Hästeri-Hästera

Okej okej, jag kanske inte läste reglerna så noga innan jag gjorde utmaningen så bäst att komma med rättelse innan ni far i taket allihopa :

Namn: Sandro
Ord på 4 bokstäver: Snön

_____________________________________________________


Idag har jag ridit på Farasi alldeles själv igen, och vi tog några trav-steg idag. Inte många så kanske inget at h'nga i granen än, men snart så ;) Han har byggt otorligt mycket muskler utav att trava runt i djupsnön med Rolle i hasorna så han kommer bli en ståtlig herre tror jag minsann. Om några veckor ska vi löshoppa för första gången och se hur han beter sig på Kungsnäs det blir spännande .
    Träffade även Jokers ägare idag som sa att jag fick komma och provrida lite för gamla tider skull om jag ville, och gissa hur gald jag blev av att höra det ! Joker är ju My-Man som lärt mig det mesta jag kan. Allt från skolorna till vad form egentligen innebär. Och hur man rider dressyrprogram :)


I helgen blir det party av och en massa födelsedagsfirande här hos oss, så vi ses i helgens vimmel  !


UTmanad av Sandra

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Sophia
2. Ett ord på fyra bokstäver: socker
3. Flicknamn: Sara
 4. Pojknamn: Sverker
 5. Yrke: Servitris 
 6. Färg: Snö-vit
7. Klädesplagg: Sjömans-kavaj
8. Mat:Sylta
 9. Sak i badrummet: Schampoo
10. Plats/stad: Stallet
11. En orsak att vara sen: Sex
12. Något man skriker: Seriöst!
 13. Film: Superstar
14. Något man dricker: Savingon
15. Band: Sahara Hotnights
16. Djur: Salamander
17. Gatunamn: Södra Järnvägsgatan
18. Bil: Saturn
 19. Sång: Song's for Anna



Jag utmanar: Anna, Helene, Nisse och Sofia

Underbara

Helgen är över och arbetsveckan igång igen, och trots att jag jobbat hela helgen kändes det att det varit helg. Det har varit en mys-helg med soff-byte på fredagen, umgänge på fredags -kvällen med bekanta samt godis och film på lördagkvällen och Spinning avslutad med en God middag och tända ljus på söndagen. Helt fulländat! (Och fullspäckad)
   
    Ni ska se den nya soffan alltså, jag säger bara WOW! Den är stor och bekväm och jag bara älskar den HUR MYCKET SOM HELST! Hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så bra som det blev :) Har inte knäppt några kort än, men måste kika på lite kuddar till den . Viktor röstar på röda och jag håller med så röda får det bli, ska bara hitta några fina så ska ni få se.

    Tog en fika med Therese i fredags och det var verkligen höjdpunkten på fredagen. Vi har inte setts på väldigt länge och hon hade både hunnit med att skaffa körkort och pojkvän. Ska se till att vi träffas mer, för ingen är så rolig att pröva kläder med som henne. Man är snygg i allt för att hålla mig kortfattad .

    Idag är det jobb och Yoga som väntar och jag har just ätit frukost och är just inne på min andra kopp kaffe med skummad mjölk. En tallrik med Jordgubbar & Hallon och delikatessmackor med ost och tomat . Mums säger jag bara ! Nu hög tid att se vädret för veckan , för nyhetsmorgon är ett mycket bra program ! 

jippie



Solen skiner och igår fick jag ett sms från Mio som sa att min nya soffa har kommit :D Så på fredag ska vi hämta den och förhoppningsvis är det inte så avancerat att skruva ihop den så att vi kan börja sitta in den redan på fredag kväll.
    Vardagsrummet börjar nu bli mer och mer komplett, dock så har jag ju en önskan om en bokhylla på min födelsedag, eller i alla fall ett presentkort på någon bra affär så att det blir lite mindre chockat för plånkan . Och när vi endå är inne på Presenter så kom jag på saker jag önskar mig inför mitt stundande 20-års kalas. Okej det är typ 2 månader kvar, men om jag inte skriver ner det nu kanske jag glömt det och att inte veta något bra att säga när folk undrar vad man önskar sig är det värsta jag vet. Bättre att säga något än inget alls, så kan man i alla fall få en hint om vad födelsedags-människan önskar sig.


Önskelista

Bokylla till vardagsrum

Överkast till sängen

Nya Nike-joggingskor

Andra boken i Twilight-serien



(www.mio.se) Fast min är svart

Ett snöigt men soligt Sundsvall


Sundsvall en solig dag



   




ledig helg

Åh jag älskar verkligen lediga helger, då man kan göra vad man vill och man inte har några tider att passa. Och man slipper att vara andra männsikor till lags! Samt att man kan ligga i sängen hela orgonen och när man känner för det går man upp och äter en rejäl och god frukost. Jag älskar att inte behöva stressa eller ha några som helst MÅSTEN.


