Storstädning

Igår så gjorde jag ett ryck och tog tag i städningen av lägenheten eftersom det kommer komma en massa folk hit i helgen och gratulera Viktor. Jag började runt sex med att baka kakor för att undertiden städa och tvätta vilket kan bli en ganska pressad situation. Hade väldigt många bollar i luften ett tag men den enda olyckan som skedde var när jag av misstag slog på fel platta när jag skulle värma marsansås och vispa chokladmousse samtidigt vilket ledde till att jag smälte lite plast. Är det redan en yrkesskada eftersom jag på praktiken håller på att analysera en massa plast? Kanske det eftersom att man genom upphettning får mirosfärerna att expandera och på så sätt kan mäta nya volymer och densiteter. Jisses vad clever jag låter !

Mina fina kakor innehållande bland annat toblerone och havregryn. Måste säga att de med enbart havregryn verkligen är en hit, och så enkla att göra! Alla bygger på samma grundrecept och kaksmeten för förtrollande god kan jag lova  
                                                      
     
recept:
200 g margarin
0,75 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vatten

Sedan bakade jag ju tårta igår med och när jag var färdig såg det ut såhär:

         

Men när jag var klar blev det en väldigt fin tårta

    

Och sedan var det bara att ta tag i kaoset i köket, men ack, det är numera skimrande rent !

   










klänningen!

Balklänningen är provad och den passar så när på att jag inte har riktigt tillräckligt med bröst och är lite kort, men det gör inget. den är lovely och jag kunde inte vart mera nöjd:) 
Gjort min första dag på praktiken idag och det är riktigt roligt! De har planerat in en massa och jag får verkligen göra saker. har nog aldrig vart så mkt att göra på någon plats tidigare så hittils vilket är toppen toppen!

 Nej nu bjuder jag på lite bilder av mig själv för jag är så nöjd och belåten med klänninmgen, någon som har förslag på en snygg balfrilla kanske?

 
   

kalas

Hemkommen ifrån Säter nu efter Dalarnas 19-års kalas. Ganska mysigt och gött och bo på hotell men jag misstänker att mina tankar var lite för heta och steg lite högt i taket, men visst annars var det helt okej! Viktor fick träffa mina kollektivs polare vilket känns ganska viktigt tycker jag. de är en del av mig så kanske att man kan förstå mig bättre om man vet vilka jag umgås med och beror av :) Vi åt pizza på hotellet och tårta förstås, sen var det att hänga i baren, och jag dansade en massa som vanligt. Gillar att dansa, tur att jag inte är blyg av mig :)

När vi kom fram till Sundsvall kände jag att det var läge för att komma ut och rör sig lite innan vi skulle på middag så tog mig en joggingtur ute i sundsvall, men det är verkligen inte lika härligt att ta en joggingtur här som på skolan. massa bilar överallt och tung och förgiftad luft, nej jag trivs nog bättre i skogen än i stan.

Ganska trött nu och imorron är det dags för första dagen praktik på Akzo Nobels kemilabb, ska bli mycket spännande. Hoppas bara att jag hittar till portvakten och till den där Ulf imorron, har ju fördelen att få ha volvon imorron så komma i tid ska jag nog kunna ordna i alla fall .

     

   

sömnig

Åter i Sundsvall, och lite vemodigt actually. Men imorron bär det av till Säter och då får jag träffa brudarna igen, för Dalarna har hyrt hotellet i Säter så där är det kalas för henne imorron. Bra initiativ tycker jag :)
Jag har för övrigt köpt en balklänning med, ganska glad att slippa bekymmra mig över det! Det blev den röda som jag skrev om för ett tag sen och får hålla tummarna för att den sitter bra ;D
Nu funderar jag på att ta ett bad och sen krypa i säng, fast först lite Scrubs :)


                                                                                                   

Sen är det helt otroligt att man måste se pigg och fräsch ut efter en åtta timmar tågresa. och att påstå att jag går på droger, det var den värsta förolämpningen någonsin! Ganska jobbigt när du är sån, sluta med det tack.

Krigsskadad

Idag blev det ingen brottning, för min arm var inte helt hundra. Misstänker att jag fått en pytteliten muskelbristning eller kanske en "lårkaka" fast på överarmen efter ett slag där igår. Har också en fin träningsvärk i nacken, men med tankte på hur ofta jag har ont där så borde jag ju snart få värre brottarnacke än någon annan!
har matteprov imorron så det var förmodligen bäst att stanna hemma idag endå, och så hann jag ju med att rida ut på Lillika en sväng med Ida vilket jag annars inte hade hunnit med. Hanna har också introducerat mig för poweryoga idag, vilket var en avslappnande grej som kanske ska bli något nytt som förgyller mitt liv?

