Vad händer? TRASIGT!
Vad är det med mig och cyklar? Har jag gjort den stora cykelguden något ont?
    Idag när jag cyklade hem från skolan strejakde helt plötsligt min cykel. Detta resulterade i att en annan tjej körde in i mig eftersom det rätt och slätt tog tvärstopp när jag skulle bromsa inför ett övergångsställe. När jag kollade bak ser jag att bakdäcket håller på att lossna från sitt fäste, eller i alla fall något åt det hållet, så att bromsen hade slagit till helt. LIVSFARLIGT
   Så nu står jag här utan cykel, utan telefon som går att ringa med . Och jag som trodde att det här skulle bli en billig månad utan ONÖDIGA utgifter.
Tji vad var jag fick.Så i protest tänker jag gå och köra ett pass på friskis efter maten! Och uppvärmningen får väl bli en joggintur dit eftersom jag INTE HAR EN FUNGERANDE cykel....

Adjöss!

Trasig telefon!

Något galet har hänt med min telefon vilket gör att mikrofonen inte fungerar varför det inte hörs något om du tänkt ringa mig.
   Så inget ringa, bara mess !


Ojoj idag har jag varit dunder-effektiv.
Skola till halv tre, hem, Handla, tvätta storstäda lägenhet, laga mat och till sist PLUGGA.
Har inte ens haft tid att träna nu i eftermiddag. Dock har jag ganska ont i armen efter vaccineringen igår mot Polio och Hepatit B så kanske är bäst att vila muskelaturen lite :)
    Bättre att plugga Muskler än att träna dem idag alltså ! ADJÖSS! 


En hel HELG

Vad ska jag börja någonstans? I fredags tog jag farväl utav en bekant Iranier och vi tog en liten promenix i området. efter det gick jag och många klassmates tillsammans ut på en nation och käkade och drack vin. Och jag drack mest vin utav alla, blev mest full och hade sjukt roligt åt allt. Dock finns det någr mindre luckor över kvällen men jag verkar mest ha pratat om allt med alla hela tiden. Jag hade väldigt roligt i alla fall :)
På lördagen så var det bakisvarning gärent men det gick till sig under dagen. Tillsammans med Kinna, staffan och sven körde vi en pluggsväng på skolan och efter det lagade vi god pizza hos Sven och drack vin. Några utav Svens korridor-vänner hade också lite party så jag fick träffa en massa nytt folk, teknologer mest.
    Efter det drog vi ner på Norrlands och jag och Kinna dansade gärnet fram tills Kajan slöt upp oss. Vi andades någon minut och efter det ägde jag och Kajan dansgolvet låångt in på småtimmarna ;D
Idag har jag bara varit allmänt seg men fått ganska mkt plugg-timmar avklarade eftersom Kinna var duktig och drog ihop oss för att tillbringa eftermiddagen på skolan med anatomiböckerna. Så nu har jag ätit god söndagsmiddag + efterrätt och funderarpå om jag ska gå till friskis och köra ett gym-pass nu när jag börjar känna mig lite piggare .. Tror faktiskt starkt på det vid närmare eftertanke .
So Long! 


Blodpudding

Blodpudding i mitt hjärta alltså! Finns det över huvud taget något som kan slå den måltiden? Det är så gott att jag inte finner ord tillhur mumsigt jag faktiskt anser att det är :)Idag  har varit en slapp dag med skola då vi palperat rumpor och muskler, mat, paket, gymmet+plugg, äta mat igen och sedan plugga lite halvt innan datorn kom och tog över nu innan det är dags att sova.
    Börjar känna att jag längtar efter sommaren nu, då det är vantar och halsduk på varje dag till skolan. Okej halsduka kanske är overKILL men jag vill inte frysa . 
   

