.
Ska gå och lägga mig vid åtta idag och sova natten lång för att imorgon vakna med nya krafter och nytt hopp om livet. Läsa lite Joint structure med och hoppas på att jag blir klokare.


Men buggandet var toppenkul i alla fall ;)


OhYeah!



Milen sprungen på: 48,05 min! det motsvarar 4.48 minuter i snitt per kilometer om jag räknat rätt. Jess alltså!



Gårdagen bjöd på massage från Robban vilket var storslaget skönt och avslappnande, och efter det plugg med repetion utav höft och lår-muskulatur och jag säger bara OhYeah  för var inte helt ute och cyklade och de flesta fästen och ursprung satt kvar inprentade :)
   Kinna bjöd på mega-dunder-super middag igår med vilket var så himlans gott. Älskar att bli bjuden på mat sådär spontant. Köttfärsbiffar med hallumi-ost och tomat, klyftpotatis och någon yoghurtsås som slog de flesta rekorden!



Just nu sitter jag och börjar fundera på om det var dumt att gå och träna imorse... Var ju bara någon dag sedan jag tog TBC vaccinet och känner mig lite lustig i kroppen... samt att jag har världens värmeutslag... hoppas att det bara är inbillning! Dock är det säkert att det gör ont i armen där de stack mig. Kanske är lite mat som saknas för att komma i fas igen? Har dock ingen som helst matlust just... men med en dusch och lite intvingad föda så borde jag återvända till livet igen.

Ikväll blir det utgång och -04 släpp på Norrland. Vi ses i dimman!









TBE=TBC





Idag var första dagen på den nya kursen: Funktionell anatomi och biomekanik och första kursen vi läser på BMC och hoppet att lära sig hur man hittar där känns väldigt avlägset just nu men man lär väl komma på ett system och hitta lite genvägar tids nog. Det är en yngre kille som ska föreläsa i funken och han är både idrotts-sjukgymnast och jobbar inom primärvård, varför jag tror han kan lär oss en hel del. Jag är peppad på att få börja jobba med muskler igen :)


Idag tog jag även den fruktade TBE-sprutan. Nu får jag inte besöka badhus på ca. 3 månader och jag skall förvänta mig ett äckligt sår på armen om cirka tre veckor... Blä.. Tur nog hade jag Kajsa med mig som höll mig i handen då min puls var på 300 och jag svettades som en häst. Och hur ont gjorde det? Inte alls, men ett faktum är att jag HATAR SPRUTOR!

Imorgon skall jag på massage hos Robban så blir vilodag imorgon, och det kan nog behövas känner jag. Igår var jag ute och joggade i 1½ h då vädret var så himlans underbart,samt att jag tog ett mini-ryggpass på gymmet och brottades. Kvällen bjöd på Grekisk-burgare på smålandsNation med gänget och avslutades med choklad och nötter i biomörkret. ShutterIsland. Jag säger bara läs boken och efter det se filmen! 
    Satt och botaniserade bland mina bilder igår med och måste lägga upp några gamla nostali-bilder från förr :)


 







Äppel-peppel



Shiit vad gött det värkte i låren igår, framsidorna fick sig en match av rang trots att jag knappast kan påstå att jag var på toppen utav isberget. Gårdagen bjöd på sista lektionen i hälsopsykologi så nu är det sista dagen utav ledighet, imorgon drar biomekaniken och funken igång (funktionell anatomi) Spännande spännande, men börjar tidigt och skall numera förflytta sig ända bort till BMC varför risken finns att brottningen blir lidande imorgon.. Men blir ett lunch pass idag och SW så får ta och tända på alla cylindrar där :)


Sen ska jag bjuda Sven på middag ikväll, då han bjöd mig på mat i måndags. Eftersom han inte ätit bulgur tidgare är jag inne på kyckling med bulgur ihoprört med lite grönsaker och hemmagjort guccamole. Vad tror ni, kan det bli en hit? Appropå mat gjorde jag världens godaste HUMUS igår. Slängde i ärtorna och lät sedan fantasin flöda. recept slänger jag med längst ner. Det var supergott att ha på mackan, och till att dippa morötterna i.



Ikväll blir det bio om inte platserna tar slut. Shutter Island, eller Patient 67 som jag väljer att kalla den. Jag har läst boken och älskade ju slutet. Vansinnigt är bara förnamnet och den är mega cool. Hoppas att filmen infriar alla mina förhoppningar!


Nej lite jobbsökande och kaffepimplande för min del och tilltaggande inför lite kramandes 11,00 :)





Humus:
1 färsk broccoli
1 burk kikärtor
1 avocado
1 msk olivolja
salt, paprikapulver eller någon annan god krydda efter behag

Mixa allt samman tillen gegga och doppa morötterna. Mums!


