Åhh Sopa

Det är ju helt otroligt hur dålig man kan vara på att fixa en punktering.. Igår tog jag tag i min punktering och började mecka med ctkeln för att byta slangen. Jag och Johanna har ju gjort det är tidigare så tänkte att det ska nog gå själv nu. Började med att skruva loss däcket och knövla av ytterdäcket (?) och den gamla slangen. So Far So Good, men sdean uppstod ett problem när ytterdäcket skulle på igen. Eftersom jag ade tillgång till en hel drös verktug så tog jag en mejsel för att liksom benda tillbaka däcket på plats över slangen men gissa vad som händer? Naturligtvis sätter jag mejseln i den nya slangen och återigen ; Jag har punktering ! Okej jag erkänner jag är ingen handyman men jag försökte i alla fall .


Vår balkong är ju också för övrigt helt fulländad. Nu när det finns möbler där ute är det helt ultimat att sitta där en sommarkväll med en kopp te/glas vin och umgås med vänner. Jessica och jag beprovade det här om dagen och det var så himla mysigt! Flera timmar av surr och te jordgubbar och popcorn är rena rama hälsokuren för en trasig själ.
Facket

Idag har jag gått med i facket och har igenom det fått några extra vuxenpoäng och en hemförsäkring. Bra grej det där tror jag minsann. Visst, en liten avgift tillkommer men det är ju bara att betala det. Kommer att vara en bra grej om jag av någon anledning råkar bli arbetslös. Mamma du kan vara stolt : )

Även att jag igår gjorde min första "storhandling" . Med matlista och hela grejen. Jag tror att jag vandrade runt i butiken i närmare 40 minuter men fick med mig allt på listan och bara en liten extragrej. Kändes stort för det är något jag aldrig gjort själv förut. Nu är skafferiet och kylen full med godsaker vilket ledde till en mumsig frukost .

Igår var jag och red Brightan i spöregnet. Jess tänkte jag när jag for från stan som stod i strålande solsken utan regnjacka. Lagom till att jag sadlat började det dropaa och sen kommer världens skur som håller på under hela ridpasset, dvs över en timme! Genomblöt var bara förnamnet kan jag lova, men vad gör man inte för djuren ? Har även fått erbjudande att rida lilla 3-åringen Blossom i össtjärn med. Ett erbjudande jag inte kan tacka nej till!

Idag har jag en lista på saker att göra

Tvätta arbetskläder
Köpa cykelslang
Gå med i facket
Laga punktering (om jag lyckas)
Fixa busskort
Gå på banken

Kanske lika bra att sätta igång med det samma.  


Elsa & Olga

växa eller bli vuxen?

Vuxenpoäng


 • Ta studenten
 • Jobba
 • Flytta hemifrån
 • Tvätta
 • Handla mat
 • Laga mat
 • Dricka kaffe
 • Betala räkningar
 • Betala hyra
 • Skaffa försäkring
 • Hitta sambo


  Är jag stor nog att börja kalla mig vuxen nu när jag har ett jobb och bor tillsammans med en partner? Jag dricker kaffe och har inte bott hemma på tre år och snart så ska jag betala min första hyra. Klev upp klockan halv åtta imorse för att jag hade tvätt-tid i tvättstugan. Samt att jag HAR tagit studenten. Helt klart har jag skrapat ihop en hel del vuxenpoäng men räcker det eller måste jag växa på mig lite mera och mogna in i rollen innan jag helt och fullt får kalla mig vuxen? Vuxen. Det låter nästan som någonting negativt. Eller snarare kan man säga att ordet klingar lite negativt, men det måste ju vara det här man strävar efter under hela sitt liv, att få kalla sig vuxen.

Nytt liv

Idag gjorde jag min första dag på McDonalds SJ i Sundsvall. Inte mkt skillnad från Karlstad och Strömstad.  Och jag har också varit och skrivit in mig på arbetsförmedlingen idag så den 27 ska jag på möte och därefter ska jag få träffa en handläggare. förhoppningsvis så har jag ett heltidsjobb i höst. det gäller att söka söka söka allt som går att få och hålla tummarna.