I fredags var jag hos Sara och Chrille . Med mig var också Sofia som är min bästa danspolare ever. Tyvärr jobbade hon på lördagen så fick avsluta kvällen något tidigare än oss andra, men vi fick svänga runt till några klassiker i alla fall :)
    Träffade nytt folk och det var en överlag trevlig kväll. Bilder finns på facebook för er som känner sig träffade .


I lördags blev det en tur till Birsta där jag hittade världens tuffaste tröja på Gina som fick bli partyplagget för kvällen då jag och Nisse begav oss ut till Bredsand till hans gamla neighbourhood. (med restriktion för dåligt stavning)
Det blev även det en lyckad kväll där jag fick träffa på och lära känna en massa ny  människor. Trevligt var det, även pm jag har drukit bättre lakritsshottar i mina dagar ;)


Söndagen var inte till för att ligga utslagen och bakis på, utan istället begav jag mig till Kolsta och red på Farasi några varv, helt utan att Åsa höll i. Vi försökte även löshoppa men Farasi är för smart för oss, så med ett enkelt nosputt hade han rivit ner bommen och promenerat över den i lugnan ro. Därimot gillade liten Rolle det där med hoppning.
    Därefter hem och snabbt stppa något enkelt i magen för att sedan jogga ner till Ego där sara och jag tog oss ett Pump-pass. Och det känns än idag kan jag erkänna. Träningsvärk som bara den i ryggen så idag blir  det vila och äta tigerkaka som jag fann i skafferiet samt att tvätta lite innan jobbet .

  


Utmanad av Sandra

Utmaning
En lista!

Namn: Anna, Maria Sophia Nordenö
Född: 1989
längd: 168 cm
Civilstatus: Upptagen
Mannen i ditt liv: Viktor

Hårfärg: Alltid blond
Ögonfärg: gröna
Jobbar som: Restaurangbiträde på McDonalds
Pluggar till: Only God knows ;)
Lyssnar på: P3
Dansar till: Det mesta
Favoritfilm: Superstar!

tatuering: Japp kinestecken 
Piercing: Aldrig
skostorlek: 38

bästa vän: Svår fråga, men jag älskar nog er alla


Jag för denna utmaning vidare till
Helene, Anna, Helena, Nisse, Sofia

Idag



Idag har det varit en strålande dag som började uti Sörfors. Solen sken och det var isande kallt. Men friskt och Brightan var pigg och glad, och jag lika så. Blev en härlig tur i nysnön och det kan jag lova.
    Därefter bar det av mot Kolsta och till pojkarna Farasi och Rolle. Farasi tog sin första runda med mig på ryggen. Ett varv i paddocken och han verkar förstå vad tyglarna är bra för . En Duktig pojke :)  Efter det tog jag och Åsa ut Rolle på en sväng tömkörning i solskenet. Solens strålar hade värmt upp staden och det var faktiskt riktigt behagligt ute. Fast det hindrade inte ifrån att vara skönt att gå in och fika efter allt pysslande i stallet.

    Sen hämtade jag Viktor på jobbet och vi for hem och åt och sen ner till Ego för att ta ett pass Step med Sara och även Agnes. Skönt att skutta runt men jag har såå himlans dålig kroppskoll. Måste bli bättre på att koordinera mina rörelser och hålla armar och ben separata :)

                     


'

   

Rubrik

Igår bakade jag bröd. I tre timmar! Tro mig man kan alltid hitta på saker att göra när det snöar så mycket ute att man nog skulle ta formen av en snögubbe om man är ute i mer än 5 minuter.
    Vaknade vid halv två (jobbar nätterna  i helgen) och kände att en promenad skulle varit helt på sin plats. Dock möttes jag när jag kikade ut genom persiennerna utav snö, snö och åter snö. Samt skymd sikt. Det har varit ett konstant snöfall nu sen i fredags eftermiddag och jag kan inte förstå vart all den här snön kommer ifrån. Men jag ska inte vara negativ, den lyser upp och ger staden en härlig vinterkänsla. Jag ska ge mig ut och ta kort så fort man kan se näven framför sig, kanske imorgon då jag ska hästa runt hela dagen så ska ni få se att jag inte skojar om mängden snö!


Igår tog jag en tripp till Richard och Nova innan jobbet eftersom jag började så sent och inte hade lust med att sitta hemma ensam i lägenheten och bygga upp någon jobbångest. Bättre att göra det med gott sällskap istället. Idag är det sista dagen av stängningshelgen och jag känner att man börjar ju vänja sig vid det här med nätter. Ja, elller helt kommer jag nog aldrig vänja mig då jag inte riktigt kan det här med att vrida och vända dygnet hit och dit men det funkar bättre än i sommras :)


Nu sitter jag med kaffet och funderar över vad jag ska hitta på istället för promenaden. Snart tid att göra något käk innan jobbet, men fram tills dess vet jag inte.. Viktor är försvunnen så känner mig lite ensam ful just, men får se till att hitta på något tidsfördriv.




Spänt

Igår började riktigt bra. Jag var glad och uppåt hela förmiddagen och hela dagen. Roligt att jobba med de jag jobbade med igår. Robert är en riktig glädjespridare och Nisse får en alltid att känna sig viktig och behövd. Eftersom jag jobbade sida vid sida med dem igår kunde det inte vara bättre. 


