imorgon

imorgon åker jag söderut för att fira nyår med mina vänner :)

och så har jag fått en ny kamera och en morgonrock  vilket  har använts flitit :Jul och hårda bud


Igår var det Jul, och den julen började på McDonalds. Jobbade 10-14,28 innan jag skjutsade hem Awais, Moussa och Nisse till sian respektive. Familjer. Därefter hemåt för en snabb dusch och uppfrächning innan jag begav mig till Östtjärn där mor och far, Malin och Mats, Anton och Elsa samt fyra hundar firade julen och såg Karl-Bertil. En trevlig afton men det kändes som om någon/något fattades mig under kvällen. kanske för att julen för mig inte handlar om klappar och  julevangeliet utan om att vara med de som betyder mest och den som betyder mest var inte där. Trodde inte att det skulle störa min afton men det gjorde det. Fast annars hade jag det bra .


Idag var jag förbi hos Jessica och vi kammade och klappade tömkörde och "insatte" häste-pållarna lite. Det var roligt! Jag kommer komma förbi igen inom kort, det lovar jag det : )

Nu ska jag hoppa i sängen och slumra 1½ timme innan jobbet. Sitter i mina nya ljusblåa och helt underbara morgonrock och har just proppat i mig alldeles för mycket rester från kylskåpet så magen gör ganska ont. Men jag gissar att det är en del av denna så kallade högtid Julen.
Vart ska man skriva ner sina innersta känslor, när de är för djupa för att ens en själv skall kunna hantera dem?

JessIgår gjorde vi det, japp det gjorde vi! Började först med att tömköra och Farasi gillade då att agera snöplog. Därefter satt vi upp för första gången. Stolt matte och en stolt Sophia kan jag säga :)
 

egen och hemmagjort = Bäst

Som jsg nämnde iAgår så finns det inget bättre än att stiga upp och slå på kaffebryggaren, skumma mjölk och läsa första delen av tidningen. Efter det tar man sig en rejäl ( eller flera rejälA) portion med musli och mjölk.
    Idag bestämde jag mig för att jag skulle göra egen musli, så slog igång ugnen och började med att rosta havregryn. Därefter tillsatte jag russin och solroskärnor och rörde om. Och skojar inte när jag säger att det blev så gudomligt gott! Havregrynen fick någon slags nötig smak vilket resulterade i att det kastrade ljuvligt mellan tänderna och bara var helt underbart gott! Så har nog ätit alldeles för mkt redan, men det är bara så himlans GOTT :)


Snart dags att bege sig till stallet och efter det avverka några till julklappar innan det blir till att lägga sig och powernappa. Jobbar nämligen stängning inatt så kommer bli en låång natt... Kanske hemma vid sex i bästa fall, men knappas troligt...

Hot

Äntligen har den slagit ut. Efter ett halvår i vila har våran orkidee knoppat igen och den första blomman har slagit ut inatt. Den är vit och bara så vacker, ni skulle se den men har tyvärr ingen tillgång till kamera .  Hemligheten? Ett knep jag fick av min mor, ställ den bakom gardinen och låt den vara!

Var och solade igår på EGO och jag kan lova att mitt ansikte är HETT just nu. Så även min bröstkorg som inte heller var riktigt redo för 20 minuter under korta UV-strålar. Men känns bra att jag i alla fall får en reaktion av huden, hellre det än ingen reaktion alls . Jag och Richard har ju en tävling som går ut på att bli så färgad som möjligt innan vecka 10. Eftersom att det inte är så roligt att förlora så ser jag till att helt enkelt vinna och bara sola mig i segerns glans .


Sitter och bara myser såhär på förmiddagen, håller på att ställa om dygnet eftersom jag har stängning fredag, lördag och söndag så sov till tio idag. Frossar i kaffe au lait och musli med mjölk. Det är så himlans gott alltså. speciellt muslin. Inne på min tredje portion nu, men har ju en lång och morgon så tid finns det :) Dock är det snart dags att dra på sig långfillingarna och bege sig till stugan och rida. Brightan och jag börjar bli ett tajt Team nu alltså.
otåligt och oroligt

Idag är det en av mina sista hellediga dagar innan jul, och det finns en massa saker som jag skulle behöva göra och en hel drös annat som jag måste göra.


