God kväll


Sometimes I hurt You so bad but it's not my intension
I hope You can live with it, and that it won't drive You to insanity Det här med ashtanga-Yoga är verkligen min grej och jag älskar det. Och något som just nu också är min grej är havredrinkar med blåbär. De är galet mumsiga och jag tror att jag snart färvandlas till en havremoppe även jag. Likt de hästar jag rider alltså .        
                                                           
Igår fick Mattias se min superHulken dress och han fick sig allt ett gott skartt vill jag lova! Gröna plysch braller med grön tröja  och så mina vita moonboots på det, javisst en riktig pudding var jag fast han skakade mest av allt på huvudet och undrade mellan skrattsalovorna hur jag kunde klä mig så konstigt som jag alltid gjorde. För att jag är bekväm i sånt som är lite konstigt fick mitt svar bli.

I torsdags gjorde jag, Åsa och Farasi en tripp till Glada Huddik. Dock tror jag inte Farasi gillade det lika mycket då han blev av med båda kulorna och är numera en valack, men tror det kommer göra honom gott. Dock var han ganska skakad av resan så när han kom fram trodde veterinären att han hade korsförlamning eftersom han var stenhård i varenda muskel, men det var som tur var bara en reaktion på resan. Inte en så erfaren häst när det kommer till resande, men kanske kan bli.

__________________________________________


Inatt drömde jag om vi sex. Jag drömde att vi var på Mässvik och det var sommar och varmt. Anna sprang på en smal stig ner mot vattnet och Ida var sist ut från huset som alltid för "hon skulle bara". Helene Sofia och Helena satt och solade sig på en klippa och jag försökte få igång en bra glöd att grilla på. När jag vakande kände jag bara tomhet när verkligeheten slog mig som en knuten näve i magen. Fast ju längre dagen har lidit så har jag förslkt att se tillbaka på ljuspunkterna och minnas allt roligt vi haft tillsammans istället för att vara dyster.Kryssningen

Då var vi hemma igen efter en helg på Siljas båt Senerad. Vi var sammanlagt sju pers, Sara, Per, Niklas, Angelica, Andrew, Viktor och jag. Har varit en helg med långa bussresor, trånga hytter, massor av goda drycker och massor av god mat. Jag har haft en trevlig helg men man känner just nu att min hals håller på att strejka. Blev ju naturligtvis dansgolvet myket förmin del och då ska man ju alltid sjunga med alldeles för högt vilket resulterar i en lite krasslig röst, men jag kan bara säga att min syster har det nog värre ;)

         


       


_________________________________________________________________________________


Den här veckan är det stängning som gäller för mig och på torsdag ska vi till Hudik för att kastrera Farasi. Blir en vecka med upptempo, så får hoppas på att inte någon förkylning brinner lös om jag ska orka med . Ledig på fredag och därefter öppnings helg :/ men bara att hålla god min!

kryssning

Imorgon bär det av mot  Stockholm och värtahamnen för en kryssning till Helsinki Finland. Min julklapp till Viktor blev en kryssning tillsammans med syster och några av hennes vänner så totalt är vi åtta stycken som åker iväg på en 40 h lång kryssning som förhoppningsvis kommer innehålla lite av det mesta. Jag får bara inte glömma att packa ner Ibumetinen om huvudvärken som så ofta gör sig bekant efter några glas vin innfinner sig .


Jag har börjat med lite knasiga vanor igen, men för vissa är det inget nytt att jag älskar knepiga kombinationer när det kommer till föda. Just nu är det havregryn blandat med solroskärnor lite socker och mjölk samt riskakor med olivolja och salladskrydda som gäller. Det är så fruktansvärt gott så ni kan aldrig ens tänka er ! Havregrynen har varit mitt frukost tillbehör i cirka en vecka nu, och riskakorna kom till igår, men måste snart köpa ett nytt paket då det redan börjat sina. GOTT!


Jessica har åkt tillbaka till Götet och jag och ellertz har lovat varandra att vi ska ta och tillbringa mera tid tillsammans innan han förhoppningsvis hittar sig ett jobb och far till Sthlm. Vad mera har vi på tapeten då tro? Jo jag har blivit tillfrågad om att bli "befodrad" eller vad vi nu ska kalla det på Donken. Eller jag har fått möjligheten att utbilda mig till handledare och har lovat att tänka på saken men ju mera jag själv tänker ju sälvklarare blir det att de är något jag bör göra. Det kommer hålla mig sysselsatt då jag måste plugga lite till det då man ska göra något slags prov för att bli degraderad vilket tror jag är nyttig utmaning för hjärnan. Om jag känner mig själv så kommer det att göra mig gott att använda huvudet lite extra igen och se om jag fortfarande har samma studiemotivation och teknik kvar som i högstadiet och gymnasiet. Men tåls att tänka över en gång till och diskuteras med min sambo.