Kyligt värre



OjOjOj vilket vackert väder vi har idag! Strålande sol och gnistarnde snö. Och tydligen -25! Ibland är det tur att man inte har termometer, för när jag i ottan steg upp och begav mig mot lite morgonrullning fanns inte tanken på kyla. Visst det var kallt, men när jag kommer fram får jag veta att verkligheten är kall. Och det var inte många som trotsat kylan, totalt var vi tre man som rullade runt, dock tror jag att jag tänkte lite för mycket för fick inte till nått, och åkte på än det ena än det andra, men det kanEN GOTT HA när fokus inte är 1000 ;D
Men jag fick ju nästintill privat-lesson med våran nya svart-bältes Ninja så ska inte klaga, bara göra om och göra rätt nästa gång. Och nästa och nästa och nästa...



Så här långt har jag fått iväg några sommarjobbs-ansökningar, klurat på hemtentan och ätit frukost no. 2 samt intagit lite för mycket kaffe. Taggar till nu för ett kommande Ben-Pass med fokus på framsidan och till det tänkte jag avlösa med lite mag-övningar. På torsdag är det slut med detta slappande då Bio-mekaniken drar igång och det blir anatomi-plugg igen. Ska bli skönt med lite struktur och måsten igen även om den här vilan från allvar inte alls är fel.


Nej ombyte och mot väderkvarn! :)

 


Bilder på brödet från i torsdags


Day-camp

                  
Vilken Dag!




Ojojoj att det kan vara så roligt att rulla runt iandras svett, kramas tills öronen blöder óch vrida människors armar och ben åt fel håll! Samt att jag fick äran att träffa en viss Diana som styr och ställer med Karlstad numera. Hur duktig som helst, stark som få och trevlig.
    Vi var runt 60 tappra krigare igår som rullade runt och tränade tekniker och sparrades. Jag har lärt mig lite mer om hur tänket i BJJ ska gå till, men jobbar fortfarande på att faktiskt komma till avslut med, men no rush! Det kommer väl tids nog I guess ;)


    Vi styrde bilen söderöver vid åtta-tiden och trots hårda diskussioner om platser i bilar osv, så slutade det med att vi till och med hade en plats över men med tanke på vilka muskelberg till fighters vi har så är jag glad att en plats lämnades till slumpen . Det var inte det bästa utav väder, men det hindrade oss inte får att vara där i god tid och med ett gott humör :)
   
                            Tusen tack för en superhelg HiltiStockholm! 





 








Brottas


Gissa vad jag gör just nu i denna stund? Bakar eget bröd, med morötter och oregano i . Kan lova att degen är alldeles för god så det enda som kan misslyckas är om det inte vill jäsa, men får väl mumsa på degen i så fall för den är såå good :D
    Blev inspirerad efter helgens bakande hemma och när jag hade en liter mjölk som gick ut igår tänkte jag att jag lika gärna kunde åka och handla resten som jag behövde med och slänga ihop en deg. Har ju hela dagen till mitt förfogande och har varit uppe sen halv sex och börjat få slut på saker att göra. Tänkte åka till gymmet när brödet är klart och efter det blir det fika med gänget och kanske lite plugg till och med?

Igår åkte vi pulka och drack oboy med mintuu. ÅH så gott säger jag bara! efter det gick vi och handla mat, tacos och slog igång bastun. Vi bastade och några tappra rullade sig i snön (!) Jag höll mig dock mestadels inne i värmen :P
    Efter bastun åt vi good tacos, för mkt chips och godis och drack oss vackra för att sedan göra GH. Dock var det väldigt mycket folk jag i vanliga fall inte dansar med och när träningsvärken i ländryggen började smyga sig på efter gårdagens rygg-pass kände jag spontant att det var dags att gå hem. Även om Sven jobbade hårt för att få mig på bättre humör, Goodingen :)


Nej baka ut degen och göra bullar utav den! Ha en bra dag , Carpe Diem!









Weekend i WinterLand

 

Jag tror jag blivit en mera harmonisk människa under det senaste halvåret. Känner att det inte är värt att bli arg och frustrerad över småsaker och speciellt inte över materiella ting. Igår snodde någon mina vantar på gymmet, men jag valde att se det som att den person som tog dem förmodligen behövde ett par vantar. Jag har ju flera vantar hemma och det var ganska kallt ute så har kanske bidragit till att en mindre kommer frysa om händerna. Tråkigt för mig men vad ska man göra?