Räcker med att jag känner mig lite smått snuvig just för tillfället och jag har ingen lust att utvecka något värre. Vill kunna börja rulla runt på en matta igen  med massor av energi och lust :D

Nej läsa igenom respiration innan nattens infall kanske?
MVH Sophia

HURRA


Hals-ont = vilo/pluggdag

Idag har halsen inte alls varit på min sida. Vaknade imorse utav att den kändes ond och svullen men lite varm dryck (dvs kaffe) fick det att kännas snäppet bättre för stunden men fick dra mig så långt att det till och med blev en ibumetin för att inte känna mig alltför hängig.
    Började en ny Kurs idag: Normal motorik och sjukgymnastik, väldigt spännande kurs tror jag de kommer att bli :)  Har mycket med rörelse att göra och olika sätt att bedöma rörelse och klura ut vad som är normal och inte.
Har till och med sträckt mig så långt att jag HELT tar vilodag idag, och det har gjort gott på pluggfronten men också för kroppen tror jag. Körde hårt igår och avslutade med att gymma med Staffan och Sven då de lärde mig grunden i marklyft. Så även om det inte kändes så mkt i ryggen just då kan jag lova att min svank känner av  lyften nu :) Lyfte lite till en början men ökade succesivt efter varje nytt set och kom upp i rejäl vikt mot slutet. Men More to come säger jag bara ;D
Så ikväll har jag alltså legat utsalgen på min matta med anatomiboken, stenciler, häften, funlight, kaffe och popcorn. Samt en drös med tända ljus. Mysfaktor på den sessionen ! Nej om man skulle ta och lägga sig och se ett avsnitt utav mannen under trappan? Tror skarpt på det!
MVH sophia


pluggis Här pluggas det anatomi på HÖG nivå.
Aktivitetsdagen no 1

Idag har jag:

Köpt cykleslang
Bjudigt Sven på kaffe och slangbyte
Tränat
Pluggat
Varit i Sthlm på middag
Hälsat på hos Robban

Snacka om en effektiv dag ! Och det är så underbart att känna att jag har saker att göra om dagarna och slipper sitta hemma och stirra i väggen.
    Solen har skinit idag och värmen har varit varm och skön varför jag kunde sitta på filten ute på gräsamattan och plugga vilket gjorde hela grejen med att studera snäppet bättre :) 

Dagens outfit idag inför middag med Ida, Helena, Hanna, Emelie och Tova. Riktigt uppkläddför storstaden och redo att erövra världen.
Vi åt ThaiBuffe på en mysig restaurang och delade en pava vin. MUMS!
Helena var ganska nervös inför resan som de imorgon gör emot andra breddgrader, närmare bestämt Nya Zeeland. Och Hanna är lika strålande som vanligt!
Emelie var supersnygg i sitt dundertuffa hårband, och Tova försökte hänga med i svängarna när Lillerud kom på tal. ( Idas vän)
Och Ida, ja hon är ju alltid glad och sprallig så även idag!


Var en väldigt trevlig kväll med God mat och dryck samt att jag fick chansen att se dem en sista gång innan de lämnar svensk mark i minst 6 månader. Tyvärr ingen Scott eller Anna men de har jag ju faktiskt sett en sväng i sommar så det får vällan gå för det, den här gången.
Nej dags att sova lite tror jag, adjöss!
 


Morgonstund HAR guld

Klev upp tidigt idag med och det är bara så underbart att komma ut och det kommer rök ur munnen när man inser att man faktiskt klätt sig för att klara den kyliga och råa morgonluften. Och att sedan ta vara på morgonens tidiga timmar gör mig både piggare/Gladare/och mera motiverad till att ta vara på dagen.

Idag har vi pluggat gärnet på benets skelettdelar, bland annat femur och coxaes olika skelett-delar men även fibulia och tibia. Trots att det är sjukligt svårt och jobbigt att plugga in så är det så himla roligt. Kanske låter skumt men det känns inte helt omöjligt att faktiskt lära sig alla dessa delar utav skelett, fästen, muskler senor etc.
    Lite i taget och med hjälp utav mina Prima kamrater så ska det nog kunna fixas. Bara att nöta som glosor, som sven säger :)

Har idag också fått mina böcker så att jag nu också kan läsa i en egen bok istället för att snika på alla andras. Känns ganska bra att kunna läsa hemma med och inte bara i skolan. även om jag just nu inte alls tänkte öppna någon bok förens ikväll så jag och sven tänkte ta en rajd igenom skelettet igen och eventuellt lite muskler.

Anatomi Plugg it is ! för de som inte förstått vad jag jiddrat om :)Idag har jag också varit och storhandlat så att jag inte ska behöva småhandla på minst fyra dagar. så lovade mig själv idag att det neda jag på min höjd får handla inom dessa fyra-fem dagar är mjölk och ev keso men INGET merA. Har småhandlat gärnet den senaste tiden så dags nu att börja bli lite seriös att bara handla det allra mest nödvändiga. Måste börja tänka på ekonomin från och med nu. Slut på nollning, nu är det allvar !Nu: inget mera dator!