Vad ska det bliav den här dagen då tro? Börjar jobba halv fem och funderar på att ta fram dammsugaren en snabbis och därefter ge mig ut en stund i det soliga vädret innan jobbet. Är en strålande dag för en joggingtur vill jag lova :)Såhär tomt är vårat kylskåp då jag inte handlat ordentligt sedan julenOch såhär trött brukar jag ibland vara efter stallet

Nattliga andar

Stängningshelg avklarad och tacka för det!
   I lördags kom det totalt sju bussar med folk som var hungriga och det verkade aldrig som om det ville ta slut på folk! Ramlade in mera och mera hela tiden men jag tycker nog att vi hanterade det bra.
    Igår blev det sen hemgång då det tog låång tid för segaste Mattias aldrig tycktes bli klar med köket. Var hemma vid två och då tog jag och gottade mig med en rejäl bit av min egen sockerkaka som jag toppat med blåbär och hallon men också några kex med ost på innan jag borstade tänderna och hoppade till sängs. Dock blev det en underlig natt för jag tycktes aldrig få någon ro i kroppen. Det blåste kraftigt ute vilket gjorde att det konstant mullrade utanför fönstret , men det mest mystiska var att jag hade en otrolig ångest hela natten och hjärtat bankade hårt i bröstet på mig. Jag somnade endast korta frekvenser för att åter igen vakna svettig och nervös. Vid fem var jag övertygad om att någon i min närhet måste ha dött eller att dommedagen var här. När Viktor sedan klev upp för att fara till jobbet tänkte jag att det var lika bra att följa med och åka ut till Brightan.
   
Eftersom jag inte sovit men ändå varit så uppjagad under natten var jag galet pigg vilket resulterade i att jag ryckte manen och borstade lite extra på Brightan. När jag sedan begav mig ut för en ridtur lockade jag med mig Ellertz hem till Jessica, så när jag var klar i stallet for jag och bytte om och hämtade Ellertz för att därefter tillsammans fara till Jessica för en låång fikaPaus. Var nostalgi på hög nivå och väldigt trevligt. Nästan som den gamla goda tiden, fast då drack man inte kaffe, mest cola men samma lika, eller?
     

Ledig dag

Idag var jag uppe med alla åtta till femmare och for till Sörfors och det nya stallet där Brightan numera är bosatt. Närmare bestämt Näsets Ridskola. Blev en tur i snövirvel eftersom snön började falla lagom till att jag sadlat klart och begav mig ut på upptäcksfärd. Hittade en bra stig som var uppplogad och klar att använda. Men vi var inte ensamma i skogen vill jag lova utan vi hade sällskap av sex små rådjur med som Brightan inte alls var särskilt förtjust i, men skulle tro att hon vänjer sig vid dem tids nog .


Igår var jag med Jessica och vi var på Hööks och köpte ett litet schabrak till Rolle, så att vi skonar sadeln från lite damm och skit i alla fall. Därefter skrittade vi runt lite på han, men mina fingrar blev så frusna så jag tror det blev en tur på max 10 minuter innan vi gick in i stallet igen för att se på vilket humö Farasi var. Men han ville mest fäkta med alla ben han hade och bita i det mesta så fick bli att gå in och fika istället vilket mina frusna fingrar och tår tackade för :)


Idag har jag tvättat en massa grejer och städat bort julen från lägenheten. Nya gardiner och nya dukar på sina håll samt nya sängkläder vilket är det underbaraste som finns, VERKLIGEN!
Ska snart ta och bege mig ner i torkrummet igen för att se om tvätten vill torka, därefter ska jag nog ta och byta till lite Yoga-kläder och bege mig på lite sinnes-avslappning och fokusera enbart på mig själv och min kropp .


HEJ HOPP!

nyårs-uppdatering

Jättelänge sen jag skrev men har varit bortrest och flängt runt så skyller på det .
Har ju som bekant varit i ÅkersStyckeBruk hemma hos Helena och firat nyår med Anna, Helene, Hanna, Adam, Emelie samt Elin. Var en trevlig vistelse där och det blev en bra start på det nya året tillsammans med vänner jag gillar som allra mest. Fast det saknades förstås två puddingar nämligen Ida och Scott som befinner sig ute i Europa, men de ringde och berättade att de levde oc.h så önskade de Gott nytt år vilket var mäkta uppskattat. Var vääldigt länge sen jag hörde Scottans och Idas röst.. Man blir alltid ledsen när man ska fara ifrån alla, men det har också givit lite ny livskraft och nya insikter, vilket jag alltid tycks få tillsammans med dessa kloka människor. Jag tackar Helena för att vi kunda vara hos Henne och Hanna som varit med att organisera det hela. Underbart bra initiativ !

___________________________________________________________________

Idag har jag varit och gjort ett av de största inköpen någonsin, eller ja inköp och inköp jag har köpt en soffa men den levereras inte fören om två månader! Men den är underbar och den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge sägs det, så bara att bita ihop och vänta in den. Så om två månader och några dagar lovar jag att bjuda in till myskväll hos oss i en ny soffa och med ett nytt hemmaBio-System .
Jag har även inhandlat nya gröna mjukisar i plysch-material och en mjuk grön munkjacka på VeroModa idag som jag för tillfället sitter och myser in mig i. De är underbara och jag älskar att de är så himlans gröna !


__________________________________________________________________