To(should)Do-Lista
  •  Jag borde hinna med att handla några klappar, jag borde hinna med att städa garderoben, jag borde hinna med att tvätta.
  • Det några saker som jag vill hinna med och det är att ha sovmorgon utan väckarklocka, att träna och att träffa någon vän.
  • Sedan finns det  saker jag måste som cykla ner till stan, alternativt ta bussen och att rida.


 

Trots att jag egentligen har hela dagen till mitt förfogande känner jag mig stressad och trött, trots att jag sov till starx efter nio då klockan började ringa och trots att jag bara läst tidningen, läst kaffe och suttit i köket hela morgonen. Varför kan man bara inte känna lugnet när jag är ledig heela dagen?! Jag har inga problem att hålla mig lugn när jag ska ner till jobbet då jag till och med har en tid att passa. Nej vi tar och varvar upp nu sådär lagom till ledig dag.
Okej jag ska vara glad att jag inte sitter som en död fisk hänger på kroken och inte kommer längre än vad någon annan tar mig, men ibland vill jag bara slippa att känna alla dess måsten. Och jag skyller nog det mesta på Julen idag, för hade det inte varit för den hade min lista över ToDo varit bedydligt kortare och jag hade kunna göra enbart det jag känt för, men eftersom jag bara har två till lediga dagar innan Julen tar fart känns det Stressigt!Dans-bander

Igår steg jag upp tidigt och for och red Brightan i ett vinterlandskap utan dess like. Slasket har lämnat oss för riktig vinter och i Östtjärn låg snön orörd. Gissa hur kul det var att bara flänga runt och galoppera ÖVERALLT :) 
Har varit så isigt under en längre tid nu och äntligen fanns möjligheten att bara gasa och det tog jag och Brightan vara på. Så även idag för var uppe även imorse och flängde runt så att snön yrde !


Igår ikväll ringde också en förfriskad och glad Syster och föreslog en danskväll på aveny vilket resluterade i ett glas vin och någon cider med styrdans . Var ett bra tag sen jag var ute och dansade så var Ringrostig som få men lätt att jag kommer återvända med lite mera självförtroende. Att bugga loss är så himlans roligt, måste bara komma in i gängorna igen, får bjuda hit Anton, han är ju min trogna danspartner :) 
 Min syster har en tendens att anamma uttrycket "dansar aldrig nykter" så hon var bra i gasen och jag älskar henne för att vara så galen ;D 

Nu ska jag nsart hoppa i duschen och göra mig iordning för att möta verkligheten lite grann då jag ska äta lunch med my most precious. Sedan är det jobb 15,30-00,30. Tur att jag och Sofia har kommit på en ny grej man kan göra i driven, så om vi får tråkigt någon gång under kvällen så vet vi vad vi ska hitta på ;D


Slask :(

Uscha vilket väder. Någon måste ha dödat exstremt många spindlar den senaste tiden för det bara regnar och regnar. Igår kom det en massa snö och jag tänkte : "Jess äntligen lite riktig snö" men ajaj inte det för imorse återkom regnet igen.

Ida ringde igår och bekräftade att hon och scott hade satt sina fötter på svensk mark igen. Härligt att prata med henne och hon kvittrade som en fågel. Alltid lika glad och positiv är hon, saknar dig ska du veta :)
    Idag har jag jobbat ett låångt pass på jobbet. 10 timmar :O Var ganska less där på slutet men Rpbert kom in mot slutet och förgyllde mina två sista timmar. Har även stått i köket nu ganska mycket och jag trivs mycket bra där. Har lärt mig en massa nya saker genom att ha stått där och jag hoppas att jag får fler chanser så jag kan rotera. Börjar bli ganska enformigt med att bara stå i kassa och drive vareviga dag.

Eftersom det nu finns lite bilder på den Lilla hästen Rolle måste jag passa på att lägga upp lite bilder på honom . Notera att jag ramlat av denna lille häst ett antal gånger, tur att fallet inte är så högt ;)