Idag ringde också Adam och sa hej. det var gulligt av honom att höra av sig och gott att höra hans röst igen. Det är så galet när man tänker att man inte ska tillbaka till SveaDownUnder något mera. Aldrig mera några massagesessioner med Adam efter ett hårt träningspass på brottningen. Måste hitta något liknande här i Sundsvall, blir galern om jag inte får göra av med lite ilska och överskottsenergi på någon(ting).

Har packat upp alla mina grejer nu och lagt in alla kläderna i garderoben. Jag har tilloch med gjort en adressändring idag. Jag hat verkligen flyttat in på allvar och det känns bara så himla bra. pirrar i magen bara jag tänker på det. men det är nog bara att börja vänja sig vid tanken för här blir jag kvar ett tag :)    

Studenten!

Jag har efter 12 år i skolan fått mitt sista betyg. Jag har efter tre år i en annan stad flyttat ifrån ett liv i ett kollektiv. Jag har efter tre år fått lämna mina allra bästa vänner. Och allt det här hände under 24 timmar. Det är med blandade känslor jag tog studenten igår. Glädje över att äntligen vara klar med skolan, men sorgen över att lämna några av de underbaraste människor jag haft i mitt liv. Det går inte att beskriva hur mycket de har betytt för mig under den här tiden och just i denna stund faller en tår nerför kinden då jag tänker tillbaka på allt vi gjort och allt vi upplevt. Det är bara så sjukt att jag inte kan greppa det. Livet på elevhem har lärt mig allt jag kan och de människor som alltid har funnits runt mig där har gjort mig till den jag är idag. 
Många av mina vänner kommer jag nog aldrig mera att se och många andra kommer jag föralltid att hålla kontakten med. Även om vi nu efter gymnasietiden går åt olika håll och flyttar ut i Sverige och i världen kommer ni alltid att vara de bästa som hänt mig och jag kommer alltid att minnas den tiden vi har haft tillsammans.


Men även om Studenten innebar en hel del sorgliga förändringar bär det också med sig många goda. Från och med idag bor jag inte längre på törnrosvägen eller på Lillerudsgymnaset. Från och med idag bor jag på Tjädervägen tillsammans med den som jag älskar allra mest i världen och jag har en känsla av att det här är mitt första kliv ut i den verkliga världen. På måndag börjar jag på mitt nya jobb och jag kommer jobba och tjäna mina egna pengar. Även om det är med sorg i hjärtat och tårar i ögonen som jag lämnar mitt gamla liv så träder jag in i mitt nya liv med ett stort leende på läpparna och med en förväntan och spänning i hjärtat.


Hej då Karlstad, SveaDownUnder och N3B Tack för tre underbara år!

                 

Mässvikparty !

Oj vilken rolig kväll vi hade igår ute på Mässvik. Bara en massa skoj och stoj hela kvällen och sen avslutades kvällen med att Viktor kom och jag hade över 2000 fjärilar i magen kan jag lova. Har längtat så efter honom och eftersom jag inte var beredd på att han skulle komma blev det en enda stor lycka :)
Kvällen i sig var så underbart skoj att jag kan nog inte beskriva ut i detalj. Den innehöll det mesta, allt från fylla, tårar intriger, hångel och Polacker fast polackerna var nog det enda minuset med kvällen. Trots att jag led ett mindre sammanbrott i början av kvällen och började att gråta då jag kom att tänka på att jag skulle lämna alla dessa underbara människor så blev allt bra och jag kan bara säga; tummen upp och fyra av fem toasters!

Eftersom det var ganska sent beslöt jag och viktor oss för att åka tillbaka till Lillerud och sova där, men vem var där om inte Ulf med blåsaren i högsta hugg så avstängd råkade jag visst bli , men jag känner ingen sorg över det! Några som led samma öde var Elin Dalarna och Hanna, men vi funderar på att skaffa oss ett tält och tälta lite såhär inför studenten . Snarare tvärt om faktiskt. Så nu är jag avstängd från elevhemmet fram tills Studenten  men det ordnar sig nog till det bästa ;)

Idag for vi till Skutberget och badade med. Jag kunde väl aldrig tro att det skulle vara så varmt i vattnet som det faktiskt var. Riktigt skönt var det med ett dopp i Vänern och därmed är baddebuten gjort. 1/6 är ett datum att skriva in i kalendern :)