Nu är det bara att hålla tummarna för att matten går vägen imorron och att jag kan klara det sista provet i Matte D (bortsett från antionella). Alla är som vanligt ganska nervösa för att vi inte ska fixa det, men i alla fall så har jag och Helena räknat en hel del inför detta så känns väl som att ett Godkänt det kommer vi lätt att fixa. Ida är ¨duktig på sitt sätt och är vårat facit när vi inte fattar något, så det är tur att vi har varandra så att vi kan ha våra studiecirklar här om kvällarna.
Jag har allt jag behöver för att må bra så jag ska inte klaga så mkt som jag gör har jag kommit på. Jag är omringad av underbara "Sveadownunder" brudar, och Vi6 är det bästa jag vet, så kan ju inte hålla på att gnälla en massa. Räcker med att se sig omkring varje dag för att bli glad.

Dock så saknar jag Scotty lite.. Jag undrar vad hon gör just nu .. Kanske sitter hon i en hästlastbil och pratar en massa engelska...? Vi längtar efter dig, ta hand om dig!

        


Jisses vilken kväll

Igår var verkligen helt galen ! Serverade mat i matsalen till hungriga kursare och när jag slutat där bar det iväg till stallet och så red jag sessan och Vicky. ( Jag är snart proffsig cowgirl)

Sedan hade vi ju planerat att dra på arena och lyssna på Lykke Li så vi gjorde oss i ordning och började leta en förfest. Till slut så hade Kleve fixat till det hos en polare på Klara så där satt jag, Johanna och Emelie och pimplade vinare och grogg bland en massa kända och desto fler okända folk, men det var riktigt trevligt. Tjatade sönder om att jag spräckt Jannis brallor EN gång, men det är min stolthet så ni får helt enkelt ursäkta mig.
 Ju längre kvällen led ju mera rosig om kinderna blev jag och runt tolv drog jag med mig några in på arena för att se att Lykke Li just spelat färdigt. Men jag var inte bitter för det utan pratade lite med mina favoritvakt Christoffer och dansade en massa. Där inne träffade vi på Jonas och Anders som var fulla och glada och Jonas lyfte upp mig på baren och jag börjar dansa innan jag ser vaktRobban och den blick han ger mig, så jag hoppade snabbt ner igen.
Jag gör inget olagligt jag inte! Sen var det ju typ inga ute men Johanna och jag är inte blyga på att dansa utan vi dansade runt med DJ på dansgolvet tills natten gick mot sitt slut och det var dags att fara.

Idag har jag jobbat några timmar och jisses vad trött jag är just nu! försökte räkna matte med Helena men jag var mest arg för att hon inte kunde förklara för mig så jag gör nog bäst i att krypa ner i sängen

image249

Mattanten

Helgen är här igen och jag känner mig inte direkt på topp. Trött som bara den och ringarna runt mina ögon är mörka. Nästan är knallröd (mera än vanligt(!))       Jag ser rent utsagt ut åt helvete. Men orkar inte bry mig särskilt heller. Uscha motivationen är nere i bott för tillfället. Vill bara krypa ner under täcket och nästa gång jag tittar fram ligger någon bredvid mig och säger att den tycker om mig mest på jorden. Känner att jag är sådär fånigt tjejig för tillfället och vad som helst skulle kunna få mig att gråta just nu. Kan ha att göra med förkylningen att jag känner mig så ömtålig. Det är något som jag också bara är så trött på! Alla bara blir förkylda vilket leder till en kedjereaktion så de flesta går för tillfället och snuvar här på elevhemmet, så inte bara mej det är synd om visserligen, men ibland är det ganska gött att drunkna i lite självömkan..

I helgen är det ungdomsledar kurs så jag är i köket och jobbar som "matttant". Ganska passande eftersom jag har tillgång till att skafferier och kylskåp så ikväll ska jag skämma bort mig med ostar, kex, päron, snacks och kanske till och med ett glas rött om jag så behagar. det kanske kan få en att bli på lite bättre humör så det är värt ett försök. Fast först ska jag gå och göra iordning kvällsfika åt kursarna, om en timme ungefär, sen ska jag lägga överfalla johanna med lite girltalk, det brukar lätta det sorgsnaste hjärtat.
Hanna och Johanna har för övrigt också busat med samma grej som mig, och de har inte heller råkat ut för några komplikationer :D