Tills det rullar in en bil i driven som beställer mat åt två barn och sig själv. Det blir missförstånd och jag kände redan när gästen kommer fram till ettan att det här kommer inte bli trevligt, men sånt händer ju ibland. Jag vet ju att jag strulat med honom när vi pratades vid första gången så han har all rätt att vara lite irriterad. Men när gästen höjer rösten och börjar med att idiotförklara mig känner jag hur jag börjar darra i hela kroppen och jag blir yr. Jag försöker att reda ut missförståndet så gott jag bara kan och sen rullar han vidare till tvåan. (andra luckan) Jag börjar plocka ihop drickorna och Robert kommer och vill veta vad som är felande med killen i bilen, men jag kan inte prata. Då börjar han igen att skrika att jag var en inkompetent idiot som inte fattade någonting och att han betalt 35 kr för mkt. Naturligtvis säger jag att han ska få pengarna tillbaka och går bort till kontoret för att hämta Sara. Och där bara brister det, och jag brister ut i gråt och hulkar så mkt att jag kanppt får någon luft.
    Har aldrig känt mig så rädd och kränkt på samma gång. Helt ofattbart, jag kan fortfarande känna hur det bränner bara jag tänker tillbaka på det. Brukar inte vara den som tar åt mig så mycket, men har heller aldrig hamnat i en situation att jag bara velat gå hem och dra täcket över huvudet.

  
  Men det som inte dödar stärker, och gick och boxades på kvällen och det kändes att det var nyttigt. Behövde skaka av mig all den där negativa energin 


___________________________________

Kvällen blev ett enda stort tröstande av mig själv, vilket resulterade i lakris i mängder. Hormonerna VS Sophia 1-0

Havre-Smart

Jag kan äta en otolig mängd havregryn vill jag lova, och speciellt om jag får rosta den några minuter i ugn och därefter blanda med solroskärnor och mjölk. Det är så gott att jag bara inte kan låta bli att ta en, två, tre extra portioner :) Jag kommer bli som Alfred blev med spenat, övertygad : )


Igår var en konstig dag då livet var mera upp och ner en rakt fram. Började bra men ju längre dagen led ju sämre kände jag mig vilket resulterade i att jag för det mesta blev liggande på soffan fast jag åkte först till Granlo och syädade ur garderoben på kläder och skänkte iväg allting till second hand butiken i Granloholm. Jag hoppas att klädern kommer komma till nytta för andra som de kommit till nytta för mig .


Nu är det snart dags att göra ett ryck och göra mig iordning för jobbet, börjar elva idag. Ikväll är det boxning som gäller och jag dunderlängtar!! Jag hoppas att det bli lika roligt som förra gången. Dock så har jag inte med mig Hanna som är min nyblivna boxar-kompis, men får helt enkelt se till att smygträna lite nu när hon jobbar kväll  : )



(Bild från recepten.se)

Buss-Spanare/Spotter

Jag har kommit på mig själv med att ha funnit en ny sak att göra när jag åker buss. Vissa kanske tycker att när man sitter på en offenlig plats som en buss så ska man blicka ner på sina knän och helst av allt ha en MP3 i örat så att man ser så ointresserad ut som möjligt om alla runt omkring, men jag är av en annan filosofi. Jag älskar att "buss-spotta" som jag döpt mitt nya nöjde till. Det är simpelt men inte kanske så intimt som det låter, utan det går helt enkelt ut på att man spanar in andra människor i bussen och lägger ihop en egen liten historia om vart de kommer ifrån och vart de ska utifrån hur de beter sig under bussresan.
    Här om dagen när jag åkte ner till stan stod det en man med en hel kassa full med kokt pasta, eller nudlar det är lite oklart vad det var. Alltså tänk bara vad mycket jag satt och funderade på vad han skulle med den till! Var ju nere på stan på ett kick eftersom att filosifera gör att man för en stund bara glömmer tid  och rum och man fokuserar bara på just  på det man tänker.
    En annan kille som jag såg hade världens dunder ticks, eller tvångstankar för han hade ryckningar i ansiktet konstant. Men det mystiska var att de såg ut att följa ett mönster och var alltid samma till antalet varför jag misstänker att det kunde vara lite tvångsmässigt.

Tänk vad mycket man kan roa sig med!

___________________________________________________


Klarade igår av handledar provet och nu ska jag bara se till att det kommer någon ny till restaurangen som jag kan utbilda i kassalinjen och sen blir jag verifierad handedare. Dock gjorde jag inte någon större bedrift vad gällande provet vilket retar mig lite. Hade jag bara engagerat mig 10 minuter mera så hade jag kunnat det mesta, men det får jag ta och tänka på nu i efterhand och lära mig nu istället.
    Nu ska jag nog ta och palla mig till granlo. Tänkte kanske, (obs! kanske) ta och städa ur mitt gamla rum hemma hos mamma  och pappa...