Igår var jag på EGO med Robert innan jag tog tåget till Uppsala. Jag visade och körde några övningar för baksidorna till honom då kan är svag och stram där. Jag hoppas han gör dem i alla fall en-två gånger i veckan samt att han har träningsvärk idag ;)
    Själv känner jag att min rumpa och adduktorer vill döda mig idag, det är då man vet att man tagit i ordentligt ! Dock kan jag lova att jag har vansinnes skottat i Östtjärn i lördags och det tyckte ryggen var lite tungt så den gör sig påminnd. Men som mamma sa : "Om du kan stå inomhus på ett gym och lyfta massa skrot kan du minsann skotta några kilo snö med ". Och tro mig, jag har skottat REJÄLT!
    Det var svårt att tro att det faktiskt kommit så mycket snö som det hade norröver. Snö upp till köksfönstret var ju en överraskning av rang och högarna som traktorerna plogat vägarna gjort påminner mer om berg än högar. Kommer bli intressant att se vad som händer när all snö smälter...


Nej seminarium idag och jag måste ta och göra ett ryck!



Bild från i lördags då jag, vikor och svesse var i Sidsjön och solade. Vikotrs bilder



kalla mig pricken







Javisst man kan kalla mig pricken idag, för sanningen är den att jag har blåmärken överallt! smalbenen, låren, underarmar, överarmar, bröst, axlar och främst: Ansiktet!
   när man går all in och inte tänker på smärta, då vet man att man är hård eller hur var det? :P
   Imorse var Nina med och rullade också och det var sjukligt roligt att ha en tjej där som gick att svepa, flippa ja allt utan att man får ta i tills man skriker/spricker.  Samt att jag fick låsa ut några och det var förtjänat! Såå himla nöjd har jag varit hela dagen, var superKUL imorse verkligen!

Har funderat lite på blåmärken och tror att de har att göra med att mina hormonnivåer är låga.. Något som KInna lärde mig kunde vara en anledning och den tycker jag verkar stämma bra överens med mig. Inte leukemi i alla fall så oroa dig inte mammsen!


Ikväll blir det bio och imorgon blir det att åka norröver till  Sundsvall en sväng, tillbaka i uppsala på söndag alternativt måndag. beror på när det finns billigast biljetter tillbaka..











 

Att gå i skolan men endå inte..


Ja det är inte särskilt mycket håll igång i skolan för tillfället. Har något seminarium i veckan och någon föreläsning lite nu och då, men aldrig heldagar och övervägande egen studie-tid. Men visst, inte mig emot hinner med en hel drös med andra saker istället. Träna massor, äta mer, sova gott om nätterna (fast det kanske inte hör till ovanligheterna)
   Som idag hinner jag åka och brottas en sväng mellan 11 och 12 eftersom jag inte börjar fören klockan 1315. Har gjort matlåda nu på morgonen och tryckt ner frukost i strupen. Min mage och jag sammarbetar inte just nu, men måste ju käka om jag ska orka med dagen så tar det i små portioner med jämna mellanrum. fruktsallad med kesella och en macka med ägg och kalkon och standard: kaffe och saft förstås :)
    Går nog till sig, kände samma igår men jag överlever !


Jag skojar inte då jag säger att jag har träningsvärk i varenda halsmuskel idag. Sternocleidomastiodeus, scalenerna, levator scapula och trapetzius. Gick hårt åt nacken igår på brottningen, men med linement och en rejäl uppvärmning idag kommer det nog kännas bättre .
    Bänkpressade och körde discopass med grabbarna igår kväll, ökade i bänkpress. med 2,5kg:P
 
Adam jag vågar nästan inte säga vad jag tar  i bänkpress, återkommer när jag jobbat upp det lite ;)


Nej kanske man ska ta tag i en uppgift till på hemtentan innan det är dags att cykla bort och rulla lite.. :S




 



SChlager



Fredag blev helt galet bra! Maten klaffade, folket var vackert uppklädda, musiken var bra, maten var god, tiden gick alldeles för fort!
    Eftersom alla var så peppade när de stängde valde vi att avsluta kvällen hos Nina med en massa surr och en hel del skvallrande.. Hände en hel del, jag skulle vilja våga påstå att Love was in the air..
    Tusen tack till alla som hjälpte till att organisera och för alla er som kom och förgyllde min och många andras kväll.