Sen måste jag ju berätta det hemska/klantiga som hände igår! Jag Hanna och Dalarna skulle fara till vålberg för att boka en tid hos tatueraren åt dalarna och eftersom det bara är jag som har körkort så lånade vi Emelies bil och for. det är hål någonsatns i någon ljuddämpare eller hur det nu är så det låter ganska illa när man rullar fram så vi tänkte inte mer på att det lät förjävligt när vi for, men när vi svängde ut på 70 sträckan och accelererade kände jag hur hela bilen drog åt höger och att hela alltet verkligen skakade som tusan! Vi stannar framme vid nästa avfart och inser att vi har vrålpunka på höger fram! Jag var alldeles skakis kan jag lova. Som tur var hade vi händiga Dalarna med som skulle byta däck, men när det kom till muttrarna var de alldeles igenrostade och tre små hästflickor kunde inte göra mkt för att rubba dessa, så med skam i rösten fick vi ringa efter de SUPERGULLIGA jordpojkarna  som skickade ner Gerkhe som räddade oss starndsatta. Var ganska pinsamt, men det är i dessa stunder man kommer på hur mk man faktiskt uppskattar jordpojkar!





Mhm

Jag har varit och tränat idag, och man blir så glad av att rulla runt där! Sen måste jag säga att även om det kanske inte var så utvecklande just idag så fick jag en great feeling i måndags. det mesta satt och jag kände mig så jäkla bra. + lite extra uppmärksamhet där i slutet som jag tackar som ödmjukast för ;D
Sen när jag kom hem väntade mumsig tacos på mig. det är verkligen en underbar kombination det där med majsbröd, salsa, köttfärs, grönsaker och creme fraische;D


Hade balmöte idag och uppslutningen är inte den bästa. kan lova att en av anledningarna till att jag inte kan sova är att vi inte riktigt kommer någon vart för tillfället. vi står lite och stampar, men möte igen till veckan, får hoppas att vi fått lite klarhet då!

Idag har jag hittat en drömklänning som man kanske kan ha på sig på balen! Röd och en massa detaljer, den vara bara så underbar!


image242

Fear the dark

Uscha natten börjar smyga sig på och jag känner hur det börjar göra mig mer och mer nervös. alla har stängt sina dörrar och förmodligen bäddat ner sig i sina sängar. vissa kanske tillochmed har lyckats att somna? 
Vad gör jag om jag inte lyckas med att somna inatt heller? Jag orkar inte med en dag till som ska gå åt till att känna mig hängig och vara smågrinig mot mina bästisar.
Vad är det för fel på mig egentligen? Huvudet är så trött att jag knappt orkar att hålla huvudet uppe, men kroppen bara spänner sig och hjärtat pumpar i bröstet. Det går inte att beskriva känslan men det är bland det mest ångestfyllda ögonblick som jag har upplevt.. Vill verkligen kunna somna inatt så snälla snälla låt mig bara få somna!

strange

Igår var vi på världens konstigaste fest i alla fall :O Det började med att Ida, Hanna, Dalarna, Elin, Scott, Johanna, Emma och jag trängde ihop oss i Idas skoda och for till Arvika eftersom att Robban fyllde 20 år och skulle ha kalas. Stämningen i bilen var ganska hög och vi hade en rolig bilfärd. Vi sjöng som alltid och humöret var på topp. Så kliver vi ur bilen någonstans i skogen och går in i en klubbstuga, och möts av dretfulla småpojkar och fnittriga flickor. Fast där var ju även Micke och Mårgan och Gabriel så det var ju ganska okej. Men efter två glas vin bestämde vi oss för att åka till shell och stoppa nått i oss innan vi for hem.
Där på shell möts vi av en mängd raggarbilar och ett shell som bara släpper in tjejer (en åt gången) i affären om man nödvändigtvis måste låna toan, annars är det lucka som gäller. Efter cirka fem minuter drar en av killarna fram en motorsåg och börjar att såga ner en björk på andra sidan vägen. då hoppade vi in i bilen och for hem till trygga Lillerud igen.

Idag har jag varit aktiv på hästfronten och ridit både Lillika och Charesse. Dock har det inte blivit så mkt plugg som det borde.. men jag har i alla fall pluggat en liten stund med ida till samhällen imorron och gjort två uppgifter historia. jag får vara nöjd med det!







Please put me to sleep

Anna Ternheim är verkligen en mysig tjej att lyssna på såhär på småtimmarna. Nästan som avslappningen som vi brukar göra på säkerhetskursen för att vi inte ska stressa så mycket.

Idag har det vart en regnig och grå dag. Ingen hit alls vädermässigt. Men jag har varit på Bergvik med Ida, Johanna och Hanna och fyndat mig en kjol som bara är så snygg. Jag är riktigt nöjd och att den bara kostade mig 30 kr gör saken bara mera fulländad. Jag köpte också en sån där konstig behå som ska sitta uppe med hjälp av klister, ( :| )men shit det var det sämsta jag prövat så ska försöka lämna igen den imorron på lunchen.