Natt-Blogg

Idag var jag duktigt och skulle gå och lägga mig i tid, men Tji fick jag!
Att jag varit vaken till tolv de senaste nätterna sätter direkt sina spår i min vane-maskin till kropp så här sitter jag nu.
    Vid tio stängde jag dörren och kröp ner under täcket med värmekudden på mina onda sternocleidomastoideus för att plugga lite till och därefter läsa lite innan jag tänkte lämna över till John blund.
    Men efter att ha vridit på mig till tolv så gick jag istället upp och har nu gjort mig en banan och kalkonmacka samt ätiit 2 nektariner eftersom magen började kurra i samma ögonblick som jag gav upp sovar-försöken.


Så nu sitter jag här, helt alena och undrar vilka bloggar som jag INTE läst idag som kan intressera moi..
Kanske lite  klippa och klistra i klippboken min? Eller är det så illa att jag kanske ska slå på något från mina nya Tv-källa, svtplay.se?


SOV GOTT!


uppstigning 0530

Gårdags-kvällen blev uppstyrd utav Sven, tur det eftersom jag satt ensam ful och hade dundertråkigt. En fika med kanellängd och kaffe och ett DJUPT samtal om varför vi skulle bli sjukgymnaster. Och asgrav framför Youtube ;)
Efter det cyklade vi till till Robbeli-Bobban och joinade resten av gänget. Slutade med poker då jag förstås åkte ur först.


I morse tog jag mig i kragen och klev upp vääldigt tidigt för att göra något så roligt att jag inte kan skriva om det här. Dock har det gett mig lite efterkänningar men så roligt som det var så var det värt det och det kommer bli fler tidiga mornar det vill jag lova!
    Nu sitter jag och  äter min andra frukost: 
                        Ägg-mackor och frukt med funlight = GOTT!
Idag börjar jag klockan ett men funderar på om jag ska åka lite tidigare och fixa med lite saker på stan.. eller om jag lägger mig för att slumra in en sväng.. Oklart än, men det ger sig tids nog.
Mitt fotoalbum går det framåt med och har bara Balen och Studenten korten kvar. Och jag blir så glad varje gång jag bläddrar i det. Tack Anna för din inspiration !


 det här är en av favoriterna i albumet :)


Lunch-Dags !


Varit på gymmet, och nu dags för kyckling !


och efter det gott med kaffe :)


Bakis-dag

Bra början, taskigt mellanläge, mysig eftermiddag och God kväll


Det är en bra sammanfattning på dagen idag. Vaknade på rätt sida men ett hårt knytnävsslag slog i magen vid tio tiden vilket ledde till tårar av blod, men tog mig samman och kom igen.

Kinna våran alldeles ultimata fixare drog ihop ett gäng och tillsammans tog vi en fika på en nation för att sedan gå en sväng i staden och titta på all sorts Kultur då det är KulturNatt i staden heela helgen. efter det tog vi cyklarna till Sven och såg några avsnitt av TruBlood innan vi for till Ica och handla lite mat till en TacoKväll som vi tillbringade hemma hos Kinna. Även någon påse popcorn och chips for ner till efterätt, och det kändes som en helt lagom dag. Vi drog en film och efter det begav jag mig hemåt genom ett vått Kulturellt Uppsala .

Det gör ont
Men går ändå
Det svider och blöder
Men jag torkar med handflatan
Och kommer igen

 


lördags-morgon

Jag är verkligen ett vanedjur i dess rätt miljö. När jag stigit upp i tid på morgonen under en längre period så slutar jag inte med det bara för att jag har helg. Nej istället vaknar man och stiger upp och tar en kopp kaffe och ett glas saft . Men kände dock att man nog inte ska vara alltför ambitiös på en lördag så kröp ner i sängen igen med ElComputer. Funderar på om det kanske är dags för ytterligare ett avsnitt av mitt nya "en gång i veckan nöje"..?


TruBlod !