Igår var det lite tungt i huvudet och mestadelen utav dagen spenderades hos kajjan med roos och en snabb visit utav Kinna. Lunch bjöd kajjan på, men jag var mera inne på chipsen där även om maten kittlade dödsskönt i kistan. Kvällen spenderades sedan hos Staffan med Sven och Gurra. Blevköpt mat och massor utav mumsigt snacks till melodifestivalen. Som som vanligt bara får mig att till viss del skratta högt :P
   Nu är det även slutätet med pencillin och förhoppningsvis har jag eliminerat alla bakterier nu, kanske man kan få tillbaka lite normal-magoch tarm balans efter en vecka i sjätte månaden.


Rosen sa även en väldigt fin grej igår när vi cyklade hem:
 
Jag blir så inspirerad utav idrottsmän och skulle vilja vara
lika målinriktade som dem, men jag tycker att du är en ännu bättre Idol.

   Kanske inte helt ordagrant men nästintill . Mega-mys-kött Rosen :) 









Sittnings-dags


GISSA VAD!!!!!!????????????? Igår MARKLYFTE JAG 100kg!!!!!!!!!




Imorse var jag uppe med tuppen, vilket är 05.20. Drog en kaffe m mjölk och en banan och en avokado och efter det tog jag väskan och for mot Nautlius och lite morgon-rullning. Där mötte jag Erik i dörren, men inga fler :O Vi stod och surrade ett tag men vid kvart över inser vi att det inte kommer någon som vill låsa upp så vi skiljdes åt, utan någon träning :( Tråkit för jag var taggad, vaknade nämligen med tanken på en Body-tidning på näthinnan och kände hur musklerna vaknade till liv ;)  Men ack nej, blir nog vila idag eftersom det är full planering för dagen, spexet skall det fixas med och sittning ska det bli med tillhörande fix.
    Dock hann jag med att tvätta redan nu på morgonen eftersom det var tomt i tvättstugan när jag kom hem halv sju så jag åt musli och gick ner med min bok "Snömannen" och tvättade . Kom nyss upp igen till lägenheten och är inne på frukost nr tre och kaffekopp nummer sex :)

Jag väntar på att de ska ringa om datorn idag med. Den skulle vara klar igår, men backupen tog tydligen längre tid än vad de trodde så förmodligen blir den klar idag.  Hoppas de ringer snart, innan jag blir rastlös och hittar på något annat.



Vi ses i vimmlet på GH ikväll kanske?





Fel-Balans/Homoestas




IDAG GJORDE JAG MILEN PÅ 50 MIN! de ni ;D



IKväll hade Matilda dragit ihop ett gäng med folk till sin nya lya för ett mini-kalas. Kändes väldigt trevligt och jag for dit med glatt humör.´Jag hade ätit en rejäl middag innan och tänkte att utgång kan jag nog gå med på, även om jag tänkte att det skulle bli en lugn kväll. Men när alla börjar röra på sig för utgång har jag slagits utav en hungerattack, och tröttnad som hette duga. Sådär obehagligt hungrig och energilåg.. Så istället för att följa med ALLA andra for jag hem med Kajjans vinflaska och åt middag + efterrätt: IGEN


Jag har inte riktigt koll på hur mycket jag måste äta på dagen för att väga upp mitt nya tränings-upplägg för samma visa var det igår- hungrig som en tok vid tio tiden.
    Blir till att kolla över mina vanor och slänga in ett till extra-mål mat någon gång mitt på dagen för att äta en rejäl middag två gånger gör mig så pigg då jag egentligen borde ligga med huvudet på kudden. Den piggheten skulle jag ha haft nu, på Snärkes om jag planerat lite bättre.. Men nu vet jag vad som gäller inför fredag , ladda med massor av mat och se till att SPRUDLA utav energi!



Nej diska upp i köket och läsa lite Snömannen? Kan bli nått som kinna skulle sagt .  God Natt!

 





Veckostart



Måndag igen och idag står det seminarium, datorinlämning och träning på schemat.
Tog mig en välförtjänt vilodag igår och tog en sväng bort till gränby C för att sukta efter lite kläder umgicks med simon. Men idag är jag fit for fight igen och det är nog benpass som står på schemat eftersom det var vad som hade gällt igår om kroppen hade tillåtit.
    Men först och främst skola som sagt.



Sitter med min gröt och lyssnar på musik, mm varit vaken ett tag och fixat med mitt album. Det är klart, eller ja i alla fall har jag använt alla bilder som jag framkallat. Frågan är vilken era i livet jag ska föreviga nu i albumet.. Donken-tiden kanske? Mycket sena nätter, tidiga mornar, arga gäster, glada gäster och kämparglöd.. Och festande förstås. Och att jag lärde känna Sofia förstås, men också många andra härliga personligheter!
Och alla hästarna borde få sig några sidor.. hm...


Nej hög tid att äta upp och bege sig mot staden och psykologicentrum!