Imorron jobbar jag emellan elva och sex, och om jag inte hade världens underbaraste ida hade jag varit tvungen att åka med halv nio bussen för att komma till stan i tid, men ida har lovat att ställa upp för mig även fast det innebar att hon inte får någon sovmorgon. Ida är en pärla hon <3

Nej nu har alla krypigt ner i sina sängar och likaså bör jag med göra om jag ska orka med en dag på McDonalds imorron. Är svenska rallyt eller något sånt i stan och det förväntas bli en hektisk dag. Bäst att hoppa i säng!
Jag ska drömma om dig, börjar verkligen längta nu. Vilken tönt men jag kan inte rå för det.
Gillar dig för mycket helt enkelt







Jag älskart

Det bästa i mitt liv just nu är att jag bor på ett ställe som jag verkligen trivs på. Jag är omringad av härliga tjejer som bara är så underbara och de förgyller mitt liv till tusen! Vi sitter timme in och timme ut och snackar om allt mellan himmel och jord, från p-piller till bönder, krogen och senaste nytt ja allt du kan tänka. en utomstående kan nog inte förstå vilken gemenskap det är att bo på elevhem. många tror nog att det är frestande på humöret, men snarare tvärt om. jag vet verkligen inte vart jag skulle ta vägen om jag inte hade alla dessa runt omkring mig. de förgyller min vardag ( och mina helger) jämt!

Senaste att berätta om i allmänhet är att min dator bestämde sig för att krascha i tisdags. det var mkt olämpligt eftersom alla mina filer var kaputa och projektet skulle skickas in för upprtyckning. Gissa om jag blev stressad! Tänkte att det lika väl var att gå och gräva ner sig någonstans för allt skolarbete och allt var bara puts väck.
Och med hänsyn till allt detta så vill jag tillängna en dagens Ros till den underbara personen som idag kom som sänt från ovan och lagade den: vår alldeles Unika Ulrik  Zdybal!

Så projektet är på upptyckning och ett provprint kommer skickas till mig inom en snar framtid, datorn funkar igen & det kan helt enkelt inte bli bättre. Vilken bra dag det har varit idag!




uscha

Idag känns det inte som om det är en topendag om man ser på hälsan. Känner mig trött och har ingen matlust för fem öre. Idag har det varit semeldagen men har inte ens förmått mig till att äta det (!). Känner mig helt enkelt inte fräch utan bara stressad över allt som ska vara inlämmnat innan sportlovet . Herregud hur ska jag hinna med allt?

Fast om man ska se till dagen i övrigt så ska jag nog inte klaga så mycket för det gick ganska bra när jag red och jag har skrivit ett vackert CV samt skickat in en ansökan till SCA om sommarjobb. Det känns i alla fall bra. Ska göra några historia uppgifter med samt börja att fila lite på mitt träningsprogram för dressyrhästen. sen ska jag också läsa engelska eftersom provet på fredag förmodligen inte kommer att gå helt smärtfritt.

Jag får försöka att övervinna min dåliga dag genom att lyfta den med att vara duktig så att jag sen kan sova med gott samvete!  

veckan börjar igen

Nu var det verkligen länge sedan jag var och uppdaterade här! Dags för lite av det senaste skvallret tycker jag. I fredags var vi ut på arena och for runt lite. Jag dansade som tusan hela kvällen och det var mycket trevligt. Vi stod även med på gästlistan så vi behövde inte stå i regnet i den långa kön, utan istället gled vi förbi alla köande människor. Måste påstå att det kändes ganska bra . Och så får jag lägga ut ett officiellt förlåt när jag endå är igång: Förlåt JOCKE för att jag kallade dig Markus jag vet inte hur jag kunde kalla dig det, men det kommer aldrig hända igen. Sen träffade jag på massor av kändisar där och naturligtvis var jag tvungen att gå fram och prata loss med Christoffer så han fick sig nog ett gott skratt åt mig, men det bjuder jag på!

I lördas jobbade jag hela dagen mellan elva och sju så kom inte hem fören halv nio och då var det till att poppa en popcornpåse och lägga sig för att dö i soffan. Jobbade i söndags med så inte mycket mera spännande av den helgen.
En sak vi kom fram till idag är nog dock att vi är lite av "helgalkohlister". enda anledningen till att vi faktiskt orkar med veckorna är att vi får gå ut på helgerna och parta. Men så länge vi är ett gäng som håller ihop känns det helt okej, så låt gå för det! :D

Mitt bus ser ut att bli lyckat, men vill inte ropa hej fören jag är över bäcken, but I like it och måste säga att jag är riktigt stolt och nöjd över att jag gjorde



På H tycker vi om att umgås med varandra och en kväll hade Ida tagit med en massa spel