_________________________________________________________Igår var det Nollesittningen med de andra sjukgymnasterna på utbildningen. Alla var fint uppklädda och grabbarna hade tagit fram kavajen och fin-skorna . Mycket speciell atmosfär. Elegant är nog ordet  för det. 
   
    Middagen bestod utav kycklingklubbor, klyftpotatis med sås och sallad. Gott var det men lite knepigt att käka kycklingklubbor med händerna på fin-middag :s
    Till efterrätt var det en stor kladdkaka med grädde, och ljuvligt var bara förnamnet då jag inte ätit något sådan på Många veckor! Sedan Bayli's till kaffet, inte att förglömma. Mums


Dock kände jag mig inte helt hundra och efter nog övervägande och en sväng till Norrlands insåg jag att man kropp skrek efter att få åka hem, så jag lydde mina inre signaler och tog mig hem ensam, för att snabbt smyga in i lägenheten utan att väcka Charlotte alltför mycket. 
    För övrigt tror jag det är ganska stark inavel på vårat program, men det kanske hör till Studentlivet

Måste appropå studentlivet berätta att jag nu också tagit mina första HögskolePoäng då jag klarat första Kursen:
Proffesion, Kunskap och Lärande 

Duktigt!


Överslagshandlingar
Det här fenomenet känner jag så väl igen. Det är något som är så typiskt mig. När jag vet att det finns plugga att ta tag i hittade jag helt plötsligt mitt påbörjade fotoalbum och började klistar och klippa lite innan jag kom att jag ju skulle olja in kedjan..


och efter det när jag kom in igen så såg jag att plattorna såg förj*vliga ut och började göra ren dem och spisen när jag ändå var igång. och efter det blev det en dans till en bra låt innan jag till slut fick ro att lägga mig på golvet med häftet. Nu, 30 minuter senare tänkte jag att jag nog måste skriva ner detta fenomen innan jag tar en snabb sväng ut i solen.


Tur att jag bokat möte med några så att jag verkligen går igenom artikeln ordentligt med andra än bara mig själv eftersom jag anser att artikeln är fulländad.. ;)


___________________________________________________________________Träffade ju som sagt Sofia igår :) Verkar som om hon har det lika bra som en annan och jag kanske ska nämna att hon också såg strålande ut ! (som vanligt)
Nej hög tid för att läsa igenom artikeln en gång till, men efter det promenad eller i alla fall något annat ;P

Vin-kväll/dans

Igår var det en sorglig dag.. Jag fick punktering på cykeln IGEN! Helt plötsligt påväg till gymmet hörde jag ett dovt pysande.. som var resultatet av ett helt platt famdäck :( Jag kan inte förstå vad jag gör när jag cyklar, men tydligt att något jag gör inte är helt rätt. Eller så kommer vi bara inte överens jag och min cykel.Fast kvällen blev bättre då jag och Charlotte (min sambo) tog bussen till Kinna och hennes nya boende för att dricka lite vin, bli lite mera lättfotade och därefter ta en sväng ner på Snärkes Nation för att erövra dansgolvet.
Blev en väldigt lagom och trevlig kväll med gott sällskap, en massa Hip/Hop // 90-tals dunk. Jag och Lauri rockade tills svettpärlorna skvätte vill jag lova :)Idag blir det projekt fixa cykel, ta en sväng till gymmet samt en tur till storstdaden Sthlm för att ta en dejt med en av mina största fan och favoriter Sofia .På återseende 

Uppsala

Nu var det verkligen dags att ta tag i bloggandet igen känner jag. (eller så hade jag bara en anledning till att sätta mig idag)

Min kaffekanna har spruckit och läcker gärnet!!!! fast man kan göra två koppar utan större översvämmning men det är ju bara att inse, jag kommer behöva köpa en ny kaffe bryggare.. eller om jag lyckas googla fram kannan och beställa bara den..

Livet rullar på här i Uppsala med en massa aktiviteter på kvällarna och skola på dagarna. Har börjat träna på allvar och jag har ett mål med träningen vilket känns väldigt viktigt och roligt. Det driver mig varje dag både psykiskt och fysiskt och är ett bra verktyg i vardagen för att inte tappa några kilon eller något annat dumt .

Igår var det film och likaså i söndags med vänner, men ikväll blir det vin minsann :)

På återseende !

Sophia Sjukgymnastutb. 2009-2012